prace ręczne mag
mag_dag (offline) |
Post #2 30-11-2011 - 22:06:30 |
Sosnowiec |
cieszę się, że Wam się podobują, dziękować
![]() Janinko, tak jak dani zauważyła - dupka jest na fotce środkowej, po zaciśnięciu kordonkowych "przedziałek" przyszywam guzik i tam jest zakończenie chyba, że pytasz o zakończenie szycia kółek, po wypchaniu 'cosiów' kawałek (dziurkę potrzebną do wypchania) zszywam ręcznie ![]() Haniu, to proste jak drut: - dwa koła zszywamy, zostawiając dziurkę do wypchania, - przewracamy na prawą stronę, - wypychamy, - zaszywamy ręcznie dziurkę, - wbijamy igłę z kordonkiem w środek 'cosiów' na przedzie, przeciągamy kordonek no okrętkę i zaś wbijamy w to samo miejsce, lekko zaciskając - tak aż się zrobi 8 działek - przyszywamy guziczek i już ![]() Gdyby mi coś przyszło do głowy, niech zaczeka. (Dominik Opolski) -----> ---------------------------------------------------------- |
Janina.S (offline) |
Post #4 01-12-2011 - 08:31:09 |
widły Soły i Wisły |
... Haniu a czy te dyndadełka będą dzwonić czy tylko dyndać ? ... ![]() Mag.... jasna instrukcja to i jaśniej w głowie - dziękuję.. ![]() .....jeśli niebo spada nam na głowę to nie po to by się z nas śmiać ....... lecz by podziwiać patrząc jak się podnosimy.... |
lulu (offline) |
Post #5 01-12-2011 - 09:44:00 |
k/Kwidzyna |
T teraz wystarczy rozszabrować stare zabawki dzieci ... i do dyndadełek włożyć te mechanizmy grające ... są pluszaki które na sobie dużo takich mają, co po naciśnięciu gada: kocham Cię, lubię Cię, chodź pobawimy się, pośpiewamy, itp
Na Forum od 07 lutego 2008 2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu 2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna ![]() |
mag_dag (offline) |
Post #6 23-12-2011 - 22:13:52 |
Sosnowiec |
dzisiaj z innej, pierniczkowej beczki
![]() powinnam pewnie do kulinarnego wątku się udać, ale nie ma tam przepisu na te pierniczki ![]() a pierniczki na bank ręcami zrobione, więc mogą być w ręcznych robótkach ![]() zdobiłam je z pomocą córkowatej, wykorzystałyśmy lukier własnej produkcji i kupne duperelki do przylepiania za pomocą lukru Gdyby mi coś przyszło do głowy, niech zaczeka. (Dominik Opolski) -----> ---------------------------------------------------------- |
Haniap. (offline) |
Post #9 23-12-2011 - 23:37:53 |
Poznań |
Piękne .... Mag masz złote ręce
![]() A ja właśnie skończyłam dekorować moje .... ale ich nie pokażę, wyglądają jak prace Picassa ... ![]() ![]() "Nawet bardzo mały gest życzliwości nigdy się nie marnuje" Ezop Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 23-12-2011 - 23:38:30 przez Haniap.. |
joasia (offline) |
Post #14 24-12-2011 - 01:18:24 |
|
Mag, ależ piekne te pierniczki!!! oczami tylko jeść i jeść
![]() i patrzeć i patrzec ![]() ja tak nie uuuumieeem.... ![]() i to tyle roboty z pierniczkami.... a ja leniuchowata kulinarnie jestem... ![]() a szczegolnie to mi lukier jakoś ciężko zrobić, bo zwykle za gęsty, albo za rzadki wychodzi ![]() poza tym - już na świateczny stól się "nie wyrobie" za przeproszeniem... ale poświateczne pierniczki obiecałam synkowi małemu ... bo teraz kończy 30-tke ![]() ![]() jak zrobie i się udadzą to wkleje fotkę jako dokument , ale takich, jak Twoje Mag, to nie zrobie ![]() Alu, sztukę mozna jeść... np. sztukę mięsa ![]() ale pierniczków Mag to szkoda ![]() Nadzieja przychodzi do człowieka wraz z drugim człowiekiem. /Dante Alighieri/ |
suchal (offline) |
Post #15 24-12-2011 - 08:31:48 |
Uzdrowisko |
Nieeee, no Mag, misternie wykończone pierniczki
![]() Myślę żebyś swój przepis na pierniczki zapodała w przepisach. Na przyszły rok jak znalazł. Jeżeli możesz to powiedz proszę, czym( może nie czym a przez co, że taki wąski wzór wyszedł) wyciskałaś ten lukier. Pogratuluj córce, moja tylko powiedziała - ozdobiłaś jak umiałaś. ![]() |
mag_dag (offline) |
Post #18 24-12-2011 - 13:43:03 |
Sosnowiec |
dziękuję dziewczynki
![]() mam nadzieję, że będą smakowały odpowiednio do wystroju ![]() też mi szkoda je zjadać, dlatego robię im zdjęcia ![]() suchalku, lukier wkłada się do woreczka (niebieskie woreczki do mrożonek, ale zwykłe śniadaniowe już też używałam i są dobre, niebieskie są po prostu trwalsze) - trzeba w rogu zrobić maciupeńkimi nożyczkami maciupeńką dziurkę i wyciskadełko gotowe ![]() jak się zrobi za dużą dziurkę, to drugą mniejszą wycina się w drugim rogu ![]() joasiu, jak lukier jest za rzadki to dosypujesz cukru i mieszasz, a jak za gęsty do dociskasz kilka kropli soku z cytryny i git - musi mieć konsystencję gęstej śmietany, na niektórych pierniczkach widać wyraźnie, że był za rzadki, ale ciii ![]() tegoroczne moje odkrycie to parańczowe włosy - czyli wiórki kokosowe barwione na jedynie słuszny kolor ![]() Gdyby mi coś przyszło do głowy, niech zaczeka. (Dominik Opolski) -----> ---------------------------------------------------------- Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 24-12-2011 - 13:44:34 przez mag_dag. |
filipinka35 (offline) |
Post #19 24-12-2011 - 15:11:19 |
|
Mag jestes niesamowita
Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. |
Janina.S (offline) |
Post #20 26-12-2011 - 12:47:24 |
widły Soły i Wisły |
Madziu , oczy się powiększają , ślinka cieknie , gębulka się uśmiecha - rude kokosowe fryzurki super .
Pamiętam że w ub roku piekłam z Twojego przepisu - gdzie on jest ?????? - udały się do zjedzenia a nie pokazania bo mocno urosły i się pozlepiały co nie przeszkodziło w konsumcji. ..przypomnisz przepis w " k.smakosza" - przyda się bo w karnawale też można piernikowo - proszę ![]() .....jeśli niebo spada nam na głowę to nie po to by się z nas śmiać ....... lecz by podziwiać patrząc jak się podnosimy.... |
filipinka35 (offline) |
Post #23 27-12-2011 - 13:21:23 |
|
![]() Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. |
mag_dag (offline) |
Post #24 27-12-2011 - 20:37:33 |
Sosnowiec |
Janinko, nie pamiętam ![]() wydawało mi się, że robię je dopiero drugi raz, więc przepis powinien być na tym forum... ![]() a nie znalazłam, czyżby na starym? ![]() wklepałam więc tu: [amazonki.net] Gdyby mi coś przyszło do głowy, niech zaczeka. (Dominik Opolski) -----> ---------------------------------------------------------- |
metka (offline) |
Post #27 27-12-2011 - 21:27:06 |
|
Nie nooo... Ty się ciesz, że tak daleko mieszkam, bo nie zważając na sztukę pożarłabym co najmniej połowę. Z apetytem
![]() cudne, cuuuuuuuudne... w przyszłym roku poproszę nie przepis, tylko przesyłkę na adres domowy - malutkie pudełeczko z zawartością... ![]() "Spieprzaj, dziadu!" (L.K.) |
mag_dag (offline) |
Post #28 26-02-2012 - 22:46:45 |
Sosnowiec |
znowu Zosi urodziny
![]() coś ostatnio czas mi tak szybko leci, wydaje mi się, że dopiero coś dla niej szyłam urodzinowego ... a tu znowu ... tym razem uszyłam przytulanko_poduszko_worek_treningowy ![]() robocze imię dostała Balbina, ale Zosia zaproponowała "Barbi" ... przyznam, że od wygłodzonej Barbi wolę takie zabawki: ![]() Balbina ma w kieszonce/brzuszku małe dzidzi, bo Zosi latem urodzi się brat lub siostra ![]() Gdyby mi coś przyszło do głowy, niech zaczeka. (Dominik Opolski) -----> ---------------------------------------------------------- |