Elżbieta Kuczyńska i P&C
Wysłane przez Al_la
ToJa (offline) |
Post #4 27-10-2012 - 14:52:39 |
|
Eluś, czy to o naszą ul. Zamenhofa chodzi
![]() dla nie poznaniaków: Przy ul Zamenhofa znajduje się zespół szkól samochodowych - od zawsze chodzili tam przystojniacy - trudno więc na tej ulicy nie spotkać zakochanych. Ale, ale, kiedyś Zamenhofa była nieco dłuższa - sięgała aż do akademików poznańskiej polibudy, i pewnikiem o to studenckie kochanie chodzi ![]() |
mag_dag (offline) |
Post #5 27-10-2012 - 18:13:23 |
Sosnowiec |
Ellu, kocham Cię
![]() Tojka, dzięki za przypisy, teraz kumam_o_co_kaman ![]() w pierwszym klipie zainteresowało mnie co_to_to tam stoi między Ellą a panami_chórzystami przy stoliku... pacze... a to gitara z rozwianymi piórami 'bląd' ![]() a ostatni klip mi wspomniał nasze wespół pianie w ciechowym_cinku, bo wtedy to też 'leciało' ... bezcenne ![]() Gdyby mi coś przyszło do głowy, niech zaczeka. (Dominik Opolski) -----> ---------------------------------------------------------- |
Ella (offline) |
Post #8 23-11-2012 - 21:57:27 |
Gorzów Wlkp. |
No tak... Najciemniej pod latarnią. Nie żeby było to moje ulubione miejsce przebywania
![]() Nie wiedziałam, że Ala zamieściła klipy jutuba z koncertów Kabaretu P&C. Kabaret działał na Politechnice na przełomie lat 60. i 70., czyli w zamierzchłej przeszłości. Najczęściej występowaliśmy w Klubie Agora w DS 2, a DS-y stały sobie przy ul. Zamenhofa. ToJa, święta racja, skrócono ulicę i nagle akademiki zmieniły miejsce zamieszkania ![]() Od kilku lat namawiałam kolegów, aby utrwalić piosenki, skecze, uważałam, że są naprawdę na poziomie, niektóre nawet wysokim. I udało się, zrobiliśmy dwa lata temu koncert w niewielkim prywatnym Klubie Absolwent, dla krewnych-i-znajomych. Coś się utrwaliło, choć jakość była jeszcze kiepska. Następne koncerty zostały lepiej filmowane. Zeszłoroczny, choć nie wszyscy z P&C brali udział, też jest już na płycie, którą odbiorę za tydzień. Bo w sobotę 8 grudnia mamy w Absolwencie następny koncert. Nie będzie to co prawda występ P&C, ale nadworny konferansjer P&C uparł się, że z moją wydatną pomocą "coś" zrealizuje. Sama jestem ciekawa, co to będzie. Dopiero po moim jutrzejszym występie zasiądę nad szczegółami kolejnego koncertu. Jak wieść niesie, zobaczę się w Klubie z dwiema koleżankami z forum ![]() Dziękuję za ciepłe słowa i przychylne przyjęcie, postaram się nie zawieść waszego zaufania ![]() |
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.
Użytkownicy online
Gości:
479
Największa liczba użytkowników online:
77
dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online:
14207
dnia 25-04-2022