Książki, które czytamy

Wysłane przez mag_dag 

Al_la (offline)

Post #1

05-01-2014 - 21:56:12

k/Warszawy 

maryla
Alu, co to za książka Dexsterki ? uśmiechnie znamniezdecydowany

Dexterka pisała o tej książce w swoim wątku, więc nabyłam i przeczytałam uśmiech

W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół.
Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho

Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx

maryla (offline)

Post #2

05-01-2014 - 22:24:39

gdzieś w górach... 

Dzięki Alu- jeśli warto to zakupię i przeczytamuśmiech

filipinka35 (offline)

Post #3

06-01-2014 - 19:39:35

I jak Aluniu ??? Fajna ksiazka ? Intuicja mi podpowiada, ze bede w pełni ukontentowana po przeczytaniu.

Zycie jest najpiękniejsze !!!

Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum.

Al_la (offline)

Post #4

06-01-2014 - 20:20:01

k/Warszawy 

"Opowieść emigracyjna"?
Fajna. Lekko i przyjemnie się czyta uśmiech

W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół.
Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho

Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx

Danuta52 (offline)

Post #5

09-01-2014 - 14:04:00

wolsztyn 

Wczoraj dostałam na 1 dzień książkę ; Monika Jaruzelska " Towarzyszka Panienka ". Fajnie się czyta , ciekawa , polecam .

bozena_stanczyk (offline)

Post #6

09-01-2014 - 21:54:29

Tomaszów Mazowiecki 

Danuta -czytałam ją i potwierdzam , warte polecenia

magda2411 (offline)

Post #7

10-01-2014 - 09:17:18

Olsztyn 

Przeczytałam ostatnio fajne książki i obydwie polecam - czyta się szybko, łatwo i przyjemnie...

Krynia58 (offline)

Post #8

17-01-2014 - 20:43:34

Warszawa 

Polecam książki Ewy Stachniak: ostatnio przeczytaną "Katarzyna Wielka. Gra o władzę" , a także "Ogród Afrodyty", "Dysonans" i "Konieczne kłamstwa".

Rak piersi obustronny. Chth neoadiuwantowa 8 x AT. Mastektomia zmodyfikowana obustronna.
HP: Rak zrazikowy naciekający - str. prawa - pT3N1 (1/17), str. lewa - pT1cN0 (0/18). ER 100%, PGR 100%. HER 1+
Napromienianie obszaru kl. piersiowej i ww. chł.nad- i podobojczykowych po str. prawej. HTH - Tamoxifen

Czasem o byle cień człowiek ma żal do człowieka. A życie jak osioł ucieka.
K.I. Gałczyński

ira (offline)

Post #9

17-01-2014 - 20:54:41

Pabianice 

A ja mogę polecić jako czytadełko weekendowe "Tajski masaż" Hanny Bakuły.
Opowiadania o polskiej emigracji w Nowym Jorku. Łyka się błyskawicznie duży uśmiech

A na mnie czeka "Księżyc nad Zakopanem" Marii Nurowskiej. Autobiograficzna, aż się oblizuję na myśl o przyjemności jej czytania uśmiech

filipinka35 (offline)

Post #10

17-01-2014 - 22:56:07

Teraz czytam poradnik psychologiczny Andrzeja Komorowskiego " Miłośc ci wszystko wypaczy"

Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum.

rokoszanka (offline)

Post #11

28-01-2014 - 17:13:01

ja chciałam wszystim fanom i fankom litertury polelić listę hitów na 2014 [xiegarnia.pl] smiling smiley

Janina.S (offline)

Post #12

28-01-2014 - 17:39:04

widły Soły i Wisły 

ira

A na mnie czeka "Księżyc nad Zakopanem" Marii Nurowskiej. Autobiograficzna, aż się oblizuję na myśl o przyjemności jej czytania uśmiech
….

Ircia a czytałaś jej …. "Drzwi do piekła " i 'Dom na krawędzi" - bardzo polecam i jeszcze "Mój przyjaciel zdrajca" a zresztą ..
..
.[ksiazki.wp.pl]…..
większość czytałam - superkowe …bardzo , bardzo...

.....jeśli niebo spada nam na głowę to nie po to by się z nas śmiać
....... lecz by podziwiać patrząc jak się podnosimy.
...

ira (offline)

Post #13

28-01-2014 - 21:11:37

Pabianice 

Janinko, czekają na mnie w bibliotece "Drzwi do piekła" -jutro po nią jadę duży uśmiech Mam jeszcze inne Nurowskiej zamówione.
Kilka już czytałam, ale nie zapamiętuję tytułów - sks. Czytam dla samej przyjemności czytania.
A tę o Kuklińskim przeczytam może kiedyś... Na razie jakoś nie pałam chęcią.
Teraz czytam "Monopol na zbawienie" Hołowni. Bardziej mi się podoba niż "Bóg. Życie i twórczość".

Dortek (offline)

Post #14

02-02-2014 - 22:41:02

Polecam "Czas na mnie' - Agnieszki Kowalskiej. Delektowałam się nią, czytałam ją najwolniej jak się da, chłonęłam każdą frazę i żałowałam, że niedługo koniec...
Z pewnością jeszcze nie raz do niej wrócę.
To nie jest typowa biografia. Autorka, partnerka i żona Macieja Kozłowskiego pięknie opisuje historię ich trwającej 3 lata miłości. Trwającej nadal. Jestem pod wrażeniem stylu pani Agnieszki. Pisze ona obrazami- jak na artystkę przystało. Pisze pięknie. Przejmująco. Nie ma tu taniego sentymentalizmu, ale mimo tego wzrusza Są zabawne sytuacje, są i brutalne prawdy. To bardzo osobista, niemal intymna książka. Wiele w niej prawdy odkrywanej na nowo, wiele ciekawych spostrzeżeń. To bardzo wartościowa pozycja, którą gorąco polecam.

Ciemne wczoraj może sie przemienić w jasne jutro (Marcin Luther King)

Miarą wielkości człowieka jest ilość przeszkód, które udało mu się pokonać.

Nie płacz, że coś się skończyło, tylko uśmiechaj się, że ci się to przytrafiło.

jedna z nas: [www.youtube.com]

Janina.S (offline)

Post #15

06-02-2014 - 18:34:48

widły Soły i Wisły 

Ja w dalszym ciągu i przyjażni z Nurowską - nooo takiej jej nie znałam .
Potrzebowałam czegoś kojącego , lekkiego i wręcz uzdrawiającego - miałam problem z wysokim cisnieniem i i i …
w pozycji horyzonta…. pochłonęłam w kilka dni "Nakarmić wilki " i "Requiem dla wilka" ..
cóż za wspaniała podróż w Bieszczady i podglądanie i przyjażń z wilkami - lekkie łatwe i przyjemne .

...

ira (offline)

Post #16

10-02-2014 - 20:04:25

Pabianice 

Polecam "Miłość z kamienia" - Grażyny Jagielskiej, dowiecie się, jaką cenę zapłaciła za bycie żoną korespondenta wojennego.
Przeczytałam też "Sergiusz, Czesław, Jadwiga" Nurowskiej - interesująca.
W międzyczasie czytam "Monopol na zbawienie" Szymona Hołowni. Czytam, przemyśliwam, nie ze wszystkim się zgadzam, wiele mi rozjaśnił...

Janina.S (offline)

Post #17

12-02-2014 - 17:10:54

widły Soły i Wisły 

Jestem monotematyczna - wiem , wiem ale jak już to poszłam po całości - właśnie skończyłam "Zdrajcę" - M.Nur…
no miodzio , polecam , ja w 2 dni łyknęłam . /ksiażka z 2014r !!/
Ircia , obecnie czekam na "Miłość z ka……" zamówiona .

No i jeszcze też ostatnio "Dowód" o którym Kela pisała na poprzedniej stronie - taki jakiś niedosyt mam , może oczekiwałam
czegoś więcej , pełniej , dokładniej -ale to moje takie "chcenie" .

...

filipinka35 (offline)

Post #18

13-02-2014 - 15:00:28

Obecnie czytam Złodziejke pamieci Krystyny Kofty

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 13-02-2014 - 15:02:29 przez filipinka35.

Janina.S (offline)

Post #19

13-02-2014 - 15:43:00

widły Soły i Wisły 

filipinka35
Złodziejke pamieci Krystyny Kofty

…jak to "pamięci" ? ….? …przecież Kofta żyje ..!!

...

jagodula (offline)

Post #20

13-02-2014 - 18:46:12

Sławkow 

jablkoJa dzisiaj zasiadam do Samiec Alfa Hanki Bakuły i już się cieszę.

filipinka35 (offline)

Post #21

13-02-2014 - 20:06:45

Janina.S

…jak to "pamięci" ? ….? …przecież Kofta żyje ..!!

To tytuł ksiazki Janinko. Złodziejka pamieci

Dortek (offline)

Post #22

13-03-2014 - 12:29:04

W ubiegłym tygodniu skończyłam czytać niesamowicie inspirującą i pełną optymizmu książkę Nicka Vujicica" Bez rąk, bez nóg, bez ograniczeń". Biorąc pod uwagę fakt, ze napisał ją człowiek doświadczony ogromnym kalectwem staje się ona niezwykle wiarygodna. Ten, który urodził się bez kończyn pisze poradnik, w którym uczy nas ja życ i korzystać z życia. Czytając jego słowa, oglądając zdjęcia czy filmy na youtube myślisz: skoro on-facet bez kończyn- mógł osiągnąć tak wiele, czemu nie miałoby się udać i mnie? dość użalania się nad sobą!
Ta książka daje kopa! Jak nie macie czasu czy dostępu do ksiązki pooglądajcie go sobie online. Wystarczy wpisać jego nazwisko.

Ciemne wczoraj może sie przemienić w jasne jutro (Marcin Luther King)

Miarą wielkości człowieka jest ilość przeszkód, które udało mu się pokonać.

Nie płacz, że coś się skończyło, tylko uśmiechaj się, że ci się to przytrafiło.

jedna z nas: [www.youtube.com]

ira (offline)

Post #23

24-03-2014 - 17:28:36

Pabianice 

Przeczytałam "Bukareszt. Kurz i krew" Małgorzaty Rejmer. Rumunia w czasach Ceausescu i teraz. Naprawdę świetna książka. Nie miałam zielonego pojęcia, jaka jest Rumunia, nigdy tam nie byłam i nie ciągnęło mnie. Teraz wiem ciut więcej i bardzo się cieszę, że przeczytałam tę książkę.

Danuta52 (offline)

Post #24

01-04-2014 - 20:22:32

wolsztyn 

Przeczytałam książkę : " 90 minut w Niebie " autor Don Piper i Cecil Murphey .
Pod tytuł : Niezwykłe świadectwo człowieka , który stanął u bram nieba ".
Bardzo ciekawa , pastor w Ameryce wraca z konferencji , ma wypadek samochodowy i przez 90 minut jest w niebie .
Książka ma 240 stron , tak wciąga , że przeczytałam ją w jeden dzien , polecam !

ira (offline)

Post #25

13-04-2014 - 13:20:33

Pabianice 

Annick Cojean - "Kobiety Kaddafiego".
Historia młodej dziewczyny uprowadzonej do "haremu" libijskiego przywódcy. Napisała ją francuska dziennikarka-pierwsza część to opowieść dziewczyny, a druga relacja pisarki o tym, czego dowiedziała się w Trypolisie, dokąd pojechała przeprowadzić dziennikarskie śledztwo.
Niesamowita i straszna historia, historie właściwie.

g0siac (offline)

Post #26

03-05-2014 - 08:23:34

Warszawa 

A ja chcę polecić "Trylogię Czarnego Maga" oraz "Trylogię Zdrajcy" Trudi Canavan, którą uwielbiam. Właśnie kończę "Królową Zdrajców"

b_angel (offline)

Post #27

03-05-2014 - 11:12:52

radom 

tejże autorki czytałam trylogię ERA PIĘCIORGA (Kapłanka w bieli, Ostatnia z dzikich i gGos bogów) - wciągnęły mnie bez reszty smiling smiley

. . . . . . . . . . . . . .

...na forum od 16 listopada 2005 ...

Janina.S (offline)

Post #28

04-05-2014 - 14:46:42

widły Soły i Wisły 

Ostatnio zmogłam "Katedrę w Barcelonie" opasłe tomisko ponad 600str.- już chciałam zrezygnować alee …
…ale tak mnie wciagnęła ta Wielka inkwizycja że potem nie mogłam się oderwać - troszkę jak "Filary ziemi" Folleta.

Teraz zaczęłam "Kapelusz cały w czereśniach" Oriany Fallaci też grubiutka - ponad 700str ale już wiem że nie zostawię .

w międzyczasie "Czarny opal" - coś lżejszego - córka cyganki i marynarza jako podrzutek do zacnej rodziny - troszkę podróży
a więcej perypetii rodzinno -miłosnych …polecam .

...

ira (offline)

Post #29

04-05-2014 - 19:44:56

Pabianice 

Dawno temu czytałam "Wyznania gorszycielki" Ireny Krzywickiej i znów ją czytam.
To są jej wspomnienia, subiektywne, jak każde, ale czyta się fajnie. Swoją książkę opublikowała dwa lata przed śmiercią, żyła 95 lat, jest więc o czym czytać.
Wspomina sobie współczesnych: Boya Żeleńskiego, Iwaszkiewicza, Pawlikowską-Jasnorzewską, Samozwaniec i wielu innych.
Pisze o swoich miłościach, mężu, dzieciach.

filipinka35 (offline)

Post #30

14-05-2014 - 14:09:06

Ja czytam Nepomucką. Super komedia.

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 680
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 134213 dnia 15-09-2024