prace ręczne mag
mag_dag (offline) |
Post #1 16-08-2011 - 19:47:26 |
Sosnowiec |
a nie gadajcie dziewczynki głupot!
![]() to naprawdę nie jest wielka filozofia zygzakiem zwanym "gzygzakiem" ponaszywać szmatkę na szmatkę, albo zeszyć dwie szmatki wycięte w kształt serca, na jednym z nich naszyć wstążki, po czym wypchać (za przeproszeniem) serce "wnętrznościami" z poduszki z popularnego meblowego, co się zowie IKEA - słowo daję ![]() ponieważ robota dobrze robi na niemyślenie, o czym pisałam wielokrotnie - szyłam ostatnio i cinałam, no i w ziemi gmerałam, ale o gmeraniu w innym wątku będzie, teraz ciąg dalszy robótek dla małej Mai, która wczoraj się urodziła, a o której cdn. w odpowiednim miejscu za moment ![]() ![]() ![]() Gdyby mi coś przyszło do głowy, niech zaczeka. (Dominik Opolski) -----> ---------------------------------------------------------- |
ToJa (offline) |
Post #2 16-08-2011 - 20:53:13 |
|
po pierwsze.to najpierw trzeba umiec wyciąć szmatkę na kształt serca (u mnie to raczej wychodzi ni serce ni jabłko ![]() po drugie to trzeba wiedzieć gdzie co i jak w tej maszynie....znaczy w którą dziurke włożyć nitkę, szpulkę i te insze maszynowe akcesoria a po trzecie.i to chyba naaaaaaajjjjjjjważniejsze trza mieć chęci ![]() maszyna do szycia stoi w moim domu już ze 25 lat - nooooooo stoi i stoi i stoi - prawie nówka sztuka ![]() a te literki na śliniaczku to maszynowo wydziergałas? |
mag_dag (offline) |
Post #8 27-10-2011 - 15:45:54 |
Sosnowiec |
no kto by pomyślał, że ja tu nie zaglądałam od sierpnia
![]() w sobotę chrzciny małej Mai, więc ciocio_babcia wziena i skończyła domek, co już zakurzył się czekając na wykończenie ![]() troszku krzywo, ale co tam - wiesza się toto na drzwiach pokoiku dziecięcego, albo_gdzie_się_chce, jest mięciutkie, bo w środku ma ocieplacz, żyrafa jest na tyłach domku: Gdyby mi coś przyszło do głowy, niech zaczeka. (Dominik Opolski) -----> ---------------------------------------------------------- |
Al_la (offline) |
Post #19 09-11-2011 - 20:26:08 |
k/Warszawy |
Moja kopara też za każdym razem opada, gdy tylko zapuszczam się w ten wątek
![]() ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 09-11-2011 - 20:26:31 przez Al_la. |
lulu (offline) |
Post #22 09-11-2011 - 22:16:20 |
k/Kwidzyna |
Przecież możesz sobie hamak rozwiesić ... leżąc na brzuchu masz wolne ręce pod sobą ... mogą pracować (hamak w odpowiedniej wysokości powieszon nad roboczym stołem) lub leżąc na plecach, boku możesz wcinać ile wlezie ... dla chcącego nic trudnego ...
![]() Na Forum od 07 lutego 2008 2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu 2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna ![]() |
lulu (offline) |
Post #24 09-11-2011 - 22:55:25 |
k/Kwidzyna |
Pomyślałam, że na hamaku ... to prawie w przestworzach
![]() ![]() ![]() Na Forum od 07 lutego 2008 2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu 2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna ![]() |
mag_dag (offline) |
Post #26 29-11-2011 - 19:24:20 |
Sosnowiec |
robić to ja akurat teraz wiele nie mogę, ale mi się przy okazji porządków w kompie znajszły fotki takich cosiów, co je uszyłam latem,
to mogą być stojadełka na półki (jak na fotce) , albo podusie na szpilki, albo broszki, właściwie "brochy" ![]() Gdyby mi coś przyszło do głowy, niech zaczeka. (Dominik Opolski) -----> ---------------------------------------------------------- |
Janina.S (offline) |
Post #29 30-11-2011 - 19:10:27 |
widły Soły i Wisły |
Nooo te "cosie" to ja widzę jako poducha na szpilki - ciągle rozsypane .
Maguś tylko proszę pokaż tył czyli "dupkę" ![]() bo nie wiem jak to zamknąć , zakończyć , zaszyć żeby się trzymało. .....jeśli niebo spada nam na głowę to nie po to by się z nas śmiać ....... lecz by podziwiać patrząc jak się podnosimy.... |
dani (offline) |
Post #30 30-11-2011 - 19:31:02 |
|
Cosie cudne.
Janinko, a dupka taka sama, jak i przodek. Zakończone pod guziczkiem. Zgadza się mag? Edycja - Janinko, na zdjęciu wyżej widać jedną dupkę. ![]() Chcesz rozśmieszyć Boga... Opowiedz mu o swoich planach.. Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 30-11-2011 - 19:32:00 przez dani. |