mastektomia zdrowej piersi
Wysłane przez Zuzik
Zuzik (offline) |
Post #1 10-05-2013 - 16:19:42 |
|
Jestem 2 tygodnie po mastektomii lewej piersi. Decyzja o amputacji oraz procedurze węzła wartowniczego (biopsja 2 węzłów) została podjęta po pełnej diagnostyce, w tym biopsji gruboigłowej która wykazała Carcinoma intraductale. Dzisiaj dowiedziałam się, że na podstawie badania hist-pat ani w węzłach ani w piersi nie stwierdzono komórek nowotworowych. Szpital będzie ściągał do weryfikacji preparaty z biopsji gruboigłowej która była przeprowadzona w prywatnym NZOZie w celu sprawdzenia prawidłowości oceny. Zastanawiam się czy w przypadku błędnej oceny preparatu z biopsji gruboigłowej (jesli okaże się że już w tym preparacie nie było komórek nowotworowych) nie żądać odszkodowania od NZOZu który wykonał biopsję.
Czy ktos spotkał się z takim błędem lekarskim i co z tym zrobić? Oczywiście najważniejsze jest, że jestem zdrowa, ale piersi już nie mam. |
ToJa (offline) |
Post #2 10-05-2013 - 16:56:27 |
|
Zuzik, spokojnie poczekaj na ponowne "ogledziny" preparatu z biopsji gruboiglowej i ciesz sie, ze zdrowa jestes.
Jesli okaze sie, ze nastapil blad, to OCZYWISCIE mozesz sie domagac odszkodowania. Wydaje mi sie, ze nie tylko mozesz ale POWINNAS. Jest to typowy blad w sztuce lekarskiej, a za bledy sie placi. Chetnie Ci pomoge, reszta na pw |
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.
Użytkownicy online
Gości:
521
Największa liczba użytkowników online:
77
dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online:
134213
dnia 15-09-2024