Film polski
Amazonki.net (offline) |
Post #1 15-02-2010 - 15:08:42 |
Forumowo |
Tu polecamy sobie filmy polskie i dyskutujemy o nich
![]() |
amor (offline) |
Post #2 24-04-2010 - 23:20:56 |
Siemianowice Sl. |
Udalo mi sie obejrzec "Mala Moskwę" rez. W. Krzystka ....przezyłam mocno ten film, piękny, wzruszający, sciskajacy za gardlo i przerazliwie tragiczny ....warto zobaczyc.
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 24-04-2010 - 23:21:55 przez amor. |
mag_dag (offline) |
Post #3 26-04-2010 - 01:55:05 |
Sosnowiec |
fajny film wczoraj widziałam
![]() kino polskie ma się dobrze - filmy dobre nadal się kręci, ten akurat ma już kilka lat, ale nigdy o nim nie słyszałam tytuł bardzo bliski i po mojemu wieloznaczny - "Wszystko będzie dobrze" Więckiewicz gra główną rolę dorosłą, ale zupełnym hitem są dwie postaci bohaterów dziecięcych - majstersztyk po prostu! to chyba film drogi, z prawdziwym obrazem naszego kraju, ze wspaniałymi dialogami i z dopracowanymi do ostatniego drobiazgu szczegółami o trudnym dzieciństwie, o przełamywaniu słabości, o drodze do siebie no i muzyka ... mrau - Michał Lorenc, który jak nikt inny potrafi grać na uczuciach co tu dużo gadać - polecam Gdyby mi coś przyszło do głowy, niech zaczeka. (Dominik Opolski) -----> ---------------------------------------------------------- |
agawa (offline) |
Post #4 14-06-2010 - 16:16:59 |
okolice |
Obejrzałam, mocno spóźniona wprawdzie, "33 sceny z życia".
Jestem wstrząśnięta. Zasmucona. Przerażona... Że TO może tak wyglądać. Że tak wyglądało... Film mistrzowsko zrobiony, bardzo trafiona obsada, znakomicie zagrane role. A temat..? Cóż... nie mogę pisać... Uruchamiają mi się wszystkie moje strachy... potwory spod łóżka wychodzą.... Jeśli nie widziałyście - nie oglądajcie... Umieszczam film na indeksie filmów dla nas zakazanych... *** Mag, muszę koniecznie obejrzeć "Wszystko będzie dobrze". To chyba będzie miła odmiana... bo pachnie optymizmem. |
agawa (offline) |
Post #6 14-06-2010 - 22:44:12 |
okolice |
Ano...
Zbieram filmy na dvd. Gdy jadę w drogę dłuższą pociągiem, to zabieram laptopika i sobie oglądam ze słuchawkami na uszach. Zawsze to pożytecznie spędzony czas ![]() Tym razem padło na 33 sceny, chciałam go zobaczyć, bo wiele kontrowersyjnych opinnni słyszałam - od zachwytów do potępienia. Chiałam mieć swoje zdanie. I jak chciałam, to mam ![]() Może dlatego mam dziś chandrę? |
Perła (offline) |
Post #10 20-06-2010 - 23:14:31 |
Łódź |
A mnie Koszałka przeleciał koło nosa...Nie mam hbo!!!
![]() www.perla.nets.pl |
malgos 10 (offline) |
Post #13 21-06-2010 - 00:05:35 |
Łódź |
Seksmisja to jet to moge na okrąglo ogladać
i " że by kobiety mnie biły " super pekam ze smiechu ![]() ![]() ![]() A drugi film co znam prawie na pamięć to " Jak rozpętałem druga wojne światową" Uwielbiam go ![]() ![]() ![]() jestem na forum od 25-10-2008 ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. - Fiodor Dostojewski ![]() Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 21-06-2010 - 00:06:10 przez malgos 10. |
Dortek (offline) |
Post #15 02-07-2010 - 13:38:12 |
|
Własnie wczoraj pytałam męza o ulubiony polski film (miał kilka do wyboru) i wybrał : 'Seksmisję'. Ja też to lubię.
Ciemne wczoraj może sie przemienić w jasne jutro (Marcin Luther King) Miarą wielkości człowieka jest ilość przeszkód, które udało mu się pokonać. Nie płacz, że coś się skończyło, tylko uśmiechaj się, że ci się to przytrafiło. jedna z nas: [www.youtube.com] |
dani (offline) |
Post #16 02-07-2010 - 17:38:27 |
|
Dortek..Już jakiś czas temu miałam zapytać,ale mi uciekło...
Skąd wzięłaś ten link..." Film o Basi " ? Obejrzałam....Ech zycie,życie... Polski film,więc pisze w odpowiednim watku... Jesli któraś ma doła,to nie radzę wchodzić.. Ale pieknie o Basi opowiadają..Pięknie... ![]() Chcesz rozśmieszyć Boga... Opowiedz mu o swoich planach.. |
lulu (offline) |
Post #19 06-07-2010 - 19:39:07 |
k/Kwidzyna |
"Jasminum" widziałam dwa razy i mogłabym jeszcze ... i "Anioł w Krakowie", ...i "Zakochany Anioł" ...
Na Forum od 07 lutego 2008 2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu 2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna ![]() |
Dortek (offline) |
Post #20 06-07-2010 - 23:37:54 |
|
"Jaśminum" baardzo mi się podobał; jeden z lepiej zrobionych polskich filmów...
Dostałam na płytce od koleżanki... chętnie bym jeszcze raz obejrzała. Dani, ten film o Basi wysłała mi koleżanka, której brat jest księdzem i on tam gdzieś był zaangażowany. Ona zresztą tez się angażuje. Kiedyś mało brakowało, a miałyśmy w kilka osób organizować ostatnie życzenie pewnej chorej dziewczynki, która marzyła, by znaleźć się w zamku Harrego Pottera. Skończyło sie na zakupie kostiumu. Ciemne wczoraj może sie przemienić w jasne jutro (Marcin Luther King) Miarą wielkości człowieka jest ilość przeszkód, które udało mu się pokonać. Nie płacz, że coś się skończyło, tylko uśmiechaj się, że ci się to przytrafiło. jedna z nas: [www.youtube.com] |
Dortek (offline) |
Post #22 20-09-2010 - 22:55:47 |
|
Se kupiłam na DVD "Jak rozpętałem II w. św" oraz "Samych Swoich". Włączyliśmy sobie z mężem, żeby się pośmiać i ze zdziwieniem stwierdziliśmy, ze nasza Młodzież też chętnie oglądnęła.
Są filmy które można oglądać wielokrotnie, choć generalnie nie lubię powtórek. Ciemne wczoraj może sie przemienić w jasne jutro (Marcin Luther King) Miarą wielkości człowieka jest ilość przeszkód, które udało mu się pokonać. Nie płacz, że coś się skończyło, tylko uśmiechaj się, że ci się to przytrafiło. jedna z nas: [www.youtube.com] |
Al_la (offline) |
Post #24 18-10-2010 - 15:34:26 |
k/Warszawy |
Obejrzałam wczoraj w telewizorze "Rewers" i bardzo mi się podobał.
Zarówno sceny zabawne, jak i "czarny humor" oraz te, które odbierałam jako dramatyczne - zgrabnie pomyślane i zagrane. Mile zaskoczyła mnie Agata Buzek tzn. jej gra. ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
agawa (offline) |
Post #25 18-10-2010 - 18:01:36 |
okolice |
Tak, tak. Rewers bardzo mi się podobał. I uwierzyłam_zobaczyłam_doświadczyłam, że Agata Buzek świetną aktorką jest. I basta. A Janda z Polony fantastycznie grają też
![]() ![]() Al_lu, a Różyczkę widziałaś? Polecam baaardzo. Magdalena Boczarska, której wcześniej nie zauwazyłam nigdzie, gra rewelacyjnie. Oczywiście nie wspominając o Sewerynie. Normalnie sie zakochałam... ![]() Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 18-10-2010 - 18:05:37 przez agawa. |
Al_la (offline) |
Post #26 18-10-2010 - 18:07:45 |
k/Warszawy |
Nie widziałam. Ja nie_kinowa jestem, bo samej nie chce mi się chodzić.
A ślubny mój woli w domu na kanapie ![]() ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
Dortek (offline) |
Post #29 07-11-2010 - 00:45:15 |
|
Rewers mam na płytce. Kupiłam będąc w PL. Podobał się. Nawet bardzo. Wszystkie 3 kobitki świetnie zagrały.
Obecnie oglądam 'Ranczo' - kilka odcinków dziennie. Też z płytki. Ciemne wczoraj może sie przemienić w jasne jutro (Marcin Luther King) Miarą wielkości człowieka jest ilość przeszkód, które udało mu się pokonać. Nie płacz, że coś się skończyło, tylko uśmiechaj się, że ci się to przytrafiło. jedna z nas: [www.youtube.com] Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 07-11-2010 - 00:47:12 przez Dortek. |