Zima w ogrodzie
lulu (offline) |
Post #2 24-07-2012 - 21:19:10 |
k/Kwidzyna |
A kto się chce ochłodzić ... w zimowym ogrodzie
Na Forum od 07 lutego 2008 2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu 2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna |
Anonimowy użytkownik (offline) |
Post #5 31-10-2012 - 16:07:36 |
|
Jaka piękna.Bidulka zmarznie
|
serenity (offline) |
Post #7 05-11-2012 - 10:43:59 |
|
a jak dbacie o swoje meble ogrodowe zima? chowacie je czy pozostawiacie na zewnatrz? ja sobie urzadzilam piekny ogrod w tym sezonie. jest caly drewniany, drewno jest wysokiej klasy. male rzeczy - takie jak lezaki pochowalam, ale nie wiem co z tymi duzymi. mam np przepiekne pergole: chce, zeby w przyszlym sezonie tez sie tak dobrze prezentowaly. czekam na rady!
usunięto reklamę z postu. Reklamy są zakazane na forum. Zmieniany 5 raz(y). Ostatnia zmiana 05-11-2012 - 13:59:03 przez Szpaku. |
Janina.S (offline) |
Post #8 18-12-2014 - 17:42:20 |
widły Soły i Wisły |
Ogrodu nie mam , zimy nie ma ale napiszę co mnie mocno zafrapowało w moim mini_ogródeczku.
Otóż wczoraj patrzę , oglądam co tak ciagle zielono i nie zimowo i widzę ze ciemiernik ten co to w lutym/marcu lubi zakwitnąć rozwinął całe 2 szt swoich białych kwiatów . A do tego i żonkile i hiacynty też wychylają swoje zielone listeczki . Jeszcze wawrzynek - mały krzew który w lutym kwitnie liliowo_fioletowo podobnie jak brzoskwinia , też kilka kwiatuszków pokazał , Tak że chyba pora mysleć o wiosnie a może zbyt wcześnie ? .....jeśli niebo spada nam na głowę to nie po to by się z nas śmiać ....... lecz by podziwiać patrząc jak się podnosimy.... |
Kass (offline) |
Post #13 23-12-2014 - 00:24:00 |
|
A ja juz myslalam, ze tez wszystko sobie zasnelo na zime, a tu nagle sie okazalo, ze fiolki wciaz kwitna.. a wszystkie jesienne kwiaty (astry, chryzantemy) padly, tylko fiolki dzielnie walcza.
Poza tym tez niestety irysy wychylily zielone dziobki, i boje sie, ze jak tempertatura spadnie ponizej zera, to zmarzna i nic z nich nie zostanie na wiosne.. czy jest jakis sposob, zeby je powstrzymac i "przywrocic do zimowego" porzadku? |
Janina.S (offline) |
Post #14 29-12-2014 - 19:08:30 |
widły Soły i Wisły |
Zima przyszła , lekko przykryła i przymroziła i roślinki zasnęły ponownie .
Kass , jeżeli śnieg nie przykrył twoich roslinek to otul je gałazkami świerkowymi lub liśćmi lub flizeliną . Powodzenia .....jeśli niebo spada nam na głowę to nie po to by się z nas śmiać ....... lecz by podziwiać patrząc jak się podnosimy.... |
MojaMonstera (offline) |
Post #18 19-09-2022 - 14:01:38 |
|
Zabezpieczacie jakoś swoje ogrody przed śniegiem?
Prowadzę stronę poświęconą roślinom, a dokładnie monstera deliciosa MojaMonstera |
Or63v4aa (offline) |
Post #19 15-02-2023 - 22:51:40 |
|
Jakie rośliny pozostawiacie na zimę bez lęku? Na przyszły sezon planuję przygotować zamnknięty ogrzewany szklarniak, który być może bardziej ułatwi mi sprawę. Póki co moje usługi ogrodnicze stanęły na tym, że praktycznie wszytsko wykopałam bo obawiałam się klęski na wiosnę. Gdzie znajdę przydatne informacje w tym temacie?
|