prace ręczne mag
mag_dag (offline) |
Post #9 03-03-2012 - 23:08:22 |
Sosnowiec |
dziękuję
![]() nic mi (samoukowi szwalniczemu) tak nie dodaje skrzydeł jak pochwały teraz będzie o poduszkowcach, moja przyjaciółka miała urodziny - nie byle jakie, bo 50 ... no i przyszło mi do głowy żeby jej uszyć poduszkę, miała być prosta z kwiatkiem prostym_do_tulipana podobnym, brąz-beż do jej ścian w pokoju, ale jak usłyszała to moja druga przyjaciółka - Monika_od_Zosi_i_żyrafy, to postukała się w czoło i mówi, że mam szyć z aniołem... no to siadłam i czekałam na natchnienie, naszkicowałam setki aniołow zanim znalazłam właściwego, potem na papierku zrobiłam plan poduszki i się okazało, że anioły będą trzy, zaczęłam cinać i zszywać wedle planu, jak już uszyszłam to mi się tak spodobało to szycie, że do poduszki aniołowej dołączyły dwie inne - ale stanowiące komplet - do koloru ścian i kanapy w pokoju Ewy - czekolada, kakao i czerwień ![]() aha, z resztek uszyłam podkładkę pod kubek/filiżankę/talerzyk (niepotrzebne skreślić) ![]() wyszło tak (poduszkowce z przodu, z tyłu, podkładka wisi na ramie łóżka): ![]() Gdyby mi coś przyszło do głowy, niech zaczeka. (Dominik Opolski) -----> ---------------------------------------------------------- Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 03-03-2012 - 23:12:14 przez mag_dag. |
lulu (offline) |
Post #12 03-03-2012 - 23:12:36 |
k/Kwidzyna |
Ładne te aniołkowe poduszkowce ... tylko nie zacznij latać od tych pochwał.
Plakaty ... THE BEST Aby nie było za słodko ... co to za dodawanie nowego postu co minutkę??? Na Forum od 07 lutego 2008 2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu 2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna ![]() Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 03-03-2012 - 23:21:18 przez lulu. |
filipinka35 (offline) |
Post #16 04-03-2012 - 12:54:31 |
|
![]() Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. |
madzia_61 (offline) |
Post #17 04-03-2012 - 14:19:04 |
|
Mag Balbinka taka slodziutkia-slicznosci a Ewy poduszkowce rewelacja ,pomysl na plakat the best ,ale musialas sie na cinać,naszukac/misterna robota /bardzo mi sie wszystko podobać,moja ocena to 6
![]() ![]() Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 04-03-2012 - 14:19:37 przez madzia_61. |
mag_dag (offline) |
Post #20 05-04-2012 - 14:17:37 |
Sosnowiec |
a proszę zgapiać do woli
![]() dziś znalazłam stare serwetki, co je haftowałam jak córkowata była malutka, a jak była jeszcze w moim brzuchu to jej wyhaftowałam identyczne 'płotki' na podusi i mini_kołderce - tylko ona się gdzieś schowały przede mną, a serwetki właśnie odnalazłam w komodzie: było 4, ale czwarta się jeszcze gdzieś chowa ![]() zaraz jakąś kartkę świąteczną na tym tle zrobię ![]() Gdyby mi coś przyszło do głowy, niech zaczeka. (Dominik Opolski) -----> ---------------------------------------------------------- |
Becia (offline) |
Post #22 05-04-2012 - 17:35:15 |
Siemianowice Śląskie |
![]() ![]() Magda, w naszym centrum kultury odbywają się wiosną i jesienią warsztaty artystyczne... niedawno w ramach warsztatów "Wiosenne przebudzenie" były m. in. zajęcia z decoupage (zawsze wtedy przypomina mi się nasza Mirka ![]() tak sobie myślę, że nadawałabyś się na prowadzącą ![]() "Życie nie po to jest, by się spieszyć. Życie jest po to, by się życiem cieszyć." Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 05-04-2012 - 17:35:53 przez Becia. |
Ella (offline) |
Post #24 06-04-2012 - 23:07:35 |
Gorzów Wlkp. |
Dawno tu nie byłam - nadrobiłam straty.
Nie mam słów, Mag. Piękne te Twoje twory. Pomysł, kolorystyka, precyzyjne wykonanie. Super. Dzisiaj moja przyjaciółka plastyczka pochwaliła Twoje kartki świąteczne, za... powyższe właśnie. Sklep internetowy mogłabyś otworzyć ze swoimi różnorodnymi wyrobami. Wiem, powiesz, żeś leniwa ![]() Poza tym, zawsze można zatrudnić podwykonawcę, byle dokładnego. Głowy nic nie zastąpi. Maszyna - wypas. Ale sama nie uszyje... |
lulu (offline) |
Post #25 06-04-2012 - 23:27:38 |
k/Kwidzyna |
Nie będę krzyczeć ... bo trochę późno jest ... mnie to najbardziej się podobają ... muchomorki. Wszystko jest ładne ... ale te muchomorki ....
Na Forum od 07 lutego 2008 2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu 2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna ![]() |
mag_dag (offline) |
Post #27 27-04-2012 - 22:33:22 |
Sosnowiec |
dziękuję Wam bardzo
![]() Ellu ![]() lulu, wiesz, że mi też się muchomorki najbardziej podobają? ![]() dziś pokażę kolejną kartkę urodzinową dla mojej córkowatej, tak - jutro już 21 ![]() sama nie mogę w to uwierzyć - mam dziecko dorosłe po amerykańsku ![]() Gdyby mi coś przyszło do głowy, niech zaczeka. (Dominik Opolski) -----> ---------------------------------------------------------- |
lulu (offline) |
Post #29 28-04-2012 - 13:23:54 |
k/Kwidzyna |
Czasem pokaż drugą stronę medalu .... jak oglądam takie robótki to lubię zajrzeć co jest na lewej stronie.
Na Forum od 07 lutego 2008 2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu 2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna ![]() |