Zima w ogrodzie
Wysłane przez Amazonki.net
lulu (offline) |
Post #2 24-07-2012 - 21:19:10 |
k/Kwidzyna |
A kto się chce ochłodzić ... w zimowym ogrodzie
![]() Na Forum od 07 lutego 2008 2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu 2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna ![]() |
Anonimowy użytkownik (offline) |
Post #5 31-10-2012 - 16:07:36 |
|
Jaka piękna.Bidulka zmarznie
![]() |
serenity (offline) |
Post #7 05-11-2012 - 10:43:59 |
|
a jak dbacie o swoje meble ogrodowe zima? chowacie je czy pozostawiacie na zewnatrz? ja sobie urzadzilam piekny ogrod w tym sezonie. jest caly drewniany, drewno jest wysokiej klasy. male rzeczy - takie jak lezaki pochowalam, ale nie wiem co z tymi duzymi. mam np przepiekne pergole: chce, zeby w przyszlym sezonie tez sie tak dobrze prezentowaly. czekam na rady!
usunięto reklamę z postu. Reklamy są zakazane na forum. Zmieniany 5 raz(y). Ostatnia zmiana 05-11-2012 - 13:59:03 przez Szpaku. |
Janina.S (offline) |
Post #8 18-12-2014 - 17:42:20 |
widły Soły i Wisły |
Ogrodu nie mam , zimy nie ma ale napiszę co mnie mocno zafrapowało w moim mini_ogródeczku.
Otóż wczoraj patrzę , oglądam co tak ciagle zielono i nie zimowo i widzę ze ciemiernik ten co to w lutym/marcu lubi zakwitnąć rozwinął całe 2 szt swoich białych kwiatów . A do tego i żonkile i hiacynty też wychylają swoje zielone listeczki . Jeszcze wawrzynek - mały krzew który w lutym kwitnie liliowo_fioletowo podobnie jak brzoskwinia , też kilka kwiatuszków pokazał , Tak że chyba pora mysleć o wiosnie ![]() .....jeśli niebo spada nam na głowę to nie po to by się z nas śmiać ....... lecz by podziwiać patrząc jak się podnosimy.... |
Kass (offline) |
Post #13 23-12-2014 - 00:24:00 |
|
A ja juz myslalam, ze tez wszystko sobie zasnelo na zime, a tu nagle sie okazalo, ze fiolki wciaz kwitna.. a wszystkie jesienne kwiaty (astry, chryzantemy) padly, tylko fiolki dzielnie walcza.
![]() Poza tym tez niestety irysy wychylily zielone dziobki, i boje sie, ze jak tempertatura spadnie ponizej zera, to zmarzna i nic z nich nie zostanie na wiosne.. czy jest jakis sposob, zeby je powstrzymac i "przywrocic do zimowego" porzadku? ![]() |
Janina.S (offline) |
Post #14 29-12-2014 - 19:08:30 |
widły Soły i Wisły |
Zima przyszła , lekko przykryła i przymroziła i roślinki zasnęły ponownie .
Kass , jeżeli śnieg nie przykrył twoich roslinek to otul je gałazkami świerkowymi lub liśćmi lub flizeliną . Powodzenia ![]() .....jeśli niebo spada nam na głowę to nie po to by się z nas śmiać ....... lecz by podziwiać patrząc jak się podnosimy.... |
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.
Użytkownicy online
Gości:
485
Największa liczba użytkowników online:
77
dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online:
14207
dnia 25-04-2022