ubezpieczenie PZU
ea8 (offline) |
Post #1 26-02-2013 - 16:47:23 |
|
Mam pytanie: czy orientuje się ktoś, czy w moim przypadku tj. po przebytej 3 m-ce temu operacji ginekologiczno-onkologicznej (rak trzonu macicy) i przy teraz nowej chorobie onkologicznej (rak piersi- wynik biopsji mammotomicznej za tydzięń), ma sens ubezpieczanie się w pzu z szansą na odszkodowanie za leczenie?
Bardzo proszę o szybką odpowiedź, gdyż do jutra muszę wiedzięć, aby od 01. 03. br. być ubezpieczoną. Eliza |
ToJa (offline) |
Post #2 26-02-2013 - 17:35:06 |
|
poczytaj tutaj [amazonki.net]
i tutaj [amazonki.net] a najlepiej zadzwoń do PZU i zapytaj A czy bierzesz pod uwagę tylko PZU, może po prostu usiądź przy telefonie i obdzwoń różne towarzystwa ubezpieczeniowe |
sabina77 (offline) |
Post #3 26-03-2013 - 10:25:54 |
okolice Czarnkowa |
WitamMam pytanko, jestem ubezpieczona w PZU( ubezpieczenie pracownicze+szpitalne). Czy za leczenie szpitalne należy się świadczenie( usunięcie guza piersi)??? I czy za częściowe wycięcie piersi można dostać odszkodowanie? Z góry dziękuję za odp... i Pozdrawiam
|
lulu (offline) |
Post #4 26-03-2013 - 10:34:05 |
k/Kwidzyna |
Zajrzyj do polisy i tam wszystko wyczytasz, my nie znamy warunków Twojego ubezpieczenia. Ja dostałam wszystko to co miałam zapisane w polisie, za szpital, za operację, za ciężką, chorobę.
Na Forum od 07 lutego 2008 2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu 2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna |
Gizi (offline) |
Post #5 10-03-2014 - 21:56:10 |
Warszawa |
A tak ogólnie do wszystkich i nowych i starych wyjadaczy.
Pewno piszę nie tu gdzie trzeba, ale powiązanie z chemią jednak jest. Chodzi o ubezpieczenie dodatkowe typu PZU, AMPLICO i jakie tam mamy. Jak zachorowałam, to w moim miejscu pracy pani kadrowa poinformowała że mogę otrzymać wypłatę za pieniędzy z ubezpieczenia /Moje to PZU- niestety/, z tytułu: - pobytu szpitalnego, - zabiegu operacyjnego, Sama się dowiedziałam, że moje ubezpieczenie obejmuje jeszcze wypłatę z tytułu: - ciężkiego zachorowania /i to jest największa suma, różnie dużo ale zawsze kilka tysięcy zł./ - chemioterapii lub radioterapii / też przyzwoicie/ - zwolnienia lekarskiego po szpitalnego, wydanego przez lekarza z oddziału szpitalnego. Za każdy dzień jakaś suma zł. - jeśli ktoś przechodzi na rentę, to ma otrzymać pieniądze z tytułu stałej niezdolności do pracy. - karta apteczna - jakieś grosze. Moja firma jak podpisywała umowy pracownicze - grupowe, nie dała nam umów do ręki. Efekt jest taki że wiele pań, nie wie że pieniądze na nie czekają. Dodam jeszcze że ubezpieczeni w Ampliko są w dużo lepszej sytuacji niż Ci ubezpieczeni tak jak ja w PZU. Jak mnie Admin ochrzani to będzie miał rację. Osiągnięcie celu jest punktem startowym do osiągnięcia kolejnego. |
AnnaMaria18 (offline) |
Post #6 21-04-2014 - 15:51:51 |
|
Witam , mam pytanie i liczę , że ktoś mnie fachowo " oświeci " . W 2008 roku podpisałam grupowe ubezpieczenie typu P Plus w PZU , z dodatkową opcją CC ( ciężkiej choroby) . W 2010 roku zwolniłam się z pracy i sama kontynuowałam indywidualne ubezpieczenie ( do nadal) . w 2011 roku zachorowałam na nowotwór złośliwy piersi , jestem po mastektomii, chemio i radioterapii , jednak przeglądając moje polisy zauważyłam , że w tej nowej nie ma już tej dodatkowej opcji CC
Czy jest możliwe , żeby PZU wykreśliło tą dodatkową opcję bez mojej wiedzy i zgody , ja z niczego nie rezygnowałam i byłam pewna , że kontynuacji podlegają wszystkie warianty , które opłacałam kiedy jeszcze pracowałam . Mam jeszcze jedno pytanie , ponieważ chciałam wykupić jeszcze dodatkowo ubezpieczenie od operacji chirurgicznych i pobytu w szpitalu ( też w 2010 roku , a więc przed chorobą ), lecz Pani w PZU odpowiedziała mi , że mogę takie opcje wykupić ale TYLKO w następstwie NW ( czyli nieszczęśliwego wypadku), proszę o odowiedż , czy tojest zgodne z przepisami , bo słyszałam , że to nie prawda Z góry bardzo dziekuję i pozdrawiam Anna Maria <a href="[amazonki.net] src="[amazonki.net]; alt="AnnaMaria18" /></a> |
anna70 (offline) |
Post #8 09-03-2017 - 17:01:33 |
|
W pracy mam opłacaną składkę na ubezpieczenie PZU Życie w wysokości 33,80zł. Przeszłam operację oszczędnościową i usunięto mi dwa węzły receptory. Teraz przechodzę radioterapię i hormonoterapię, chemii nie biorę. Chcę w pracy złożyć wniosek o wypłatę odszkodowania.
Nie wiem jakie odszkodowania będą mi się należały: -za ciężką chorobę ? -za operację ? -za pobyt w szpitalu ? Z tego tytułu powinnam chyba otrzymać odszkodowanie. Jak myślicie? Chcę się przygotować, bo wiem jak wygląda sprawa z odszkodowaniami (miałam kiedyś wypadek samochodowy i był problem z wypłatą odszkodowania - dopiero pomogło postraszenie sądem.) Jakie dokumenty potrzebne są w celu otrzymania odszkodowania? |
Al_la (offline) |
Post #9 09-03-2017 - 18:27:12 |
k/Warszawy |
Trzeba przeczytać umowę i zobaczyć z tytułu jakich zdarzeń należy Ci się odszkodowanie.
W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
lulu (offline) |
Post #10 09-03-2017 - 18:48:54 |
k/Kwidzyna |
Jeśli to jest ubezpieczenie zbiorowe, to musisz się zwrócić do osoby prowadzącej (u mnie w zakładzie prowadziła to koleżanka) która powinna wszystko Ci wyjaśnić.
Na Forum od 07 lutego 2008 2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu 2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna |
anna70 (offline) |
Post #11 09-03-2017 - 20:50:10 |
|
Jest to ubezpieczenie grupowe, a umowy niestety nie mam. Znalazłam tylko taki wydruk ile odszkodowania i za co się należy. Według tego wydruku za to co podałam powinnam dostać odszkodowanie. A jak będzie zobaczymy. O konkrety muszę dowiedzieć się w pracy. I niestety poinformować o chorobie, a wolałabym,aby nie wiedzieli co mi jest.
|