prace ręczne mag
Sara (offline) |
Post #3 04-12-2010 - 16:51:25 |
|
... ja tam czekam na wenę... akurat może się kiedyś obudzę, kawkę wypiję i zacznę "cinać"...
mogłabyś nas podszkolić, co do cinania, oprócz nożyczek, igły, nici i rąk potrzebne... gdzie nabywa się takie piękne materiały? Czy są jakieś kalki, wzory, żeby to nanieść na materiał? ... a może jakieś krótkie szkolenie? |
ToJa (offline) |
Post #4 04-12-2010 - 18:48:13 |
|
co Wam powiem to Wam powiem, ale w realu to wszystkie te Magowe cudeńka sa jeszcze cudniejsze
się napatrzyłam, napatrzyłam i oczyska mi wychodziły, jak temu faciowi co to go Dani wkleiła no i jeszcze sprzęt do wyrabiania tych wszystkich cudeniek poogladałam jakos ikonek zachwytowych mi brakuje ![]() |
mag_dag (offline) |
Post #5 05-12-2010 - 17:52:54 |
Sosnowiec |
Saro, materiałów szukasz po sklepach, to znaczy nie wybierasz się po nie specjalnie, ale przy okazji jak widzisz coś fajnego, to nabywasz
kalki i wzory może i gdzieś są, ale ja nie mam, cinam sobie szablony z papieru - najpierw sama rysuję toto niezbyt wprawnie ![]() potem się materiał podkleja flizeliną (żelazkiem), wycina i naszywa i już ![]() ToJa widziała to w rozsypce, wczoraj zeszyłam do kupy: Gdyby mi coś przyszło do głowy, niech zaczeka. (Dominik Opolski) -----> ---------------------------------------------------------- Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 05-12-2010 - 17:53:41 przez mag_dag. |
mag_dag (offline) |
Post #14 15-12-2010 - 12:43:32 |
Sosnowiec |
pakiety takie świąteczne poskładałam dla moich przyjaciółek, zakładka + kartka designed by mag, a te metalowe anioły na drewnianym klipsie zakupiłam, jeszcze nie umiem takich zrobić
![]() Gdyby mi coś przyszło do głowy, niech zaczeka. (Dominik Opolski) -----> ---------------------------------------------------------- |
mag_dag (offline) |
Post #23 15-12-2010 - 21:16:37 |
Sosnowiec |
pakiety do rąk własnych, pocztą kartki wysyłam, niestety, często docierają po czasie
![]() więcej roboty z wypisywaniem niż z robieniem - a na poczcie jaka kolejka była po znaczki ![]() Gdyby mi coś przyszło do głowy, niech zaczeka. (Dominik Opolski) -----> ---------------------------------------------------------- |
danuta maria (offline) |
Post #25 16-12-2010 - 18:23:12 |
Włocławek |
Mag, podziwiam niezmiennie od dawna Twoją pomysłowość
![]() a tego aniołka czekoladkowego.... ![]() |
Janina.S (offline) |
Post #26 16-12-2010 - 21:24:30 |
widły Soły i Wisły |
Wiedzę pomocną dla mnie podziwiałam , głos jedwabisty podziwiałam a teraz jeszcze te anioły
a powinnam im pierwszeństwo dać i od nich zacząć. Ja też się przymierzam do takich prac tylko mam problem bo nie wiem która maszyna do tego będzie lepsza czy walizkowa czy może taka stołowa no mam dwie i dlatego nie ruszam aby tej drugiej nie obrazić. ![]() .....jeśli niebo spada nam na głowę to nie po to by się z nas śmiać ....... lecz by podziwiać patrząc jak się podnosimy.... |
mag_dag (offline) |
Post #29 19-12-2010 - 23:25:32 |
Sosnowiec |
joakil, musisz na nią pokrzyczeć, to nie ona rządzi
![]() a teraz, na same Święta, zasypię Was kartkami świątecznymi z tegorocznego urobku - proszę kliknąć na link, a potem na "pokaz slajdów" i potem strzałeczką, strzałeczką ![]() [picasaweb.google.com]# Gdyby mi coś przyszło do głowy, niech zaczeka. (Dominik Opolski) -----> ---------------------------------------------------------- Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 19-12-2010 - 23:25:56 przez mag_dag. |