Odszkodowanie za radioterapie
Wysłane przez bogna968
bogna968 (offline) |
Post #1 25-08-2013 - 21:11:41 |
Poznań |
Witam kobitki!
Czy ktoś się może orientuje czy z tytułu radioterapii należy się też odszkodowanie z PZU Mam ubezpieczenie Grupowe PZU, składkę płacę 49,90 zł. Jeżeli ktoś takie otrzymał to ile? Za operację nie dostałam odszkodowania bo nie obejmowała jeszcze karencja. |
beata29 (offline) |
Post #3 25-08-2013 - 21:32:40 |
Międzychód |
Witaj!!!!
Ja równiez jestem ubezpieczona w PZU i otrzymałam ok.4000 zł za radioterapie .Z tyt leczenia dostaje sie jednorazowo czyli albo za chemie albo za radioterapie.Trzeba przesłać dokumentacje potwierdzającą leczenie.Ja wysłałam dokumentacje juz z zakonczenia radioterapii.Za chorobę nowotworową równiez otrzymasz jakąs kwote .Moja składka wynosi 55 zl m-cznie i tez jest ubezp grupowym.W sumie dostałam ponad 10000zl i jeszcze dwie karty kazda na kwote 300zł.Karty trzeba wykorzystac w aptekach ,które mają podpisane umowy z PZU |
bogna968 (offline) |
Post #4 25-08-2013 - 21:40:43 |
Poznań |
Witaj!
Warunki ubezpieczenia obejmują leczenie szpitalne, odpowiedzialność za ponad 500 operacji między innymi nowotwór piersi. Za operację nie dostałam odszkodowania bo nie obejmowała jeszcze karencja, ale może chociaż za radioterapie i chormonoterapie. Chemii mam nie mieć, bo nie potrzebuję. |
bogna968 (offline) |
Post #5 25-08-2013 - 23:21:57 |
Poznań |
Hej!
Ale u mnie jest wyjątkowa sytuacja, chodzi o karencje. Bo deklarację przystąpienia do ubezpieczenia grupowego napisałam 12. 2012r. i oddałam kierownikowi w zakładzie pracy powiedział że wyśle, nie wysłał od razu, schował do szuflady i zapomniał o niej, wysłał dopiero w lutym jak się upomniałam bo widziałam że nie są odciągane składki na ubezpieczenie. No więc pierwsze składki miałam odciągniete dopiero w marcu i kwietniu 2013r Na kartce od wypłaty za marzec i kwiecień mam odciągniete składki a do PZU pierwsza składka wpłynęła dopiero w MAJU niewiem gdzie się w takim razie podziały składki za te dwa miesiące!!!!!!!! ( marzec, kwiecień) Jeżeli ma mi się liczyć karencja od maja to odpowiedzialność z ubezpieczenia zaczyna się dopiero w pażdzierniku, operacje miałam w lipcu czyli nie obejmuje karencja, wszystko przez mojego kierownika że nie wysłał od razu jak mu dałam do wysłania. Mam zamiar iść się poradzić jakiegoś prawnika może chociaż dostane coś za radioterapie którą mam mieć we wrześniu. Chemii nie będę dostawać bo w moim przypadku nie potrzeba, tylko radio i potem chormonoterapia. |
beata29 (offline) |
Post #6 26-08-2013 - 20:21:18 |
Międzychód |
Witaj!!!!!
NIe znam zasad prawnych ale ja zadzwoniłabym do osoby z PZU,która Was ubezpieczała.Ja tak zrobiłam jak mi powiedziano,że mozna otrzymac pieniądze .Trafiłam na bardzo miłą panią z PZU ,która dokładnie mnie poinformowała .Nawet teraz zadzwoniła do mnie bo czekam na decyzje zus (renta) bo sie odwołałam i nie miałabym zapłaconej składki .Poinformowała mnie,że jak otrzymam rente to mam sie z nią skontaktowac bo za niezdolnosc tez sie otrzymuje jakąs kwote.Ale nie wiem dokładnie- po prostu zadzwonie jak już będę miała pewne informacje.Więc zadzwon do PZU bo to ich obowiązek poinformowac co sie nalezy.Powodzenia!!!!! |
bogna968 (offline) |
Post #7 26-08-2013 - 21:38:03 |
Poznań |
Witam!
Ja już rozmawiałam z panią w PZU powiedziała że jeżeli pierwsza składka do nich wpłynęła dopiero w maju to karencja się liczy od pażdziernika to że za marzec i kwiecień składki były odciągane a do nich trafiły dopiero w maju to nie ich wina tylko mojego kierownika bo to on zawalił że odciągał a do nich nie trafiły. Pretensje moge mieć tylko do niego. Ale nie mam zamiaru tego tak zostawić, pójde do jakiegoś prawnika co on na to. Pomijając już to że deklaracje pisałam w GRUDNIU a on wysłał do PZU dopiero w lutym jestem pare tysięcy w łeb w lipcu za operację i pobyt w szpitalu, może chociaż z prawnikiem uda się jakoś załatwić żebym dostała chociaż coś za radio we wrześniu |
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.
Użytkownicy online
Gości:
504
Największa liczba użytkowników online:
77
dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online:
134213
dnia 15-09-2024