foto_klatki mag_aparatki
mag_dag (offline) |
Post #1 27-04-2011 - 15:22:51 |
Sosnowiec |
pomyślałam sobie, że skoro mamy taki fajny dział o fotografii a ja lubię fotografować, to założę tu sobie swoje gniazdko
będę pokazywała swoje fotki, bo bardzo lubię patrzeć na świat przez obiektyw aparatu - często zobaczę w ten sposób więcej na początek plon z mojego sobotniego czołgania się po trawie to niezapominajki - niebieskie kwiatki, a wiadomo, że ja niebieskie kwiatki uwielbiam tu podejrzałam z bliska, że zanim stają się niebieskie - są fioletowe Gdyby mi coś przyszło do głowy, niech zaczeka. (Dominik Opolski) -----><----- ---------------------------------------------------------- |
Kris (offline) |
Post #3 27-04-2011 - 15:40:49 |
Radom |
Mag, piekne makro... moge tylko pozazdroscic, bo moj sprzet na takie ujecia mi nie pozwala... musze nad tym pomyslec... .......i zmylil mnie tytul: foto klatki Mag...tym bardziej, ze niedawno wpadlo mi w oko to niezapomniane zdjecie twojej klaty... Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 27-04-2011 - 15:44:32 przez Kris. |
Pilot_613 (offline) |
Post #8 28-04-2011 - 01:34:56 |
Wawa |
Drogim i ciężkim - widziałem go.. i wymiękłem. Dotknąć nawet nie chciałem . Myślałem, że coś o fotografowaniu wiem, w końcu sam zmontowałem se powiększalnik jeszcze w podstawówce, nie? ;P Mag cierpliwie słuchała... hehehe. W temacie fotografii jako takiej czy dowolnej innej przy mag_dag od pewnego czasu przestawiam się automatycznie na wyłącznie odbiór ;p. "Kto chce, szuka sposobu. Kto nie chce, szuka powodu. Amen." :-) Pesymista: ...nie noo... gorzej to już nie może być... Optymista: ależ może!.. ... ;-P |
akzseinga74 (offline) |
Post #11 28-04-2011 - 11:30:28 |
|
Mag_dag zdjęcia istne cudo - po prostu piękne. I faktycznie - niezapominajki jak niezapominajki, a tu proszę - całkiem ciekawe kwiatki
|
mag_dag (offline) |
Post #12 29-04-2011 - 10:00:58 |
Sosnowiec |
Perło, te akurat fotki robiłam canonem lustrzanką z dodatkowym pierścieniem do makro , ale ogólnie jestem zdania, że to nie aparat robi zdjęcia tylko człowiek - można mieć super sprzęt i robić poprawne_zdjęcia_niczego,
a super zdjęcie można zrobić nawet kompaktem/automatem - bo w zdjęciu nie tylko techniczne aspekty są ważne, prawda? dlatego tu będę pokazywała zdjęcia robione różnymi aparatami - ale jednak najczęściej mam pod ręką swoją lustrzankę, więc pewnie najwięcej będzie takich niedawno trafiłam w necie na super fotki makro robione zwykłym kompaktem nieznacznie przysposobionym do makrofotografii (i to tanim kosztem) - więc widać można ja w makro bawię się od niedawna i powiem szczerze, że do porządnych fotek daleka droga, ale się bawię - bo mnie to cieszy - a że 90% fotek jest do wywalenia? to norma w fotografii teraz pokażę jeszcze fotki z mojego leśnego sadu, najpierw plan ogólny z lasem w tle, potem efekt czołgania się w tych białych, co się rozgościły w trawie i są małe bardzo - kiedyś Kela pisała jak się toto zielsko nazywa, ale zapomniałam Gdyby mi coś przyszło do głowy, niech zaczeka. (Dominik Opolski) -----><----- ---------------------------------------------------------- |
mag_dag (offline) |
Post #13 29-04-2011 - 10:04:25 |
Sosnowiec |
póki co, nie bawię się zbytnio światłem, staram się tylko myśleć o kadrze i cieszę się, jak coś jest ostre
Gdyby mi coś przyszło do głowy, niech zaczeka. (Dominik Opolski) -----><----- ---------------------------------------------------------- Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 29-04-2011 - 13:50:21 przez mag_dag. |
suchal (offline) |
Post #14 29-04-2011 - 13:19:41 |
Uzdrowisko |
A ja durna ...czekałam na zdjęcia w Twojej galerii. Ilość zdjęć się nie zmieniła. I dziwiłam się ....co też dziewczyny wpisują.... o niebieskich kwiatkach..... jak one w 2010 były robione.
A Ty spryciara jesteś, i swoje gniazdko założyłaś. Fajnie, fajnie...... będzie czym oko nacieszyć. |
mag_dag (offline) |
Post #16 07-05-2011 - 23:16:00 |
Sosnowiec |
no a w weekend majowy zasadziłam się na jabłonce na pszczoły...
wredne som, bo się strasznie szybko ruszajom i nijak nie dały się ułapić "na ostro" a najciekawsze to mojom te zbiorniczki na nektar - chyba to zbiorniczki, bo się nic_a_nic na owadach nie znam, ale zauważyłam, że jedne na kolanku zadniej łapki majom takie żółte cosik, a inne wcale_nie se zobaczta Gdyby mi coś przyszło do głowy, niech zaczeka. (Dominik Opolski) -----><----- ---------------------------------------------------------- |
Dortek (offline) |
Post #19 08-05-2011 - 01:36:25 |
|
Mag, piękne zdjęcia, nie wiem czemu piszesz, że daleko Ci do porządnych fotek....
Teraz dopiero widzę, ze mlecze mają takie 'cusie' na kwiatostanach... Na moich trawnikach już są tylko dmuchawce. Wiosna sobie poszła.... Ciemne wczoraj może sie przemienić w jasne jutro (Marcin Luther King) Miarą wielkości człowieka jest ilość przeszkód, które udało mu się pokonać. Nie płacz, że coś się skończyło, tylko uśmiechaj się, że ci się to przytrafiło. jedna z nas: [www.youtube.com] |
Anonimowy użytkownik (offline) |
Post #22 08-05-2011 - 10:19:11 |
|
Mag,chylę czoła.Zdjęcia piękne a tam,piękne.Urokliwe.Bo mają to coś.Mag,potrafisz zobaczyć piękno i dlatego Twoje zdjęcia są takie cudne
|
Haniap. (offline) |
Post #25 08-05-2011 - 12:02:55 |
Poznań |
Mag piękne i pokazujesz to, na co zwyczajny patrzący nie zwraca uwagi..... A to co piszesz, że byłoby lepsze gdyby było ostre, to podoba mi się najbardziej, bo masz tam nawet ruch. Ja nie znająca się, ale przecież podobać mi się może to co mi się podoba, nie? I przypomina mi się, jak chciałam we Włoszech na kampingu "złapać" jaszczurkę. Mimo, że wygrzewała się na kamieniach, a nie latała z kwiatka na kwiatek, napstrykałam jej chyba z 30 fotek, to po wsadzeniu ich do lapka, na fotkach było widać głównie kamienie..... Na moje usprawiedliwienie dodam, że ona w "barwach ochronnych" i mało się odznacza od podłoża....
"Nawet bardzo mały gest życzliwości nigdy się nie marnuje" Ezop |
Janina.S (offline) |
Post #26 08-05-2011 - 13:19:08 |
widły Soły i Wisły |
... ....To "cosik" to pewnie zbiorniczki na nektar - te leniwe nie mają wcale .... ...z mojego okna widać dużo mleczy ale takich pięknych jak u Ciebie to jakoś nie ma .... ..zdjęcia - cudo ..no bo talent wielki.... .....jeśli niebo spada nam na głowę to nie po to by się z nas śmiać ....... lecz by podziwiać patrząc jak się podnosimy.... |
metka (offline) |
Post #28 10-05-2011 - 19:06:55 |
|
no i tu w końcu dotarłam
Mag, makra imponujące, słów brak, szczególnie (ale nie tylko) podobają mi się skrzydełka w poście nr 16. Masz więcej skrzydełek w spoczynku? Cudny wzorek mają... i te pszczółki nawet z nektarem muszą być leciutkie, żeby takie skrzydełka je uniosły... "Spieprzaj, dziadu!" (L.K.) |