Film polski

Wysłane przez Amazonki.net 

amor (offline)

Post #1

21-02-2011 - 11:24:01

Siemianowice Sl. 

Film dla wszystkich , rodzicom tez warto zobaczyc ! My idziemy z powodu Bartka! smiling smiley ( rola drugoplanowa)

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 21-02-2011 - 11:25:10 przez amor.

dani (offline)

Post #2

28-02-2011 - 12:01:13

No to wczoraj w końcu obejrzałam "Kołysankę" w reżyserii J. Machulskiego. Szykowałam się niczym do kina. Okularki na miejscu ( żeby później nie ganiać, nie szukać ), picie pod ręką ( żeby czasu nie tracić, kiedy w trakcie poczuję, że muszę się nawodnić )...
Zasiadłam przed telewizorem. I tylko trochę zapędy moje studził mąż, który widział film już dawno na pokazach przedpremierowych.
Hm...I co by tu napisać ?
Zdjęcia - ładne.
Światło - ładne.
Muzyka - piękna.Lorenc to firma sama w sobie.
Co do reszty....
Więckiewicz - malowniczy, jak zwykle. Dobry jest.
Dziadek - za młody stanowczo. I nie chodzi nawet o wygląd, bardziej o głos.
A film ? Nie powiem, śmiałam się czasami. Przyjemnie się go oglądało, ale to raczej materiał na etiudę filmową, a nie film pełnometrażowy.
Etiuda byłaby świetna. Film jest ok.
Dzisiaj może zerknę raz jeszcze. Może jakieś smaczki wytropię jeszcze. Ale wątpię.

Chcesz rozśmieszyć Boga... Opowiedz mu o swoich planach..

Marianna08 (offline)

Post #3

13-03-2011 - 08:55:02

Kraków 

amor
Film dla wszystkich , rodzicom tez warto zobaczyc ! My idziemy z powodu Bartka! smiling smiley ( rola drugoplanowa)
Byłam wczoraj z córką na "Sali samobójców".
Myślę, że film powinni obejrzeć przede wszystkim rodzice, i to młodszych,
niż Dominik, dzieci. Może wtedy coś by do nich dotarło zanim nie
byłoby za późno na zainteresowanie się własnym dzieckiem, na zaprzyjaźnienie się z nim.
Porażające jest to, jak można tak nic o dziecku nie wiedzieć i jak takie dziecko może być
samotne w rodzinie . Ma niby wszystko, a tak naprawdę nie ma nic.
Brak miłości , rozmów, czasu , pęd do kariery, do zdobywania dóbr materialnych
i w tym zagubione, niemające w nikim oparcia dziecko to coraz powszechniejsze zjawisko.
Film bardzo mnie poruszył i wzruszył, a o to w końcu w kinie chodzi, o emocje.
Zresztą cisza i łzy w wielu oczach po zakończeniu filmu mówiły same za siebie.
Ostatnio z takim zjawiskiem wychodzenia w ciszy i ze łzami z kina po filmie polskim
spotkałam się po obejrzeniu "Katynia".

Nie martw się o jutro. Nigdy nie wiesz, co Cię spotka dziś...

madzia_61 (offline)

Post #4

14-03-2011 - 09:24:50

Moja młoda była z klasa na "Sali samobójców" /w ramach dnia kobiet, chlopcy zafundowali bileciki /,dyrekcja szkoły + wychowawca po wnikliwej analizie filmu , wychowawczyni obejrzała wcześniej film wiec zezwoliły na wspólne obejrzenie tego filmu ,mojej córce się podobał lecz ma dystans ,wie ze to fikcja ale ... została pouczona ,/ przed projekcja wychowawczyni przeprowadziła z nimi rozmowę więc z czystym sumieniem podpisałam zgodę / .Córcia mi powiedziała tyle, że niektórzy chłopcy nie dorośli do oglądania tego filmu .Film może nie nie ambitny ale z pewnością warty obejrzenia przez starsza młodzież od ok 16 lat ,gra aktorska spoko, młodej Kulesza i Gąsiorowska podobała.

amor (offline)

Post #5

23-03-2011 - 20:49:13

Siemianowice Sl. 

Wlasnie wrocilam z "Sali samobojcow".Poszlam z obowiazku , bo od czasu choroby chadzam zazwyczaj na komedie , ale nie żaluję. No moze troszeczke ze względu na moja wrazliwosc ,ktora zostala do głebi poruszona. To zdecydowanie film dla rodzicow, nie wiem czy mlodziez szczegolnie mlodsza wyczuje to "cos". Uwazam ,ze film jest świetny! Animacja doskonała, pomysl fantastyczny. Zaloże się ,że ta produkcja jeszcze będzie nagrodzona..Juz zaparzyłam sobie relaksująca herbatkę i mam nadzieję ,ze mi pomoze! Straszne , przerazające, bolesne- okrutnie poruszyl mnie ten film....

Marianna08 (offline)

Post #6

23-03-2011 - 23:00:23

Kraków 

No to mamy Amorku takie same wrażenia po obejrzeniu filmu....

mag_dag (offline)

Post #7

26-03-2011 - 23:39:24

Sosnowiec 

byłam dziś na "Sali samobójców"
nie padłam na kolana, ale uważam, że to jeden z niewielu filmów polskich, który warto było nakręcić

nie dla młodzieży, bo młodzież to nam może lepsze kawałki o sobie opowiedzieć, byleśmy chcieli i potrafili ich słuchać!

to film dla rodziców - o tym jak łatwo stracić dziecko, jak trudno z dzieckiem BYĆ, jak dziecko może czuć się samotne i opuszczone w pełnej, zabezpieczającej tylko potrzeby materialne, rodzinie

w sumie smutny film, bo człowiek zdaje sobie sprawę, że wielu przerysowań to tam nie było, takich rodzin jak przedstawiona w filmie - jest wiele

P.S. z innej beczki - po dzisiejszym seansie mam ochotę rozpocząć wielką akcję pod tytułem "nauka jedzenia w miejscach publicznych"
byłam w mulitikine, a tam jak wiadomo przed salą kinową kusi cola, popcorn i inne paskudztwa -fuj

nienawidzę jak wieprzki siedzą w fotelach i z wiader o pojemności 10 litrów, w jakich ja wodę ze studni nosiłam, żrą popcorn, za każdym razem mieszając łapą do dna, a potem gryzą i mlaszczą z lubością, nie zamykając ryjów,
to ohydne!!!

dwa fotele ode mnie siedział ojciec z synem nastolatkiem, synuś dobrze zbudowany (znaczy z nadwagą lekką) miał właśnie na kolanach wiadro popcornu i żarł jak świnia - trudno mi było wysiedzieć bez irytacji a po seansie miałam wielką ochotę pogratulować tatusiowi, że wybrał się z dziecięciem na ten właśnie film i jednocześnie zwrócić mu uwagę, by postarał się jeszcze o wytłumaczenie latorośli jak się "nie je"
nie wiem dlaczego tego nie zrobiłam

Gdyby mi coś przyszło do głowy, niech zaczeka. (Dominik Opolski)

-----><-----

----------------------------------------------------------

Perła (offline)

Post #8

27-03-2011 - 00:05:17

Łódź 

Właśnie wróciłam z "Sali samobójców"...Generalnie nie chodzę na polskie filmy do kina ( no czasem , z racji roboty) , wolę internecik. Starałam się unikać wszelkich recenzji, więc zasiadłam do projekcji, jako ta czysta tablica smiling smiley I...powiem Wam totalna zaskoczka! To jest tak ciekawie zrobione kino! A jak zagrane! Ci młodzi aktorzy (bo Kulesza, Pieczyński wiadomo)...pięknie pociągnęli role. Trochę se poryczałam, bo nastrój mam ostatnio nietęgi, a film nierozrywkowy, ale podobał mi się bardzo! Mam otwarte oko na walory inscenizacyjne i pod tym względem obraz jak dla mnie bez zarzutu.
Mag, co do popcornu, mieliśmy tak samo! Moja córka jęczała z rozpaczy, bo obok, nad, pod wszyscy rąbali to suche g... Prawie mi zwiała z kina. Powinni tego zabronić!

www.perla.nets.pl

mag_dag (offline)

Post #9

27-03-2011 - 00:17:09

Sosnowiec 

a przynajmniej niech nauczą ich jeść z zamkniętą paszczą!

-----><-----

Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 27-03-2011 - 00:18:01 przez mag_dag.

amor (offline)

Post #10

27-03-2011 - 10:50:52

Siemianowice Sl. 

Ja tez nie cierpie podgryzania , chrupania, mlaskania ,szeleszczenia w trakcie seansu....Pozwalam sobie tylko na wode niegazowana i staram sie nie "duldac" smiling smiley

mag_dag (offline)

Post #11

27-03-2011 - 12:11:39

Sosnowiec 

Amorku, a rola drugoplanowa bardzo udana duży uśmiech

-----><-----

Perła (offline)

Post #12

27-03-2011 - 23:59:41

Łódź 

Bartek ma to coś...będziemy mu kibicowaćsmiling smiley. A ja, może kiedyś natknę się na niego przy jakieś produkcji i ubiorę w ładny kostiumikduży uśmiech

www.perla.nets.pl

basia04 (offline)

Post #13

29-03-2011 - 14:06:23

Olsztyn 

W niedzielę moje dziecko przyniosło mi "Kołysankę" i kazało obejrzeć...nie żałuję. Superhura

filipinka35 (offline)

Post #14

29-03-2011 - 21:15:24

Kołysanka przypadła do gustu mnie i mojemu mężowi. Czarna komedia,która rozbawia do łez

Zycie jest najpiękniejsze !!!

Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum.

dani (offline)

Post #15

30-04-2011 - 09:35:12

Wszystko, co kocham

Wczoraj obejrzałam i...czekam, kiedy znowu będzie..
Chcę to zobaczyć jeszcze raz i jeszcze raz i jeszcze raz....

Muzyka

A jaka muzyka.....Mniam

[/url]

Zmieniany 3 raz(y). Ostatnia zmiana 30-04-2011 - 09:39:44 przez dani.

ToJa (offline)

Post #16

30-04-2011 - 10:13:55

a ja nie mam canala wnerwiony
i muszę czekać aż się gdziesik pojawi
bo wiem, że muszę obejrzeć, i wiem, że nie skończy się na jednym obejrzeniu
bo to moje klimaty
ale poczekam poczekam
ja umiem czekać
na Skazanego też dość długo czekałam

dopisek
heheheh właśnie spojrzałam, wiadomo gdzie oczko
już jest hura (może i był wcześniej, ale ja ostatnio czasu nie miałam coby tam spoglądać)
se dzisiaj wieczorkiem pasmatrim radocha

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 30-04-2011 - 10:16:34 przez ToJa.

malgos 10 (offline)

Post #17

30-04-2011 - 10:25:47

Łódź 

A ja proponujem w takich kinach jedna sale dla nie jedzacych paskudztw
Niech w innych salach sie obżeraja a w tej jednej niech człowiek sobie spokojnie film obejży
i może dlatago ostatni omijam kino bo dostaje nerwicy

jestem na forum od 25-10-2008

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.

- Fiodor Dostojewskiserce

madzia_61 (offline)

Post #18

30-04-2011 - 12:28:44

"Wszystko co kocham"- będzie w środę 4 maja na canal+film o godz.22.15 a 3 maja na canal+ o godz.21.00 "Skrzydlate świnie " nie miałam okazji go oglądać wiec też jestem ciekawa.Dlatego rzadko chodzę do kina bo mnie wkurzają chrupiące -pijące osoby/ nawet piwo /.,wole w zaciszu domowym oglądać filmy wygodnie rozłożona na kanapie chichot.

mag_dag (offline)

Post #19

30-04-2011 - 19:17:03

Sosnowiec 

w kinach studyjnych niczego nie chrupią - w takim kinie oglądałam "wszystko, co kocham" i chyba to było w zeszłym roku

film mi się bardzo podobał, łzę na policzku Chyry pamiętam do dziś oczko

film prawdziwy, bez nadęcia i bez pośpiechu, prowincjonalne miasteczko z bazą wojskową, młodzi bohaterowie zbuntowani i pełni wiary w swoje racje...
młodzi aktorzy zagrali świetnie - dla mnie to była podróż w przeszłość - to mój rocznik duży uśmiech
i te zdjęcia Englerta - jakby z ręki, zza pleców - aż kręciło mi się w głowie chichot

a w ubiegłym tygodniu byłam na kolejnym filmie polskim, który dowodzi, że nasze kino ma się dobrze!
obejrzałam (też w kinie studyjnym bez_pop_cornowym) "Erratum" Marka Lechkiego

bardzo mi się podobał, to o facecie, który żyje jakoś bezrefleksyjnie, robi nie to, co zawsze chciał robić i wygląda na wypalonego - o tym jak po latach spotyka się z ojcem i jak się dogadać nie potrafią (bo nigdy nie potrafili) i jak to po latach potrafi boleć

Kot zagrał świetnie, zapomniałam o jego komediowych rolach i o nieszczęsnym Skalskim z "Niani" oczko
a Kotys zagrał zaś tak, że zapomniałam, że jest Paździochem chichot

polecam serdecznie oba filmy!!!

-----><-----

ToJa (offline)

Post #20

01-05-2011 - 21:37:33

Wszystko co kocham - obejrzałam - bardzo bardzo mi się podobało,
obejrzałam w necie,
to nie to co w kinie, albo w tv
słaba kopia
ale film bardzo dobry

a wczoraj obejrzałam "Ostatni dzwonek"
kiedyś kiedyś też obejrzałam
ale wczoraj, po Pilotowej audycji, jakoś tak inaczej obejrzałammyśli
może ktoś jeszcze nie widział - polecam

madzia_61 (offline)

Post #21

05-05-2011 - 14:28:11

"Wszystko co kocham" obejrzałam ,świetny film , moc wspomnień i muzycznie rewelka , "wieki" nie słuchałam dezertera czy siekiery
,aktorsko mistrzowsko ,wzruszająco opowiedziana historia tamtych czasówmyśli.

dani (offline)

Post #22

16-05-2011 - 08:47:45

Widziałam wczoraj dobry polski film.
"Mistyfikacja" w reżyserii Jacka Koprowicza. Film z 2010 roku.
Interesująca fabuła ( Witkacy, jego szaleństwa, jego kochanki i ich szaleństwa i pewna tajemnica ), świetni aktorzy ( młody Stuhr i Stuhr_ojciec, Ewa Błaszczyk, Ewa Dałkowska, Wojciech Pszoniak, Krzysztof Stroiński, Andrzej Chyra, Karolina Gruszka).
Podoba mi się. Lubię takie kino.
A że polskie, to tym bardziej cieszy..chichot

agawa (offline)

Post #23

06-06-2011 - 23:53:56

okolice 

Kolejny świetny polski film. Uwikłani. W reżyserii Jacka Bromskiego.

Znakomita fabuła. Świetne role.
Nawet gdybym chciała się przyczepić i coś wytknąć, to tylko bym kombinowała, jak koń pod górę. Nie kombinuję. Po prostu.
Bardzo polecam.
Dopóki grają..., bo choć w sobotę była premiera, to sala pusta...

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 06-06-2011 - 23:55:54 przez agawa.

agawa (offline)

Post #24

22-08-2011 - 00:34:17

okolice 

No raz jeszcze:
Od dawna oglądam w sieci serial amerykanski - In treatment.
[www.filmweb.pl]

A teraz się dowiedziałam, że od jesieni będzie odpowiednik polski:
[www.stopklatka.pl]
Czyli: Bez tajemnic.

Polecam gorąco. nie tylko ze wzglądu na znakomitych aktorów (oczywiscie licząc na znakomitę grę), ale przede wszsytkim ze wzglądu na temat (mam nadzieję, ze pasjonujący nie tylko dla mnie winking smiley)
Od dawna nie czekałam z takim milym nastojem na jesień przewraca_oczy

bergen (offline)

Post #25

26-08-2011 - 21:25:25

A ja polecam film polski z 2009 "Zero",kocham filmy wielowątkowe a ten przypomina mi "Magnolie",więc już jest wygrany.

b_angel (offline)

Post #26

26-08-2011 - 21:28:22

radom 

masz rację bergen
to świetny film
polecałam go w wątku filmowym na poprzednim forum smiling smiley

. . . . . . . . . . . . . .

...na forum od 16 listopada 2005 ...

bergen (offline)

Post #27

26-08-2011 - 21:35:01

A "Senność"?,jak można przegapić swoje życie...bądź nie

b_angel (offline)

Post #28

26-08-2011 - 21:58:24

radom 

no też fajoski

pozytywnym zaskoczeniem dla mnie była Kożuchowska

. . . . . . . . . . . . . .

...na forum od 16 listopada 2005 ...

agawa (offline)

Post #29

10-09-2011 - 00:38:54

okolice 

Bez tajemnic

Ciągle polecam i namawiam. Pierwszy odcinek będzie 17 pażdziernika w HBO o 20.10 smiling smiley

Marianna08 (offline)

Post #30

12-09-2011 - 09:37:36

Kraków 

Bardzo lubię Koterskiego ( np. świetny "Dzień świra" o kondycji
polskiej inteligencji średnio-starszego pokolenia ).
Wkrótce będzie można jego nowy film "Baby są jakieś inne" zobaczyć.
Na pewno pójdę i Wam też polecam.
Umknęła mi w kinie "Różyczka" Kidawy-Błońskiego, ale zakupiłam
kolorowe pismo z tym filmem i przy najbliższym prasowaniu sobie obejrzęoczko

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 281
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 134213 dnia 15-09-2024