Zagadki przyrodnicze
filipinka35 (offline) |
Post #1 06-11-2012 - 11:26:42 |
|
Nikomu nie chce sie zgadywać ?
Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. |
Kris (offline) |
Post #2 06-11-2012 - 12:07:57 |
Radom |
Filipinko, to jest salak. Poszukalam, bo naocznie nigdy nie mialam okazji poznac.
Salak najpopularniejszy jest w Malezji i Indonezji. Owocami salaka żywią się tradycyjnie pielgrzymi z południowo-wschodniej Azji udający się do Mekki. Salak zwany jest też wężowym owocem ze względu na wygląd swojej skórki pokrytej drobnymi łuskami przypominającej skórę węża... ...podobno znany tez jest jako oszpilna jadalna... |
filipinka35 (offline) |
Post #8 06-11-2012 - 18:50:29 |
|
Kris zgadłas to salak
Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. |
filipinka35 (offline) |
Post #10 06-11-2012 - 22:24:54 |
|
Dani gratuluję niesamowitego refleksu Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. |
dani (offline) |
Post #11 07-11-2012 - 10:26:32 |
|
Nie zauważyłam drugiej strony. No cóż filipinko, nie jestem tak młoda jak ty, tak więc i spostrzegawczość na niższym poziomie.
Chcesz rozśmieszyć Boga... Opowiedz mu o swoich planach.. Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 07-11-2012 - 10:27:06 przez dani. |
Al_la (offline) |
Post #12 07-11-2012 - 10:32:43 |
k/Warszawy |
Dani, to samo miałam Ci napisać, co napisała Filipinka.
Aż się boję riposty, bo ja nie młodsza W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
Al_la (offline) |
Post #14 07-11-2012 - 11:56:45 |
k/Warszawy |
Zaraz gamonia....
Przeca od razu było widać, ze Ci wiatr stronę przewrócił.....a u nas piździ, że aż strach wyjść z domu W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
filipinka35 (offline) |
Post #18 07-11-2012 - 18:09:12 |
|
Hihihihihihi, ale gamoń Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. |
Pilot_613 (offline) |
Post #20 07-11-2012 - 18:45:03 |
Wawa |
goryczka ..przeróżna (trojeściowa, wiosenna, orzęsiona ...itd.) ;p
dzwonek alpejski; Niezapominajka alpejska; orlik (hehehe); Tojad mocny; ... inne NIEBIESKIE .....prócz krokusów raczej tuż_pod Giewontem nie rosną DOPISEK: może jednak maciejkaaa? macierzankaaa? ;-) "Kto chce, szuka sposobu. Kto nie chce, szuka powodu. Amen." :-) Pesymista: ...nie noo... gorzej to już nie może być... Optymista: ależ może!.. ... ;-P Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 07-11-2012 - 18:46:19 przez Pilot_613. |
filipinka35 (offline) |
Post #22 07-11-2012 - 18:48:55 |
|
Ojtam ojtam no cooooo ? Przeca Dani sama napisala, że jest gamoń Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. |
filipinka35 (offline) |
Post #25 07-11-2012 - 19:04:42 |
|
Dani , Dani nie pal nie pal papierosów bo bedziesz kasłac i bedzie Ci żle ... ( nie palę 5 lat) Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. |
Pilot_613 (offline) |
Post #28 07-11-2012 - 19:45:14 |
Wawa |
..i Cygan dał się... rozpaczliwie nabijając fajkę resztkami wykruchów = załapię sięęęę? ;-) f35 i tak... coś tam = może TU do tych niebieskich? [agawa idzie na 6-tysięcznika.. ;p] "Kto chce, szuka sposobu. Kto nie chce, szuka powodu. Amen." :-) Pesymista: ...nie noo... gorzej to już nie może być... Optymista: ależ może!.. ... ;-P |
filipinka35 (offline) |
Post #30 07-11-2012 - 22:04:38 |
|
Troszkę odbiegne od tematu. Stoje ja sobie dzis na peronie i czekam na SKM i ..... co ja widze ... Pani pali papierosa wcale go nie paląc ale jakos tak sie zaciąga i z tego papierosa a raczej z jej buzi wydobywa sie jakis dym ... Przygladam sie bardziej ale dyskretnie i to nie papieros to wygladalo jak długopis taki grubszy i zorientowalam sie, że to był elektroniczny papieros. A Pani ciagła tego papierosa i ciągła i tak jakby napalic sie nie mogła i takim tęsnym spojrzeniem spogladala na prawdziwe papierosy w kiosku Ruch. I tak sobie myśle, że miałam to wielkie szczęście bo mnie sie udało rzucic palenie bez zadnych wspomagaczy i na dodatek nie przytyc a schudnąc. No dobra przyznam sie chcialo mi sie palic tylko drugiego dnia bez papierosa a tak to wcale. I namietnie jadłam owoce a szczególnie nektarynki. Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. |