Zima w ogrodzie

Wysłane przez Amazonki.net 

alunia13 (offline)

Post #1

24-07-2012 - 20:44:38

Alu zapomnialam ci podziękować .Chłopaki kupili dwa odstraszacze i naprawdę kreta do dzis na szczęscie nie ma na trawniku.
Jakoś nie zaglądałam dawno na ten watek.calus

lulu (offline)

Post #2

24-07-2012 - 21:19:10

k/Kwidzyna 

A kto się chce ochłodzić ... w zimowym ogrodzie chichot

Na Forum od 07 lutego 2008

2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu
2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna
Nigdy nie jedz do syta. Jedna trzecia żołądka dla pokarmu, jedna trzecia dla napoju, jedna trzecia dla ducha.
je

Al_la (offline)

Post #3

25-07-2012 - 18:50:27

k/Warszawy 

Aluniu, cieszę się bardzo uśmiech

W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół.
Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho

Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx

amado (offline)

Post #4

31-10-2012 - 15:41:56

jeszcze jesień długo panować będzie, ale zima wkrada się podstępnie

zaskoczona przez śnieg:

Anonimowy użytkownik (offline)

Post #5

31-10-2012 - 16:07:36

Jaka piękna.Bidulka zmarznie smutny

agawa (offline)

Post #6

31-10-2012 - 22:20:35

okolice 

metaforycznie mi się patrzy....

serenity (offline)

Post #7

05-11-2012 - 10:43:59

a jak dbacie o swoje meble ogrodowe zima? chowacie je czy pozostawiacie na zewnatrz? ja sobie urzadzilam piekny ogrod w tym sezonie. jest caly drewniany, drewno jest wysokiej klasy. male rzeczy - takie jak lezaki pochowalam, ale nie wiem co z tymi duzymi. mam np przepiekne pergole: chce, zeby w przyszlym sezonie tez sie tak dobrze prezentowaly. czekam na rady!

usunięto reklamę z postu. Reklamy są zakazane na forum.

Zmieniany 5 raz(y). Ostatnia zmiana 05-11-2012 - 13:59:03 przez Szpaku.

Janina.S (offline)

Post #8

18-12-2014 - 17:42:20

widły Soły i Wisły 

Ogrodu nie mam , zimy nie ma ale napiszę co mnie mocno zafrapowało w moim mini_ogródeczku.
Otóż wczoraj patrzę , oglądam co tak ciagle zielono i nie zimowo i widzę ze ciemiernik ten co to
w lutym/marcu lubi zakwitnąć rozwinął całe 2 szt swoich białych kwiatów .
A do tego i żonkile i hiacynty też wychylają swoje zielone listeczki .
Jeszcze wawrzynek - mały krzew który w lutym kwitnie liliowo_fioletowo podobnie jak brzoskwinia ,
też kilka kwiatuszków pokazał , Tak że chyba pora mysleć o wiosnie oczko a może zbyt wcześnie ?

.....jeśli niebo spada nam na głowę to nie po to by się z nas śmiać
....... lecz by podziwiać patrząc jak się podnosimy.
...

Baba Jaga (offline)

Post #9

18-12-2014 - 17:54:59

Jagolandia 

Janinko można myśleć .... zawsze można duży uśmiech

Janina.S (offline)

Post #10

18-12-2014 - 17:57:15

widły Soły i Wisły 

Babo , tylko o wiośnie czy tak w ogóle ? oczko

...

Baba Jaga (offline)

Post #11

18-12-2014 - 18:04:35

Jagolandia 

Janinko śmiech..... o wiośnie! chichot

ira (offline)

Post #12

18-12-2014 - 18:48:53

Pabianice 

Janina.S
Babo , tylko o wiośnie czy tak w ogóle ?

...

Baba Jaga
Janinko ..... o wiośnie!

...a potem przyjdzie zima ze śniegiem i biedne kwiatuszki zmarzną, bo się niepotrzebnie wyrwały - też myślały o wiośnie smutny

Kass (offline)

Post #13

23-12-2014 - 00:24:00

A ja juz myslalam, ze tez wszystko sobie zasnelo na zime, a tu nagle sie okazalo, ze fiolki wciaz kwitna.. a wszystkie jesienne kwiaty (astry, chryzantemy) padly, tylko fiolki dzielnie walcza. smiling smiley

Poza tym tez niestety irysy wychylily zielone dziobki, i boje sie, ze jak tempertatura spadnie ponizej zera, to zmarzna i nic z nich nie zostanie na wiosne.. czy jest jakis sposob, zeby je powstrzymac i "przywrocic do zimowego" porzadku?

Janina.S (offline)

Post #14

29-12-2014 - 19:08:30

widły Soły i Wisły 

Zima przyszła , lekko przykryła i przymroziła i roślinki zasnęły ponownie .

Kass , jeżeli śnieg nie przykrył twoich roslinek to otul je gałazkami świerkowymi lub liśćmi
lub flizeliną . Powodzenia uśmiech

...

Alfee (offline)

Post #15

30-03-2016 - 13:08:08

Wrocław 

Przez zimę to ogród u mnie zaniedbany, ale trzeba się za niego zabrać teraz. smiling smiley

marta12 (offline)

Post #16

30-01-2018 - 11:15:41

Mój ogród zimą jest piękny, dzięki ptakom. Dwa karmniki i budki lęgowe są u mnie w ogrodzie od początku zimy. duży uśmiech

marzusia (offline)

Post #17

30-01-2018 - 18:02:50

Cieszyn 

Najlepiej jak śnieg przykryje ale na razie nie można na to liczyć

MojaMonstera (offline)

Post #18

19-09-2022 - 14:01:38

Zabezpieczacie jakoś swoje ogrody przed śniegiem?

Prowadzę stronę poświęconą roślinom, a dokładnie monstera deliciosa smiling smiley MojaMonstera

Or63v4aa (offline)

Post #19

15-02-2023 - 22:51:40

Jakie rośliny pozostawiacie na zimę bez lęku? Na przyszły sezon planuję przygotować zamnknięty ogrzewany szklarniak, który być może bardziej ułatwi mi sprawę. Póki co moje usługi ogrodnicze stanęły na tym, że praktycznie wszytsko wykopałam bo obawiałam się klęski na wiosnę. Gdzie znajdę przydatne informacje w tym temacie?

xiouken (online)

Post #21

03-11-2024 - 09:18:37

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforeman
gangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiametergeartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisions
geophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringe
halfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephonehangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteraction
hartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonment
jobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterialjournallubricatorjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglory
kerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatom
knowledgestatekondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingload
laissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratiolanguagelaboratorylargeheart
lasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfield
mailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3listsnameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctor
navelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoid
onesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberrypapercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualitybooster
quasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchain
recessionconerecordedassignmentrectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrology
scarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysalestungun
tacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkas
ultramaficrockultraviolettesting
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 161
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 134213 dnia 15-09-2024