Zwierzęta a nasze zdrowie 

nutka (offline) |
Post #1 13-05-2014 - 13:01:58 |
|
[ulubiency.wp.pl]
"W życiu nie chodzi o to, żeby przetrwać burzę, ale o to, żeby tańczyć w deszczu." Richard Paul Evans "... Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe." Dennis Genpo Merzel |
Gizi (offline) |
Post #2 13-05-2014 - 17:55:19 |
Warszawa |
Gdy pochowaliśmy nasze Mopki strasznie to przeżyliśmy. Potem doszliśmy do wniosku że trzeba wsiąść jakieś czteronożne stworzenie do domu dla naszego zdrowia psychicznego. I mam dwa łobuzy. Bardzo fajnie rozrabiają. Nawet jak przesadzą nie potrafię się na nie złościć, tak pięknie się kajają. Te przepraszające oczęta - bezcenne.
Jest takie powiedzenie. Jeśli chcesz zobaczyć kto Cię bardziej kocha czy małżonek, czy Twój pies to zamknij obydwoje na godzinę w bagażniku. Gdy otworzysz klapę po godzinie zobacz kto ucieszy się na Twój widok. A swoją drogą to karygodne że do szpitali w Polsce nie można przyprowadzić własnego psa. Przecież wiadomo że zwierzęta obniżają odczuwanie bólu, świetnie rehabilitują, regenerują psychikę chorych. Osiągnięcie celu jest punktem startowym do osiągnięcia kolejnego. |
Al_la (offline) |
Post #4 13-05-2014 - 19:48:38 |
k/Warszawy |
Moja Tigra chyba dziś wyczuła mój nastrój. Położyła się na mnie (dokładnie na moich węzłach nadobojczykowych) i zaczęła mnie lizać po twarzy i przytulać się. Moja kochana pieszczoszka
![]() ![]() ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
Gizi (offline) |
Post #10 13-05-2014 - 20:19:32 |
Warszawa |
Tygrysek piękny. Moje psice też się układają w miejscach, które nam dokuczają. Czyli w okolicy kręgosłupa w naszym przypadku.
Mój Cotlek okropnie chrapie i dlatego ogrzewanie mam z wibracjami - dosłownie. ![]() Osiągnięcie celu jest punktem startowym do osiągnięcia kolejnego. |
Krynia58 (offline) |
Post #12 13-05-2014 - 21:01:49 |
Warszawa |
Alu, cudna kicia
![]() ![]() Rak piersi obustronny. Chth neoadiuwantowa 8 x AT. Mastektomia zmodyfikowana obustronna. HP: Rak zrazikowy naciekający - str. prawa - pT3N1 (1/17), str. lewa - pT1cN0 (0/18). ER 100%, PGR 100%. HER 1+ Napromienianie obszaru kl. piersiowej i ww. chł.nad- i podobojczykowych po str. prawej. HTH - Tamoxifen Czasem o byle cień człowiek ma żal do człowieka. A życie jak osioł ucieka. K.I. Gałczyński |
filipinka35 (offline) |
Post #17 15-05-2014 - 17:33:10 |
|
Slicznosci
Tigra. Pozdrowienia od Filipka. Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. |
nutka (offline) |
Post #18 17-05-2014 - 13:13:32 |
|
Dla tych, którzy jeszcze nie widzieli
![]() Filmik wklejam w tym wątku, bo jednak jest powiązanie... [www.youtube.com] "W życiu nie chodzi o to, żeby przetrwać burzę, ale o to, żeby tańczyć w deszczu." Richard Paul Evans "... Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe." Dennis Genpo Merzel |
Al_la (offline) |
Post #21 17-05-2014 - 15:50:21 |
k/Warszawy |
XWESTA, moje zdjęcie (tzn. mojej kici
![]() Wklej zdjęcie do swojej galerii. To bardzo proste ![]() A Tigra to rasa norweska leśna. ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
bozena_stanczyk (offline) |
Post #25 28-05-2014 - 17:00:43 |
Tomaszów Mazowiecki |
![]() |