ubezpieczenie PZU

Wysłane przez ea8 

ea8 (offline)

Post #1

26-02-2013 - 16:47:23

Mam pytanie: czy orientuje się ktoś, czy w moim przypadku tj. po przebytej 3 m-ce temu operacji ginekologiczno-onkologicznej (rak trzonu macicy) i przy teraz nowej chorobie onkologicznej (rak piersi- wynik biopsji mammotomicznej za tydzięń), ma sens ubezpieczanie się w pzu z szansą na odszkodowanie za leczenie?

Bardzo proszę o szybką odpowiedź, gdyż do jutra muszę wiedzięć, aby od 01. 03. br. być ubezpieczoną.

Eliza

ToJa (offline)

Post #2

26-02-2013 - 17:35:06

poczytaj tutaj [amazonki.net]

i tutaj [amazonki.net]

a najlepiej zadzwoń do PZU i zapytaj

A czy bierzesz pod uwagę tylko PZU, może po prostu usiądź przy telefonie i obdzwoń różne towarzystwa ubezpieczeniowe

sabina77 (offline)

Post #3

26-03-2013 - 10:25:54

okolice Czarnkowa 

WitamuśmiechMam pytanko, jestem ubezpieczona w PZU( ubezpieczenie pracownicze+szpitalne). Czy za leczenie szpitalne należy się świadczenie( usunięcie guza piersi)??? I czy za częściowe wycięcie piersi można dostać odszkodowanie? Z góry dziękuję za odp... i Pozdrawiambuzki

lulu (offline)

Post #4

26-03-2013 - 10:34:05

k/Kwidzyna 

Zajrzyj do polisy i tam wszystko wyczytasz, my nie znamy warunków Twojego ubezpieczenia. Ja dostałam wszystko to co miałam zapisane w polisie, za szpital, za operację, za ciężką, chorobę.

Na Forum od 07 lutego 2008

2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu
2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna
Nigdy nie jedz do syta. Jedna trzecia żołądka dla pokarmu, jedna trzecia dla napoju, jedna trzecia dla ducha.
je

Gizi (offline)

Post #5

10-03-2014 - 21:56:10

Warszawa 

A tak ogólnie do wszystkich i nowych i starych wyjadaczy.
Pewno piszę nie tu gdzie trzeba, ale powiązanie z chemią jednak jest.
Chodzi o ubezpieczenie dodatkowe typu PZU, AMPLICO i jakie tam mamy. Jak zachorowałam, to w moim miejscu pracy pani kadrowa poinformowała że mogę otrzymać wypłatę za pieniędzy z ubezpieczenia /Moje to PZU- niestety/, z tytułu:
- pobytu szpitalnego,
- zabiegu operacyjnego,
Sama się dowiedziałam, że moje ubezpieczenie obejmuje jeszcze wypłatę z tytułu:
- ciężkiego zachorowania /i to jest największa suma, różnie dużo ale zawsze kilka tysięcy zł./
- chemioterapii lub radioterapii / też przyzwoicie/
- zwolnienia lekarskiego po szpitalnego, wydanego przez lekarza z oddziału szpitalnego. Za każdy dzień jakaś suma zł.
- jeśli ktoś przechodzi na rentę, to ma otrzymać pieniądze z tytułu stałej niezdolności do pracy.
- karta apteczna - jakieś grosze.

Moja firma jak podpisywała umowy pracownicze - grupowe, nie dała nam umów do ręki. Efekt jest taki że wiele pań, nie wie że pieniądze na nie czekają.
Dodam jeszcze że ubezpieczeni w Ampliko są w dużo lepszej sytuacji niż Ci ubezpieczeni tak jak ja w PZU.
Jak mnie Admin ochrzani to będzie miał rację.

Osiągnięcie celu jest punktem startowym do osiągnięcia kolejnego.

AnnaMaria18 (offline)

Post #6

21-04-2014 - 15:51:51

Witam , mam pytanie i liczę , że ktoś mnie fachowo " oświeci " winking smiley. W 2008 roku podpisałam grupowe ubezpieczenie typu P Plus w PZU , z dodatkową opcją CC ( ciężkiej choroby) . W 2010 roku zwolniłam się z pracy i sama kontynuowałam indywidualne ubezpieczenie ( do nadal) . w 2011 roku zachorowałam na nowotwór złośliwy piersi , jestem po mastektomii, chemio i radioterapii , jednak przeglądając moje polisy zauważyłam , że w tej nowej nie ma już tej dodatkowej opcji CC sad smiley
Czy jest możliwe , żeby PZU wykreśliło tą dodatkową opcję bez mojej wiedzy i zgody , ja z niczego nie rezygnowałam i byłam pewna , że kontynuacji podlegają wszystkie warianty , które opłacałam kiedy jeszcze pracowałam .

Mam jeszcze jedno pytanie , ponieważ chciałam wykupić jeszcze dodatkowo ubezpieczenie od operacji chirurgicznych i pobytu w szpitalu ( też w 2010 roku , a więc przed chorobą ), lecz Pani w PZU odpowiedziała mi , że mogę takie opcje wykupić ale TYLKO w następstwie NW ( czyli nieszczęśliwego wypadku), proszę o odowiedż , czy tojest zgodne z przepisami , bo słyszałam , że to nie prawda sad smiley

Z góry bardzo dziekuję i pozdrawiam Anna Maria smiling smiley

<a href="[amazonki.net] src="[amazonki.net]; alt="AnnaMaria18" /></a>

ira (offline)

Post #7

23-04-2014 - 20:09:00

Pabianice 

Kiedy się zwolniłaś z pracy i sama kontynuowałaś ubezpieczenie, to na tę okoliczność podpisywałaś z PZU stosowną umowę? Może przeoczyłaś, że nie ma tego, o co pytasz?

anna70 (offline)

Post #8

09-03-2017 - 17:01:33

W pracy mam opłacaną składkę na ubezpieczenie PZU Życie w wysokości 33,80zł. Przeszłam operację oszczędnościową i usunięto mi dwa węzły receptory. Teraz przechodzę radioterapię i hormonoterapię, chemii nie biorę. Chcę w pracy złożyć wniosek o wypłatę odszkodowania.
Nie wiem jakie odszkodowania będą mi się należały:
-za ciężką chorobę ?
-za operację ?
-za pobyt w szpitalu ?

Z tego tytułu powinnam chyba otrzymać odszkodowanie. Jak myślicie?
Chcę się przygotować, bo wiem jak wygląda sprawa z odszkodowaniami (miałam kiedyś wypadek samochodowy i był problem z wypłatą odszkodowania - dopiero pomogło postraszenie sądem.)
Jakie dokumenty potrzebne są w celu otrzymania odszkodowania?

Al_la (offline)

Post #9

09-03-2017 - 18:27:12

k/Warszawy 

Trzeba przeczytać umowę i zobaczyć z tytułu jakich zdarzeń należy Ci się odszkodowanie.

W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół.
Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho

Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx

lulu (offline)

Post #10

09-03-2017 - 18:48:54

k/Kwidzyna 

Jeśli to jest ubezpieczenie zbiorowe, to musisz się zwrócić do osoby prowadzącej (u mnie w zakładzie prowadziła to koleżanka) która powinna wszystko Ci wyjaśnić.

Na Forum od 07 lutego 2008

2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu
2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna
Nigdy nie jedz do syta. Jedna trzecia żołądka dla pokarmu, jedna trzecia dla napoju, jedna trzecia dla ducha.
je

anna70 (offline)

Post #11

09-03-2017 - 20:50:10

Jest to ubezpieczenie grupowe, a umowy niestety nie mam. Znalazłam tylko taki wydruk ile odszkodowania i za co się należy. Według tego wydruku za to co podałam powinnam dostać odszkodowanie. A jak będzie zobaczymy. O konkrety muszę dowiedzieć się w pracy. I niestety poinformować o chorobie, a wolałabym,aby nie wiedzieli co mi jest.

xiouken (online)

Post #13

02-11-2024 - 23:39:41

инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинйоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоtuchkas
инфоинфо
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 418
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 134213 dnia 15-09-2024