Film polski
lulu (offline) |
Post #4 08-11-2010 - 22:32:51 |
k/Kwidzyna |
Się bardzo pomyliłyście, w tym wątku nie kopie się dołków. Proszę odszukać właściwy i tam prowadzić wykopaliska.
Na Forum od 07 lutego 2008 2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu 2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna |
dani (offline) |
Post #6 09-11-2010 - 15:46:37 |
|
A mnie ten film się jednak podobał....
Bardziej mnie zdołowało to, że ja raczej nie mam takiej bliskiej przyjaciółki, której mogłabym zaufać do końca..... Moja najbliższa dała mi kopa w trakcie mojej diagnozy. Po prostu lekka zazdrość mnie ukuła.... Ech....Od razu zaczęłam analizować, a dlaczego, a co by było.... Ale film mi się podobał. Przede wszystkim inny niż cały ten chłam w TV. Chcesz rozśmieszyć Boga... Opowiedz mu o swoich planach.. |
mag_dag (offline) |
Post #7 09-11-2010 - 18:09:04 |
Sosnowiec |
ja krzyknęłam wczoraj do męża, coby mi nagrał i teraz tylko muszę pamiętać, żeby to obejrzeć
za to napiszę o innym filmie, co też czekał w kolejce do obejrzenia i się doczekał - "Kochankowie z Marony" wg prozy Iwaszkiewicza Iwaszkiewicz jaki jest każdy wie, więc wiadomo było, że film może być jedynie smutny ale się skusiłam, bo lubię Karolinę Gruszkę i nie zawiodłam się, bo klimat tam był i wszystko właściwie, co dobre kino powinno mieć: były cudne zdjęcia, czarno-białe, była muzyka, którą się pamięta długo po filmie jeszcze, były uczucia reżyserka Izabela Cywińska, której to debiut kinowy jest, pokazała uczucia odważnie i troszkę inaczej niż pisał Iwaszkiewicz, bo on pisał opłotkami, a ona poszła krok dalej i właściwie nie mamy wątpliwości, że tu nie tylko pani kocha pana, ale i drugi pan tego samego pana też kocha nie ma scen zbyt odważnych i to też jest zaleta filmu, ale sobie myślę, że najlepsze są kreacje aktorów, wszystkich! mnie najbardziej podobał się Arek (grany przez Łukasza Simlata - sobie potem wygooglałam, że to chłopak z Sosnowca) czyli pan, który rywalizuje z panią nauczycielką Olą o miłość pana Janka - chorego na gruźlicę mimo, że historia dzieje się w beznadziejnych czasach, w paskudnych wnętrzach, jesienią i wczesną zimą, więc w mało fotogenicznej porze roku, to jednak opowiadając o różnej miłości (bo tam jeszcze mały chłopak kocha się w swojej nauczycielce, a dyrektor szkoły w tejże samej) stwarza wrażenie, że tam jest pięknie Krzysztof Zawadzki gra śmiertelnie chorego pana Janka i słowo daję, że nie poznałam, że to on grał też w Senności - tam miał jakąś koszmarną grzywkę i niezazbyt mi się spodobał tu stworzył wartą obejrzenia kreację, jako i Karolina Gruszka i Łukasz Simlat smutny film o miłości tragicznej - polecam serdecznie Gdyby mi coś przyszło do głowy, niech zaczeka. (Dominik Opolski) -----><----- ---------------------------------------------------------- Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 09-11-2010 - 18:11:12 przez mag_dag. |
b_angel (offline) |
Post #11 09-01-2011 - 21:47:38 |
radom |
właśnie skończyłam ze ślubnym oglądac film pt.: "Zero" - pod dużym wrażeniem jezdem ........ bardzo mocno polecam ....
a ponieważ z weną u mnie kiepsko wklejam linka do recenzji na filmwebie edit: z głowom też kiepsko już wklejam [www.filmweb.pl] . . . . . . . . . . . . . . ...na forum od 16 listopada 2005 ... Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 09-01-2011 - 21:59:26 przez b_angel. |
Perła (offline) |
Post #12 09-01-2011 - 22:14:35 |
Łódź |
Kiedy rok temu byłam na premierze, siedziałam mocno wbita w fotel. Moje towarzystwo (duża grupa nas była) gruchało i komentowało niesfornie, a mnie ten film uderzył po czułych strunach. Nie umiem konkretnie sprecyzować...smutek, wyobcowanie...to wszystko czułam w tamtym momencie życia, a "Zero" to jakoś wybitnie spotęgowało. Do tego muzyka, taka dziwna Też polecam.
www.perla.nets.pl |
agawa (offline) |
Post #13 09-01-2011 - 22:30:41 |
okolice |
A ja też byłam w kinie. Wczoraj... z mężowatym i synami.
Jesssssuuuuu...... sorki, ale było ciężko. Co chwila patrzyłam na mężowatego i sprawdzałam wzrokiem, czy to mi odbiło już do końca, czy też on widzi to samo, co ja... Byliśmy na super_produkcji w debiucie reżyserskim Cezarego Pazury, czyli filmie: 'Weekend'. Powiem krótko: nie idźcie. Pomimo znakomitej obsady - żenada... Jedyną udaną rolę zagrał Paweł Wilczak. Najtrudniejsze do wysiedzenia były sztywne dialogi. Na początku myślałam, że to zamierzenie reżyserskie... bo przecież ani Lubaszenko, ani Socha, ani Małaszynski... nie zagraliby w takiej szmirze. Później się dowiedziałam, że ponoć oni wszyscy nie znali całości, tylko odgrywali fragmentami... Może krzywdzę ... już sama nie wiem... Tu link: [film.wp.pl] I żeby było jasne... te wszystkie sceny w filmie są. I nic poza nimi.... Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 09-01-2011 - 22:33:13 przez agawa. |
Janina.S (offline) |
Post #14 08-02-2011 - 18:43:57 |
widły Soły i Wisły |
A ja dzisiaj za chwileczkę pójdę oglądać "Żółty szalik" - chyba 3-ci raz ale poruszająca a wrecz dramatyczna rola J,Gajosa -
-bardzo go lubię no i jeszcze wspaniała mamuśka czyli Danuta Szaflarska. Wstyd przyznać ale niektóre sceny to wprost z mojego życia tak 15 lat temu .....jeśli niebo spada nam na głowę to nie po to by się z nas śmiać ....... lecz by podziwiać patrząc jak się podnosimy.... |
Polcia (offline) |
Post #15 10-02-2011 - 11:25:52 |
|
Czy ktoś już polecał "Różyczkę" reżyseria Jan Kidawa - Błoński
jak nie to ja polecam- super film, warty obejrzenia Dano Ci życie, które jest tylko opowieścią. Ale to już Twoja sprawa, jak Ty ją opowiesz ................. Marek Hłasko "Sowa, córka piekarza" |
Marianna08 (offline) |
Post #16 10-02-2011 - 14:58:31 |
Kraków |
|
Polcia (offline) |
Post #18 14-02-2011 - 16:53:50 |
|
Polecam do obejrzenia film dokumentalny "Uciekinier"
Brawurowa ucieczka z Auschwitz, niesamowity życiorys, piękne przesłanie. wklejam link [www.tvp.pl] Dano Ci życie, które jest tylko opowieścią. Ale to już Twoja sprawa, jak Ty ją opowiesz ................. Marek Hłasko "Sowa, córka piekarza" |
Pyrunia (offline) |
Post #19 15-02-2011 - 09:30:10 |
Stolica Pyrlandii |
Oj, dziewczęta.
Jakiś czas temu odkryłam stronę i za darmo filmy ogląda_sie. No i jak tutaj poczytałam, to dziś na mały maraton zanosi_sie jakby co podaję adres kino za darmo jedna forma to i owszem opłaty, ale jeśli masz konto na fejsbuku, darmocha zapewniona |
filipinka35 (offline) |
Post #20 15-02-2011 - 14:01:43 |
|
ostatnio ogladalam Ciacho polecam
Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. |
filipinka35 (offline) |
Post #22 15-02-2011 - 14:32:42 |
|
Ciacho w reżyserii Patryka Vegi świetna komedia.Ja i mąż płakaliśmy ze śmiechu. No ale to rzecz gustu oczywiście.
[www.ciacho1.pl] Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 15-02-2011 - 14:34:33 przez filipinka35. |
filipinka35 (offline) |
Post #25 16-02-2011 - 13:14:01 |
|
O tak Kołysanka była dobra. Charakteryzacja jak najbardziej udana a i dialogi niczego sobie.
Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. |
amor (offline) |
Post #26 20-02-2011 - 11:03:44 |
Siemianowice Sl. |
Moze to prawie nepotyzm ale polecam "Sale samobojcow"- wchodzi na ekrany za pare dni!
Hmm, nie wiem czy uzyłam dobrego slowa....moze mnie ktos pouczy- chetnie przyjme uwagę! Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 20-02-2011 - 11:06:14 przez amor. |
mag_dag (offline) |
Post #28 20-02-2011 - 17:40:33 |
Sosnowiec |
widziałam zajawkę w kinie będąc
to jakaś mieszanina życia realnego z komputerowym, tak? a to aby dla starszych kobiet kino? czy ino dla młodzików? Amorku, gadaj na co nas namawiasz i dlaczemu Gdyby mi coś przyszło do głowy, niech zaczeka. (Dominik Opolski) -----><----- ---------------------------------------------------------- |