foto_klatki mag_aparatki oczko

Wysłane przez mag_dag 

Maja048 (offline)

Post #1

14-08-2012 - 20:06:26

Wronki 

Piękne...okbuzki

Haniap. (offline)

Post #2

14-08-2012 - 21:53:07

Poznań 

Ja ostatnio robię fotki mojej Malince moim telefonem. Wychodzą całkiem nieźle ...oczko

"Nawet bardzo mały gest życzliwości nigdy się nie marnuje"
Ezop

mag_dag (offline)

Post #3

15-08-2012 - 22:20:43

Sosnowiec 

Haniu, fotografowanie telefonem też może być sztuką uśmiech

kasiaf
Ja uwielbiam fotografować ale portrety kompletnie mi nie wychodzą .Dlatego jestem pełna podziwu i uznania dla Mag.Ja lubię pejzaże,roslinki ,pszczółki...przewraca_oczy

kasiu, ja też wolę roślinki i pszczółki, choć jak fotografuję pszczółki to się złoszczę, że ruszają się szybciej niż dzieci oczko
uważam, że fotografowanie ludzi jest bardzo trudne i nigdy się do tego nie paliłam...
nie mam zresztą odpowiedniego obiektywu i staram się tylko wyciągnąć co mogę z mojego - czasem efekty są lepsze, czasem gorsze - tymi lepszymi się z Wami dzielę duży uśmiech
pejzaż też jest trudny, jeszcze chyba żaden widok, którym się zachwyciłam, nie wyszedł mi odpowiednio dobrze na fotce zly

ja chyba najbardziej lubię fotografować chwile i miejsca - to takie moje prywatne kategorie, hehe

i na przykład w ubiegłym roku byłam pod Grunwaldem i mam stamtąd 3 fotki, które można podciągnąć pod "pejzaż",
ciekawam, czy zgadniecie, która jest najbardziej "moja" cool smiley

Gdyby mi coś przyszło do głowy, niech zaczeka. (Dominik Opolski)

-----><-----

----------------------------------------------------------

filipinka35 (offline)

Post #4

15-08-2012 - 22:25:21

Srodkowa

Zycie jest najpiękniejsze !!!

Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum.

aquila (offline)

Post #5

15-08-2012 - 22:43:36

ostatnia

It's just a ride ...

agawa (offline)

Post #6

15-08-2012 - 22:49:09

okolice 

Oj, trudne...
Pierwsza - światło i cień
Druga - nostalgia
Trzecia - ciekawosć środka

No i która magowa myśli Chyba jednak środeczkowa...?

mag_dag (offline)

Post #7

15-08-2012 - 23:00:03

Sosnowiec 

dziś nie powiem język
poczekam na więcej strzałów, bo się znienackiem okazało, że to ciekawe bardzo i bardzo podobasie
duży uśmiech

-----><-----

agawa (offline)

Post #8

15-08-2012 - 23:05:31

okolice 

jezor

Kela (offline)

Post #9

16-08-2012 - 00:27:03

Co to znaczy "najbardziej moja"? Która najbardziej Ci się podoba?
myślę, że środkowa najbardziej twojaduży uśmiech
a najbardziej moja - ostatnia

Janina.S (offline)

Post #10

16-08-2012 - 19:13:01

widły Soły i Wisły 

Mag , Twoje są te brzozy w sercu - dla mnie cudo.

.....jeśli niebo spada nam na głowę to nie po to by się z nas śmiać
....... lecz by podziwiać patrząc jak się podnosimy.
...

Parabola (offline)

Post #11

16-08-2012 - 20:32:33

Nowy Sącz 

Ja też głosuje na brzozy chichot

mituraewa (offline)

Post #12

16-08-2012 - 20:56:16

Gdańsk 

Ja też obstawiam brzozowy trójkąt miłosnyduży uśmiech

Grazyna S (offline)

Post #13

16-08-2012 - 21:14:59

Te brzozy przepiekne tylko czemu mają góre uciętą ,juz bym skopiowała sobie na pulpit tapeteoczko

"nadzieja ma skrzydła,przysiada w duszy i śpiewa pieśń bez słów,
która nigdy nie ustaje,
a jej najsłodsze dźwięki słychać nawet podczas wichury”

Emily Dickinson

elisabeth (offline)

Post #14

16-08-2012 - 22:22:12

Lubuskie 

Witam zachwyciło mnie zdjęcie brzozy w sercu ale i słońce świecące w kwadracie ciekawe ujęciesmiling smiley

W życiu wszystko ma swój zmierzch. Tylko noc kończy się świtem.

lulu (offline)

Post #15

16-08-2012 - 22:29:58

k/Kwidzyna 

Ja stawiam na środkową ... chociaż ten sercowy trójkąt ...

Na Forum od 07 lutego 2008

2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu
2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna
Nigdy nie jedz do syta. Jedna trzecia żołądka dla pokarmu, jedna trzecia dla napoju, jedna trzecia dla ducha.
je

roza3 (offline)

Post #16

21-08-2012 - 10:05:21

moja by była pierwsza
taki impresjonistyczny widok....ulotny.......na chwilę.....zaraz chmurka odejdzie.....lub słoneczko zajdzie.....i po widoku
.....ładnie to mag złapałaś....podobasie uśmiech

"nie jest ważne ile dajesz, tylko ile miłości w to wkładasz"

Baba Jaga (offline)

Post #17

21-08-2012 - 11:48:46

Jagolandia 

A ja trochę dziegciu.
Mag, tylko dlatego, że okazałaś zainteresowanie naszymi opiniami. Ba ... zachęciłaś o jeszcze ....
to sobie pozwolę.
Na zdjęciu pierwszym irytuje mnie krzacior na drugim planie. Nie broni go w moim mniemaniu nawt powstały cień. Mnie bije po oczach okrutnie.
Pierwszy plan nijaki, ale to nie malowanie obrazu, tylko zapisana rzeczywistość, więc niech se będzie.
Za to plan trzeci i owszem.

Zdjęcie drugie podoba mi się. Jest nastrojowe. Choć smutne, powiesiłabym na ścianie. Mam słabość do zdjęć czarno-białych.

Zdjęcie trzecie dla mnie jest najgorsze. Nie podejrzewam Cię o taki infantylizm, że chciałaś pokazać "Trójkąt Miłosny". Tego jestem pewna.
Zastanawiałam się czemu je pokazałaś. Odczytałam to raczej jako prowokację. Jedyne czego bym się dopatrywała w tym zdjęciu - gdybym musiała - to zwycięstwa przyrody nad człowiekiem. Bo w końcu drzewka nie zostały zadeptane, wyrwane, ale zabezpieczone brzydkim krawęznikiem w kształcie banalnego serduszka.

A które "Twoje" ? .... hmmmmmmmm nie wiem, ale bardzo jestem ciekawa uśmiech

To tyle. Nie bij. Już tam nie mieszkam grinning smiley .........

..............................

zachwycam się natomiast portretami Zu i Zo uśmiech

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 21-08-2012 - 11:52:17 przez Baba Jaga.

kasiaf (offline)

Post #18

21-08-2012 - 13:00:02

SZKLARĘBA 

myślę,że najbardziej Twoje jest to środkowe-klimatyczne...
a najbardziej w moim stylu to pierwsze,uwielbiam łapać promyki słońca tu i ówdzieoczko

- Żyj! - powiedziała nadzieja.
- Bez Ciebie nie mogę - odparło cicho życie.

Baba Jaga (offline)

Post #19

21-08-2012 - 13:45:32

Jagolandia 

hmmmmm ..... a może chodzi o symbolikę hmmmmmmmmmm niezdecydowany

jest przeszkoda, jest cień ..... ale dalej jest świetlana przyszłość ..... nadzieja ......... huraaaaaaaaaaa

no tak

.....................

tutaj też już nie mieszkam przewraca_oczy

Kela (offline)

Post #20

21-08-2012 - 20:14:07

Trzecie zdjęcie dla mnie wcale nie jest infantylne. Wcale nie widziałam na nim serca. Za to widziałam rozwidlenie dróg, miejsce, gdzie trzeba dokonać wyboru
i przyjazne brzozy, które dają wyciszenie. To zdjęcie kieruje moje myśli ku wsi, polom, przestrzeni i wolności

agawa (offline)

Post #21

21-08-2012 - 21:29:00

okolice 

Ja też infantylności nie dostrzegam. Ani serca winking smiley
Widzę zagłębienie z którego wytasta spokój, ostoja. Widzę miejsce do podjęcia decyzji - gdzie dalej w te rozstajne drogi...

Ale i tak obstawiam środkowe. I to jako_magowe, i to które mnie najbardziej pasi winking smiley

mag_dag (offline)

Post #22

22-08-2012 - 21:21:40

Sosnowiec 

przepraszam, żem zamilkła nagle tak i bardzo długo mnie nie było,
ale najpierw mi ktoś zaiwanił na dwa dni dostęp do portalu, a potem pojechałam sobie hen_daleko i nie miałam czasu nawet zerknąć do netu, bo... robiłam setki kolejnych fotek język

ale dobrze się złożyło, bo jest więcej wpisów - co cieszy,

w moim pytaniu "która moja" chodziło mi o to, czy można po tym, jakie fotki Wam pokazuję i z tego, co piszę o fotografowaniu, wskazać zrobioną najbardziej 'po mojemu',
może bez sensu to pytanie, ale sprowokowało fają dyskusję,

róża - buziak, za to, że Twoje spojrzenie na pierwszą fotkę jest bardzo bliskie temu, co wtedy się działo, bo ja właśnie łapałam to słonko, które sobie szło po polu,

Babo, nie mam zamiaru Cię bić :duzy_usmiech, bo przecież po to fotki pokazuję, by o nich rozmawiać, a nie po to, by dostojnie oczekiwać na same pochwały - ja Ci bardzo dziękuję, że dzięki Twojemu wpisowi możemy sobie więcej popisać na temat,
wiesz przecież, że lubię język
i dziękuję za Twój szczery odbiór - to cenne uśmiech

w poście w którym zamieściłam fotki, napisałam, że zarówno portret jak i pejzaż są trudne i właściwie ja fotografuję wg swoich kategorii - właśnie dlatego, że prawdziwy portret, czy prawdziwy pejzaż mają swoje wymagania, którym trudno sprostać,

napisałam też, że najbardziej lubię fotografować chwile i miejsca,

właściwie wszystkie trzy fotki się w tym mieszczą,

pierwsza: stałam sobie na dachu sali muzeum pod Grunwaldem i omiatałam spojrzeniem okolicę, chmurki były niskie i szybkie, bo pizgało jak tylko tam potrafi pizgać, kto był, ten wie //oczko

to nie ja wybrałam akurat ten kawałek pola na zrobienie fotki cudnego pejzażu (bo krzaczor rzeczywiście sterczy pośrodku), to chwila wybrała sobie mnie na kogoś kto ją złapie i zatrzyma,

między chmurki wdzierało się słonko i nagle zobaczyłam jak plama słońca sobie przez pole idzie, właściwie dość szybko zapycha - widok był niesamowity, bo słońce szybko się przemieszczało i co_i_rusz co innego było w słońcu, a co innego w cieniu,
podniosłam do oka aparat i pstryk, zrobiłam zdjęcie, jak słońce było na najbardziej żółtym kawałku pola,
za sekundę już było dalej i to już nie było to...

oczywiście najlepiej by było, gdyby krzaczora tam nie było, ale był ... i trudno było się go pozbyć, rozpanoszył się i wołał o swoje prawa oczko

dlatego przy kadrowaniu zdjęcia w kompie (ucięłam ciut góry i boczków) kierowałam się - zapewne tak było, chyba wtedy o tym tak dużo nie myślałam, bo kadruję instynktownie i dopiero teraz to kadrowanie analizuję szczegółowo - tym, że krzaczor swoim "byciem" połączył dwa łuki,
pierwszy łuk (zawinięty ku dołowi) z dolnej partii zdjęcia, gdzie zagrabione pole i drugi łuk (zawinięty w górę), który zrobił się z kawałka pola oświetlonego przez słonko,
krzaczor pozostaje takim "guzikiem", który oba łuki "łapie" - robiąc jednocześnie za oś symetrii w pionie,
widząc to w ten akurat sposób, najbardziej naturalnym jest to, że nie przycięłam dołu, który tak razi Babę uśmiech

powtórzę za Tobą Babo - zdjęcie to jest tylko i wyłącznie złapaniem chwili a nie malowaniem obrazu,
niech se będzie oczko

druga fotka (zrobiona gdy wracając z części muzealnej, spojrzałam w prawo) to tylko i wyłącznie ładne po mojemu miejsce,
zawsze fascynowały mnie zaorane w różnych kierunkach pola, narysowane pługiem czy kosą kreski, tworzące się przez uprawy kawałki w różnych kolorach czy fakturach,
ta fotka dopiero pozbawiona naturalnych kolorów jest do przyjęcia, kolorowa wylądowała w koszu, kompozycja mogłaby być lepsza, ale nie jest oczko
pokazałam, bo nic mnie w niej nie razi - nawet mi się podoba duży uśmiech

trzecia fotka to dróżki między polem bitwy pod Grunwaldem, parkingiem i budynkiem ze sklepikami,
przyznam, że nawet nie pamiętałam, że to brzozy a że jest ich trzy to wyczytałam dopiero z Waszych wpisów (taki ze mnie uważny obserwator oczko )
zrobiłam ją, bo pokazuje nie tylko dróżki i nie tylko drzewka (ucięte rozmyślnie już podczas fotografowania, sorry Grażynko //oczko )

co pokazuje? dla lulu i timurka "brzozowy trójkąt miłosny", dla Janiny serce, dla Grażyny S ucięte brzozy, a dla Keli całkiem co innego...
Tobie Babo się nie podoba, a Tobie Janinko bardzo,

i właśnie o to chodzi, ja zwróciłam uwagę na kawałek świata, który można widzieć nie tylko dosłownie,

i mam na myśli pierwszy rzut oka a nie jakąś "dogłębną analizę", której zazwyczaj unikam, zdjęcie albo mi się podoba albo nie i kropka duży uśmiech

nie zgadzam się z, Twoim Babo, określeniem, że brzydki krawężnik utworzył banalne serduszko, bo dlaczego banalne skoro powstało przypadkowo? nie sądzę, by było umyślnie ułożone, bo nie ma na szczycie serduszkowego wgłębienia - ale mogę się mylić i na pewno nie będę dyskutować z Twoim odbiorem, chcę tylko pokazać moje spojrzenie,

no i na koniec napiszę może, że talon na balon wygrała aquila, bo jako pierwsza odpowiedziała na moje pytanie prawidłowo, czym mocno mnie zaskoczyła,
dla reszty optujących za trzecią fotką małe taloniki na małe baloniki serce

no i mam nadzieję Babo, że kolejne moje fotki już Cię tak nie rozczarują,
widać z naszej wymiany zdań, że w tym przypadku podoba nam się co innego oczko

czekam na szczere, prowokujące do dyskusji opinie uśmiech

i idę powywalać nieudane fotki z ostatniej wycieczki, mam nadzieję, że coś do pokazania zostanie
myśli

-----><-----

Pilot_613 (offline)

Post #23

22-08-2012 - 22:44:11

Wawa 

post #8 czyli: jak wyżej ;-)

Pilot_613
Ale żyleta! Jakim to aparacikiem cykasz?smiling smiley
Drogim i ciężkim - widziałem go.. i wymiękłem. Dotknąć nawet nie chciałem winking smiley.
Myślałem, że coś o fotografowaniu wiem, w końcu sam zmontowałem se powiększalnik jeszcze w podstawówce, nie? ;P
Mag cierpliwie słuchała... hehehe. W temacie fotografii jako takiej czy dowolnej innej przy mag_dag od pewnego czasu przestawiam się automatycznie na wyłącznie odbiór ;p.

... = jw ..;P - po mojemu wszystkie fotki "magowe" i każda cosik magdagowego se ma...

"Kto chce, szuka sposobu. Kto nie chce, szuka powodu. Amen." :-)

Pesymista: ...nie noo... gorzej to już nie może być...
Optymista: ależ może!..
... ;-P

aquila (offline)

Post #24

22-08-2012 - 22:51:51

HA ! smoking smileycool smiley

It's just a ride ...

Janina.S (offline)

Post #25

23-08-2012 - 07:43:06

widły Soły i Wisły 

Przyszłam po talon na batonika do mojej porannej kawusi - dziękuję .
potem doczytała że na balonik -ha ha - z rana niedowidzę a na słodkie chętna jestem - Mag następne
talony na słodycze poproszę.

Mag z Twojego mocno_fotograficznego ostatniego posta wnoszę kolejny raz o zmianę profesji i ogłoszenie tego
wszem i wobec że nie tylko forumowo ale tak zawodowo to Ty fotopstr ....ups....fotograf jesteś i już .uśmiech

.....jeśli niebo spada nam na głowę to nie po to by się z nas śmiać
....... lecz by podziwiać patrząc jak się podnosimy.
...

kasiaf (offline)

Post #26

23-08-2012 - 18:30:05

SZKLARĘBA 

To ja czekam niecierpliwie na nowe fotki!!!!
Uwielbiam je oglądać !!!! okeye popping smiley

- Żyj! - powiedziała nadzieja.
- Bez Ciebie nie mogę - odparło cicho życie.

roza3 (offline)

Post #27

24-08-2012 - 12:21:10

jak dobrze być współczesną autorowi....zawsze na bieżąco wyjaśni co miał na myśli the finger smiley

"nie jest ważne ile dajesz, tylko ile miłości w to wkładasz"

b_angel (offline)

Post #28

24-08-2012 - 16:52:19

radom 

rotflrotflrotfl

oj prawda chichot

. . . . . . . . . . . . . .

...na forum od 16 listopada 2005 ...

mag_dag (offline)

Post #29

25-08-2012 - 12:19:36

Sosnowiec 

śmiejom się ze mnie, cheba bęcki bedom zly

-----><-----

mag_dag (offline)

Post #30

25-08-2012 - 21:39:12

Sosnowiec 

jestem w lesie, coby nie myśleć - grzebałam w skalniaku, robiłam śliwki pod kruszonką, zbierałam zgniłe gruszki, czytałam gupkowate gazety, grałam w scrabble...

no i zrobiłam parę fotek kwiotków, nic nie znaczom, som i już
język

-----><-----

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 669
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 134213 dnia 15-09-2024