Galarety ....Galantyny (oby były galante duży uśmiech)

Wysłane przez Wiola 

Wiola (offline)

Post #1

21-12-2012 - 20:26:24

Warszawa 

sie rozejrzałam i nigdzie nie znalazłam.....
chciałabym zrobić rybkę w galarecie na wigilię, nie karpia bo najnormalniej w świecie nie podchodzi mnie ta rybablee
podzielcie się plis sprawdzonymi przepisami prosi

Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam....

mituraewa (offline)

Post #2

21-12-2012 - 20:40:51

Gdańsk 

Wioluś! Mi karp też nijak nie podchodzi, mułem zalata, cy_cuśmyślichichot
Ja robię dorszyka albo pstrąga. Kupuję filety ( ze skórą), gotuję chwilkę coby się nie rozpiziły z warzywkami jak na zupkę ( por, seler, pietruszka i marchew) plus listek, ziele ang. i jak kto lubi ząbek czosnku.
Jak rybka jest ugotowana delikatnie wyciągam z wywaru na deseczkę i wyciagam jeszcze ostki, bo nie lubię dłubać w galarecie i układam porcjami na głębszym półmisku. Ozdabiam groszkiem, zieloną pietruszką i plasterkami marchewki, można też dodać plastreki cytryny jak kto lubi, ja cytryniastą ( plasterki) wtykam na róg półmiska, bo ładnie wygląda.duży uśmiech
Zagotowany wywar dosmakowuję, odcedzam i dodaje żelatynę nooo i zalewam rybkę.

lulu (offline)

Post #3

22-12-2012 - 04:23:23

k/Kwidzyna 

Jeśli już robię rybkę w galarecie to podobnie jak miturka, ładnie wygląda taki cały pstrąg ugotowany (przed gotowaniem oczko trzeba mu wyłupać, po ugotowaniu, na półmisku wkładamy tam groszek), w galarecie. Tylko trzeba dostosować wielkość rybki do półmiska jakim dysponujemy.

Na Forum od 07 lutego 2008

2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu
2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna
Nigdy nie jedz do syta. Jedna trzecia żołądka dla pokarmu, jedna trzecia dla napoju, jedna trzecia dla ducha.
je
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 511
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 14207 dnia 25-04-2022