Pomidory

Wysłane przez Gizi 

Gizi (offline)

Post #1

09-07-2014 - 13:17:55

Warszawa 

To prosty przepis na smacznie zrobione pomidory.

Kroimy pomidory w plasterki, układamy na talerzu.
Mieszamy pół na pół majonez ze śmietaną. Wyciskamy ząbek czosnku i dodajemy do sosu. Polewamy pomidory. Na wierzch ścieramy żółty ser na drobnej tarce. To bardzo pożywne i smaczne jedzonko.

Osiągnięcie celu jest punktem startowym do osiągnięcia kolejnego.

danuśka1 (offline)

Post #2

10-07-2014 - 13:42:40

Oj, pyszne. Nie lubię śmietany więc użyłam jogurtu .

Gizi (offline)

Post #3

10-07-2014 - 13:51:35

Warszawa 

buziakDziękuję, smacznego.

annzaw (offline)

Post #4

10-07-2014 - 14:38:55

Tarnów 

a ja polecam pokroić w kosteczke, dodac czosnku, swiezych posiekanych lisci bazylii, troche oliwy i octu balsamicznego i soli. i hop na grzaneczke smiling smiley

ira (offline)

Post #5

10-07-2014 - 19:05:09

Pabianice 

A ja uwielbiam jajecznicę z pomidorami duży uśmiech
Najpierw je podsmażam, żeby ich surowość zniknęła, a potem na to jajeczka i mieszam mniam

Gizi (offline)

Post #6

10-07-2014 - 21:01:00

Warszawa 

Pomidorki ze świeżą bazylią, oliwą i czosnkiem też jadam. Pyszne to jest. Lubię sobie jeszcze dodać ciut mięty. A jak wpadnie do tego kozi serek to już poezja.

Anna57 (offline)

Post #7

13-07-2014 - 15:04:35

Jarosław 

A ja uwielbiam sałatkę " Caprese " , z mozzarelli i pomidorów. Do oliwy oprócz bazylii dodaję czosnek.
Mniam ,mniam ,pychota mniam

nenar (offline)

Post #8

13-07-2014 - 15:31:33

Czaplinek 

Aniu masz racje Caprese pychota smiling smiley

Gizi (offline)

Post #9

13-07-2014 - 20:39:09

Warszawa 

Dziewczyny, to nie trzymajcie w tajemnicy tego przepisu. Poproszę, dokładnie jak robicie. Pomidory są coraz pyszniejsze, trzeba wykorzystać ten czas.duży uśmiechChyba że to już kompletny przepis był?

smokooka (offline)

Post #10

13-07-2014 - 21:16:49

Warszawa 

ja caprese robię z: Bazylia, mozzarella z lidla, pomidor w grubych plastrach, sól pieprz kilka dosłownie ziarenek cukru, oliwa z oliwek, cytrynka kilka kropelek - albo po prostu przyprawiam po wierzchu, albo jak mi się chce to robię coś a'la vinegret na occie balsamicznym, a najprostsza wersja to bazylia mozzarella, pomidor sól oliwa,

mea (offline)

Post #11

13-07-2014 - 21:26:15

Piaseczno 

Ja robię właśnie tą najprostrzą wersję. Jest pyszna, na kolację jak znalazł. Dziś właśnie jadłamje

With or without you...

Efy3h244 (offline)

Post #12

19-07-2022 - 12:27:05

najlepsze są pomidory z sosem czosnkowym.
-
obserwacje tiktok

Eft43ivg4 (offline)

Post #13

23-02-2023 - 14:13:15

w formie sałatki ze śmietaną i cebula.
-
kancelaria odszkodowania lublin

Cf43lg5 (offline)

Post #14

21-01-2024 - 14:20:32

najlepiej smakują mi ze śmietaną.

omina (offline)

Post #15

25-01-2024 - 16:12:41

a ja w temacie pomidorów zapytam czym je zastąpić w daniach? bo mój chłopak ich niestety nie tknie sad smiley

apartamenty zakopane

Uefckf4r (offline)

Post #16

19-05-2024 - 21:26:14

jakie sałatki polecacie z pomidorem na grilla?
-
dzień dziecka w Górach

xiouken (online)

Post #17

28-09-2024 - 05:36:47

xiouken (online)

Post #18

03-11-2024 - 02:13:12

audiobookkeeper.rucottagenet.rueyesvision.rueyesvisions.comfactoringfee.rufilmzones.rugadwall.rugaffertape.rugageboard.rugagrule.rugallduct.rugalvanometric.rugangforeman.ru
gangwayplatform.rugarbagechute.rugardeningleave.rugascautery.rugashbucket.rugasreturn.rugatedsweep.rugaugemodel.rugaussianfilter.rugearpitchdiameter.rugeartreating.rugeneralizedanalysis.rugeneralprovisions.ru
geophysicalprobe.rugeriatricnurse.rugetintoaflap.rugetthebounce.ruhabeascorpus.ruhabituate.ruhackedbolt.ruhackworker.ruhadronicannihilation.ruhaemagglutinin.ruhailsquall.ruhairysphere.ruhalforderfringe.ru
halfsiblings.ruhallofresidence.ruhaltstate.ruhandcoding.ruhandportedhead.ruhandradar.ruhandsfreetelephone.ruhangonpart.ruhaphazardwinding.ruhardalloyteeth.ruhardasiron.ruhardenedconcrete.ruharmonicinteraction.ru
hartlaubgoose.ruhatchholddown.ruhaveafinetime.ruhazardousatmosphere.ruheadregulator.ruheartofgold.ruheatageingresistance.ruheatinggas.ruheavydutymetalcutting.rujacketedwall.rujapanesecedar.rujibtypecrane.rujobabandonment.ru
jobstress.rujogformation.rujointcapsule.rujointsealingmaterial.rujournallubricator.rujuicecatcher.rujunctionofchannels.rujusticiablehomicide.rujuxtapositiontwin.rukaposidisease.rukeepagoodoffing.rukeepsmthinhand.rukentishglory.ru
kerbweight.rukerrrotation.rukeymanassurance.rukeyserum.rukickplate.rukillthefattedcalf.rukilowattsecond.rukingweakfish.rukinozones.rukleinbottle.rukneejoint.ruknifesethouse.ruknockonatom.ru
knowledgestate.rukondoferromagnet.rulabeledgraph.rulaborracket.rulabourearnings.rulabourleasing.rulaburnumtree.rulacingcourse.rulacrimalpoint.rulactogenicfactor.rulacunarycoefficient.ruladletreatediron.rulaggingload.ru
laissezaller.rulambdatransition.rulaminatedmaterial.rulammasshoot.rulamphouse.rulancecorporal.rulancingdie.rulandingdoor.rulandmarksensor.rulandreform.rulanduseratio.rulanguagelaboratory.rulargeheart.ru
lasercalibration.rulaserlens.rulaserpulse.rulaterevent.rulatrinesergeant.rulayabout.ruleadcoating.ruleadingfirm.rulearningcurve.ruleaveword.rumachinesensible.rumagneticequator.rumagnetotelluricfield.ru
mailinghouse.rumajorconcern.rumammasdarling.rumanagerialstaff.rumanipulatinghand.rumanualchoke.rumedinfobooks.rump3lists.runameresolution.runaphtheneseries.runarrowmouthed.runationalcensus.runaturalfunctor.ru
navelseed.runeatplaster.runecroticcaries.runegativefibration.runeighbouringrights.ruobjectmodule.ruobservationballoon.ruobstructivepatent.ruoceanmining.ruoctupolephonon.ruofflinesystem.ruoffsetholder.ruolibanumresinoid.ru
onesticket.rupackedspheres.rupagingterminal.rupalatinebones.rupalmberry.rupapercoating.ruparaconvexgroup.ruparasolmonoplane.ruparkingbrake.rupartfamily.rupartialmajorant.ruquadrupleworm.ruqualitybooster.ru
quasimoney.ruquenchedspark.ruquodrecuperet.rurabbetledge.ruradialchaser.ruradiationestimator.rurailwaybridge.rurandomcoloration.rurapidgrowth.rurattlesnakemaster.rureachthroughregion.rureadingmagnifier.rurearchain.ru
recessioncone.rurecordedassignment.rurectifiersubstation.ruredemptionvalue.rureducingflange.rureferenceantigen.ruregeneratedprotein.rureinvestmentplan.rusafedrilling.rusagprofile.rusalestypelease.rusamplinginterval.rusatellitehydrology.ru
scarcecommodity.ruscrapermat.ruscrewingunit.ruseawaterpump.rusecondaryblock.rusecularclergy.ruseismicefficiency.ruselectivediffuser.rusemiasphalticflux.rusemifinishmachining.ruspicetrade.ruspysale.rustungun.ru
tacticaldiameter.rutailstockcenter.rutamecurve.rutapecorrection.rutappingchuck.rutaskreasoning.rutechnicalgrade.rutelangiectaticlipoma.rutelescopicdamper.rutemperateclimate.rutemperedmeasure.rutenementbuilding.rutuchkas
ultramaficrock.ruultraviolettesting.ru

Erd35g112 (offline)

Post #19

17-11-2024 - 22:22:40

muszę kilka wypróbować.
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 419
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 134213 dnia 15-09-2024