Film polski
Pati02 (offline) |
Post #1 24-02-2016 - 18:57:15 |
|
Polecam film który miał premierę kinową w lutym :Planeta singli.
Już tak dawno nie oglądałam dobrego filmu który śmieszy, bawi ale i daje do myślenia. Śmiałam się niewymuszonym śmiechem ale i poleciała łezka w chwilach wzruszenia ![]() Oczywiście rewelacyjna rola mojego ukochanego Macieja Stuhra. |
karmelkowa (offline) |
Post #2 19-04-2016 - 08:15:08 |
|
rozmawiając o polskich filmach, oglądałam przedwczoraj w tv kultowy film "Chłopaki nie płaczą" dobrze czasem wrócić do starych dobrych polskich produkcji
żyć pełnią sił |
Kuba (offline) |
Post #4 01-05-2016 - 22:08:32 |
Gogolin |
![]() Chciałbym polecić film stary, ale jary. Jest to rzecz dość przygnębiająca, niemniej zadaje kłam szeroko rozpowszechnionej tezie, że polski film = obciach. Tym bardziej, że dostajemy go bez dopalaczy, z racji skromności budżetu i ówczesnych możliwości technicznych (rok 1987). Bronić się musiał samym scenariuszem i kreacjami. Na szczęście - obronił się. Stąd uważam Trójkąt Bermudzki za jeden z najwybitniejszych polskich dramatów sensacyjnych. Panowie Kociniak, Peszek i Pietraszak pokazali kunszt nieosiągalny dla większości dzisiejszych sezonowych, serialowych gwiazdek. Zwłaszcza ten ostatni, aktor w moim odczuciu bardzo niedoceniony, a przecież wybitny. Polecam zwrócić uwagę na rolę Grażyny Treli, wówczas dopiero przyszłej muzy Stanisława S... |
Dortek (offline) |
Post #5 20-11-2016 - 23:25:29 |
|
Trójkąt Bermudzki Wojciecha Wójcika- polecam gorąco!
Ciemne wczoraj może sie przemienić w jasne jutro (Marcin Luther King) Miarą wielkości człowieka jest ilość przeszkód, które udało mu się pokonać. Nie płacz, że coś się skończyło, tylko uśmiechaj się, że ci się to przytrafiło. jedna z nas: [www.youtube.com] |
CierniowaMona (offline) |
Post #7 17-05-2017 - 23:30:33 |
|
A jak wrażenia po Pokocie? Podobny do książkowego odpowiednika? Trailer robi wrażenie
![]() |
Kuba (offline) |
Post #10 10-05-2018 - 10:55:09 |
Gogolin |
Wczoraj po pracy coś mnie wzięło i zapuściłem sobie 11 pierwszych odcinków serialu W labiryncie. Niesamowite jak zmieniła się Polska przez te wszystkie lata. Ja, który mniej więcej pamiętam już tamten okres, tych zmian tak za bardzo nie odczuwałem. To się widzi dopiero z pewnej odległej perspektywy. Jak byłem w zeszłym roku w Wawie, to zlokalizowałem kilka miejsc, w których kręcono serial (m.in. Klinika Urologii w kompleksie na Lindleya, która "grała" w serialu Instytut) oraz kamienica na Rozbrat 32-34, czyli mieszkanie Racewiczów oraz park na przeciwko, gdzie spotykała się Marta z kolegą Bajbusem oraz Piotrek Racewicz ze Staszkiem. Jak będę następnym razem, to chcę odwiedzić inne miejsca, w których kręcony był serial.
|
goja66 (offline) |
Post #13 06-04-2019 - 18:39:25 |
Ozorków |
Zimna wojna dla mnie za trudna ...tak samo jak Ida -chyba nie lubię czarno białych filmów...Jakieś takie smutne i przygnębiające ..Depresja większa ...sama nie wiem ...Za trudne NST Gx po chemioterapii ypT3N3 Er- 30% ,Pr-0 , HER2-0 , Ki67-18-20% |
Natalka93 (offline) |
Post #20 08-12-2021 - 23:39:54 |
|
Kiedyś mieliśmy jeszcze naprawdę świetne komedie, niestety te czasy są przeszłością...
______________________ corciano.pl/meble-ogrodowe |
Agata133 (offline) |
Post #22 23-03-2022 - 12:32:41 |
|
Również oglądałam Miłość jest blisko i szczerze polecam! Mąż jeszcze zadbał o odpowiedni klimat, zapalił świece, które przez cały film tworzyły super aurę. Potem pokazał mi, że to naturalne sojowe świece firmy [woskiknot.pl] i przepadłam, mam już chyba wszystkie zapachy! Polecam!
|