prace ręczne mag
mag_dag (offline) |
Post #2 23-01-2013 - 20:46:13 |
Sosnowiec |
cieszę się, że Wam się podoba moje cinanie szmatkowe,
jolu, a co planujesz za robótki wielkanocne? hę? dziś pochwalę się bardziej skomplikowanym ubrankiem na telefon, to ubranko ma bowiem podszewkę i uchwyt, oczywiście to prezent - tym razem urodzinowy, dla przyjaciółki mojej córkowatej ![]() Gdyby mi coś przyszło do głowy, niech zaczeka. (Dominik Opolski) -----> ---------------------------------------------------------- |
jola1967 (offline) |
Post #3 23-01-2013 - 21:48:19 |
Jelenia Góra |
Co roku kupuje witki wierzbowe i tak se mysle coby zawiesic na nich(zamiast jajeczek z plasiku) kurczaczki zolciutkie z filcu oczywiscie i pomysle tez o jakims biezniczku lub podkladkach moze tez w ksztalcie kuraka albo jajka To tak na teraz a co jeszcze wymysle to ??????????? Jak zrobie to pokaze
![]() |
szama (offline) |
Post #4 24-01-2013 - 20:00:13 |
Kraków |
W okresie około świątecznym nie miałam dostępu do laptopka i przegapiłam Mag Twoje cudeńka świąteczne .........teraz nadrabiam.......wszystkie są sliczne, ale najbardziej spodobały mi się reniferki.......moja wnusia je bardzo lubi.......mówiła na nie "oś", a teraz "łoś".........słowo reniferek jeszcze dla niej za trudne
![]() uśmiech nic nie kosztuje, a tak wiele znaczy ![]() |
Janina.S (offline) |
Post #5 25-01-2013 - 14:40:26 |
widły Soły i Wisły |
To ostatnie ubranko na telefon - z uchwytem - fajniusie i te serduszka wszech_obecne z wielka miłością to wszystko wykonane.
zaintrygował mnie ten czerwony , wytłaczany "materiał" - filc , bawełna czy co "ono" jest ? .....jeśli niebo spada nam na głowę to nie po to by się z nas śmiać ....... lecz by podziwiać patrząc jak się podnosimy.... |
mag_dag (offline) |
Post #7 25-01-2013 - 18:54:50 |
Sosnowiec |
dzięki szamo, ja na te reniferki mówię "lelenie" ![]() a co do dziecięcego słownika, to jest uroczy ![]() moja córka jak była mała mówiła na dinozaury "izały" - gdzieś wyżej, przy fotkach polarowych zabaweczek, użyłam tego słowa, które od tamtej pory zagościło w naszym domu na zawsze ![]()
Janinko, to rzeczywiście filc - właśnie wytłaczany - moje ubranko na telefon, to brązowe, jest z takiego samego filcu, jest fajniejszy niż ten zwykły pod tym względem, że się nie "filcuje" tak szybko, buziaki dla czytaczy_oglądaczy ![]() Gdyby mi coś przyszło do głowy, niech zaczeka. (Dominik Opolski) -----> ---------------------------------------------------------- |
lulu (offline) |
Post #13 14-03-2013 - 20:00:40 |
k/Kwidzyna |
A te ubranka na telefon, to ręcznie szyjesz, ... tak po ściegu wnioskuję .... maszyną nic a nic ?
Na Forum od 07 lutego 2008 2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu 2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna ![]() |
mag_dag (offline) |
Post #17 15-03-2013 - 12:11:01 |
Sosnowiec |
dzięki dziewczynki
![]() lulu, tak, ręcznie, maszynowo pozszywana jest tylko podszewka (bo jest tam jeszcze podszewka) i wszyta smyczka, cała reszta ręcznie zmordowana ![]() teraz ręcznie zabrałam się za filcowe jaja Gdyby mi coś przyszło do głowy, niech zaczeka. (Dominik Opolski) -----> ---------------------------------------------------------- |
Janina.S (offline) |
Post #18 15-03-2013 - 12:37:48 |
widły Soły i Wisły |
Znowu ...kolorowy zawrót głowy ....co sobie popatrzyłam to moje , znowu podziwiam
no i filcowe jaja ![]() ![]() .....jeśli niebo spada nam na głowę to nie po to by się z nas śmiać ....... lecz by podziwiać patrząc jak się podnosimy.... |
elisabeth (offline) |
Post #19 15-03-2013 - 13:33:27 |
Lubuskie |
I ja jestem pod wielkim wrażenie talentu i zapału do ,,cinania''.Ręcznie czy maszynowo wszystko to wymaga precyzji i cierpliwości.Gratuluję ,to wyjątko ciekawe zajęcie i myślę że to działa jak terapia ,wyciszająco i uspakająjąco.Jeszcze raz gratulacje talentu powiazanego z pomysłem
![]() W życiu wszystko ma swój zmierzch. Tylko noc kończy się świtem. |
Rudzia (offline) |
Post #20 15-03-2013 - 13:53:28 |
Warszawa |
O mamusiu !!!!!!!!!!!! albo O My Gooooodddddddddddddddddd!!!!!!!!!!!
![]() Mag gdybym mogła to bym włosy se rwała ( ale chorera dopiero co mi zaczynają ładnie rosnąć ![]() ![]() No pozwól ,że jeszcze posiedzę tu ze szczęką na podłodze ![]() ![]() "Cha do dhuin doras nach d’fhosgail doras" |
bozena_stanczyk (offline) |
Post #25 28-03-2013 - 07:56:26 |
Tomaszów Mazowiecki |
Coś pięknego
![]() |
ToJa (offline) |
Post #28 28-03-2013 - 09:25:41 |
|
nooo baranki i kurczoki są pikne_pikne mag, ja wciąż se przypominam o zamówieniach tych śliczności jak już sa prawie_prawie święta a może Ty kobieto pamiętaj i przy najbliższym spotkaniu dostarcz mi pakiet bożonarodzeniowy, pakiet wielkanocny, pakiet dziadkowo_babciowy, pakiet córciowy (imiona znasz), pakiet różnościowy ![]() ale bym miała fajowskie prezenty:przewraca_oczy |