Konkurs muzyczny - III edycja
Al_la (offline) |
Post #1 17-12-2015 - 11:45:06 |
k/Warszawy |
Wersji piosenek Maleńczuka jest sporo. Nagrywał piosenkę, a potem ją odtwarzał z różnymi zespołami.
"Ach proszę Pani" nagrał z Homo Twost, a potem śpiewał z Pudelsami i pewnie solo też. A taką wersję znasz? Jak dla mnie najlepsza ![]() [www.youtube.com] Jabłka masz dwa ![]() ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
Al_la (offline) |
Post #3 17-12-2015 - 22:18:47 |
k/Warszawy |
Zapomniałam, że dziś zagadki nie było. No to jest!
456 ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
Krynia58 (offline) |
Post #6 18-12-2015 - 12:55:29 |
Warszawa |
Elvis Presley - I Can Help
![]() Rak piersi obustronny. Chth neoadiuwantowa 8 x AT. Mastektomia zmodyfikowana obustronna. HP: Rak zrazikowy naciekający - str. prawa - pT3N1 (1/17), str. lewa - pT1cN0 (0/18). ER 100%, PGR 100%. HER 1+ Napromienianie obszaru kl. piersiowej i ww. chł.nad- i podobojczykowych po str. prawej. HTH - Tamoxifen Czasem o byle cień człowiek ma żal do człowieka. A życie jak osioł ucieka. K.I. Gałczyński |
Krynia58 (offline) |
Post #8 18-12-2015 - 13:38:07 |
Warszawa |
W pierwszej chwili się zdziwiłam
![]() Mam tę piosenkę u siebie już parę lat, kiedyś szukałam "I Can't Help Falling In Love..." Presleya i spodobała mi się. Tak też napisałam gdy posłuchałam zagadki, bez wgłębiania się w temat. Teraz już wiem, dzięki YT: Billy Swan ![]() ![]() Rak piersi obustronny. Chth neoadiuwantowa 8 x AT. Mastektomia zmodyfikowana obustronna. HP: Rak zrazikowy naciekający - str. prawa - pT3N1 (1/17), str. lewa - pT1cN0 (0/18). ER 100%, PGR 100%. HER 1+ Napromienianie obszaru kl. piersiowej i ww. chł.nad- i podobojczykowych po str. prawej. HTH - Tamoxifen Czasem o byle cień człowiek ma żal do człowieka. A życie jak osioł ucieka. K.I. Gałczyński |
Al_la (offline) |
Post #10 28-12-2015 - 11:28:00 |
k/Warszawy |
Od jakiegoś czasu siedzę sobie w dołku i nic mi się nie chce. Zagadek przygotować też mi się nie chce
![]() Ale dziś się zmobilizowałam, bo zostały 4 dni. A więc na dziś: 458 ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
Al_la (offline) |
Post #20 30-12-2015 - 14:28:36 |
k/Warszawy |
...bo łatwe nie było. Ja bym nie wiedziała, choć piosenka była kiedyś na naszej liście przebojów
![]() ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
Krynia58 (offline) |
Post #21 30-12-2015 - 19:33:51 |
Warszawa |
Marylko
![]() ![]() Rak piersi obustronny. Chth neoadiuwantowa 8 x AT. Mastektomia zmodyfikowana obustronna. HP: Rak zrazikowy naciekający - str. prawa - pT3N1 (1/17), str. lewa - pT1cN0 (0/18). ER 100%, PGR 100%. HER 1+ Napromienianie obszaru kl. piersiowej i ww. chł.nad- i podobojczykowych po str. prawej. HTH - Tamoxifen Czasem o byle cień człowiek ma żal do człowieka. A życie jak osioł ucieka. K.I. Gałczyński |
Al_la (offline) |
Post #22 31-12-2015 - 14:12:31 |
k/Warszawy |
Myszka w miarę na bieżąco liczyła punkty, ale wyjechała, a dziś ostatnia zagadka i czas ogłosić zwycięzcę, więc policzyłam i wyszło, że Krynia i Marylka mają dokładnie taką samą ilość punktów
![]() Wszystko więc zależy od dzisiejszej zagadki. Żeby było uczciwie i nie zadecydował przypadek albo szybkość komputera, będzie tak: Około godz. 17.00 - zanim pójdziecie balować, ukażą się 3 piosenki, każda warta 4 punkty (za pół odpowiedzi 2 pkt). Nie będą łatwe ![]() Idę przygotować zagadki, a Wy strójcie komputery ![]() Zgadują tylko Krynia i Marylka! ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
Krynia58 (offline) |
Post #25 31-12-2015 - 16:56:50 |
Warszawa |
Moja głowa ostatnio kiepsko mi służy
![]() ![]() ![]() Rak piersi obustronny. Chth neoadiuwantowa 8 x AT. Mastektomia zmodyfikowana obustronna. HP: Rak zrazikowy naciekający - str. prawa - pT3N1 (1/17), str. lewa - pT1cN0 (0/18). ER 100%, PGR 100%. HER 1+ Napromienianie obszaru kl. piersiowej i ww. chł.nad- i podobojczykowych po str. prawej. HTH - Tamoxifen Czasem o byle cień człowiek ma żal do człowieka. A życie jak osioł ucieka. K.I. Gałczyński |
Al_la (offline) |
Post #26 31-12-2015 - 17:22:07 |
k/Warszawy |
Krynia już gotowa, a Marylka gdzie?
![]() Może nie przeczytała mojej zapowiedzi.... ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
Krynia58 (offline) |
Post #27 31-12-2015 - 17:55:11 |
Warszawa |
Przykro mi, ale na najbliższe 2 - 2,5 godziny muszę opuścić ciepłe miejsce przed monitorkiem
![]() Wrócę później pogratulować Marylce ![]() ![]() Rak piersi obustronny. Chth neoadiuwantowa 8 x AT. Mastektomia zmodyfikowana obustronna. HP: Rak zrazikowy naciekający - str. prawa - pT3N1 (1/17), str. lewa - pT1cN0 (0/18). ER 100%, PGR 100%. HER 1+ Napromienianie obszaru kl. piersiowej i ww. chł.nad- i podobojczykowych po str. prawej. HTH - Tamoxifen Czasem o byle cień człowiek ma żal do człowieka. A życie jak osioł ucieka. K.I. Gałczyński |
Al_la (offline) |
Post #30 01-01-2016 - 12:35:00 |
k/Warszawy |
A ja wczoraj rozmawiałam z Krynią i Krynia czeka na Marylkę. Jak się dzisiaj zejdziecie, to będzie zagadka.
Ja zaraz wychodzę, ale po 14.00 już wracam i będę Was podglądać ![]() Nie mogę sobie odmówić tej przyjemności i remisu ani oddania walkowerem nie przewiduję ![]() Wiem, to tylko zabawa, ale jaka ekscytująca! ![]() ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |