najpyszniejsza sałatka mag = truskawki + szpinak
Wysłane przez mag_dag
mag_dag (offline) |
Post #1 07-06-2012 - 21:35:48 |
Sosnowiec |
szybciutko podaję przepis, zdążymy zrobić kilka razy, zanim truskawki znikną
układamy warstwami w misce: - świeże liście szpinaku (umyte, osuszone, poszarpane na części) - truskawki (umyte, pokrojone w plasterki) - ser typu feta (ja daję Mlekowity "ser Favita", pokrojony w kostkę) - migdały w płatkach (podprażone na patelni - nie za długo, bo zrobią się gorzkie) - polewamy sosem (pół na pół oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia i ocet balsamiczny) i jeszcze raz te same warstwy są zwolennicy zamieszania - ja nie mieszam, bo nie lubię jak się ser rozpitra po liściach niewyobrażalne niebo w gębie!!! mała foto_ściaga: nie zdążyłam zrobić fotki z migdałami Gdyby mi coś przyszło do głowy, niech zaczeka. (Dominik Opolski) -----><----- ---------------------------------------------------------- |
lulu (offline) |
Post #2 07-06-2012 - 22:05:30 |
k/Kwidzyna |
Wizualnie mi to się podoba ... nawet bardzo ... ale czy stać mnie na takie doświadczenie kulinarne?
Szpinak i czosnek zawsze, ale truskawki ... Na Forum od 07 lutego 2008 2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu 2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna |
lulu (offline) |
Post #4 07-06-2012 - 22:36:12 |
k/Kwidzyna |
Wybieram się jutro do tańszego miasta niż Kwidzyn ... może tam skompletuję składniki ...
Na Forum od 07 lutego 2008 2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu 2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna |
Perła (offline) |
Post #11 08-06-2012 - 19:16:38 |
Łódź |
Właśnie Grecy strzelili nam gola...Korzystam z chwili zamieszania i melduję, że sałatka Magdy robi furorę!!! I mimo, że do pieczonego z boczkiem i kminkiem ziemniaka teoretycznie nie teges...to praktycznie bardzo! A do tego, oczywiście czerwone wino...chwilo trwaj! No i niech Polacy wygrają!
www.perla.nets.pl |
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.
Użytkownicy online
Gości:
469
Największa liczba użytkowników online:
77
dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online:
134213
dnia 15-09-2024