Zagadki muzyczne 
Amazonki.net (offline) |
Post #1 21-02-2010 - 18:43:41 |
Forumowo |
W tym wątku zadajemy zagadki z dziedziny muzyki.
Zagadkę zadaje ta osoba, która prawidłowo odpowiedziała na poprzednią ![]() |
Al_la (offline) |
Post #2 31-07-2010 - 18:23:57 |
k/Warszawy |
Może się pobawimy w zgadywanie, tak, jak na starym forum
![]() A więc zaczynam. Kto to śpiewa i jaki jest tytuł piosenki? Kto odpowie prawidłowo, ten zadaje następną. Może być zagadka tekstowa czyli pytanie, może być obrazkowa czyli zdjęcie ![]() ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
ToJa (offline) |
Post #5 02-08-2010 - 11:54:05 |
|
Alu...chetnie bym sie pobawiła, ale ....... czy trzeba wrzucac przez "przeklej" albo cos takiego, czy mozna innym sposobem?
bo jakoś tak nie usmiecha mi się miec z prawem doczynienia....a moje dziecko dopiero za 5 lat by moglo matke wyciagac......heheheh chyba, zeby nie ![]() |
Al_la (offline) |
Post #6 02-08-2010 - 16:14:44 |
k/Warszawy |
Znalazłam w necie coś takiego:
"MP3: Osoba, która nabyła oryginalną płytę z muzyką w ramach obowiązującego tzw. dozwolonego użytku osobistego może sobie ją przerobić na mp3, wgrać utwory do odtwarzacza mp3, zrobić kopię zapasową płyty jak również pożyczyć osobom bliskim pozostających w stosunkach towarzyskich (rodzina, przyjaciele). Dozwolony użytek nie dotyczy plików, których ściągnięcie w jakiś sposób spowodowało naruszenie prawa autorskiego. Uwaga - pod dozwolony użytek można też podciągnąć ściąganie plików mp3 z Internetu. Obecnie nie ma przepisu który odmiennie traktowałby Internet niż inne media, a więc jeśli coś jest w Internecie, możemy teoretycznie z niego korzystać podobnie jak z innych mediów. Część prawników dąży jednak do zmiany tej sytuacji uznając, obowiązujące przepisy za archaiczne i nie nadążające za zmianą czasu i sytuacji. Do czasu takiej zmiany wolno nam więc ściągać pliki z Internetu w ramach dozwolonego użytku osobistego. Pamiętać trzeba jednak by były to utwory uprzednio już rozpowszechnione (udostępnione publicznie za zezwoleniem twórcy)" Czyli ściągać niby wolno, ale czy wrzucać wolno ? ![]() ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
Al_la (offline) |
Post #10 03-08-2010 - 12:52:28 |
k/Warszawy |
Zastanawia mnie tylko, dlaczego w takim razie ofiarą padło "od siebie".
Ja mogę im podać adresy kilkunastu takich samych stron, a jest ich pewnie kilkadziesiąt, a może więcej. Piszą, ze mogą oskarżyć każdego, kto z tej strony korzystał. To mnie też ![]() ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
ToJa (offline) |
Post #11 02-11-2010 - 17:37:49 |
|
no dziewczynki............ale mam zagadkę.....
hehehehehe....... znaczy odpowiedzi sama narazie nie znam........i dlatego zadaje zagadkę..... słucha któras z Was ski rock? czesto leci utworek rockadnrollowy...własnie leciał jakieś 4 minuty temu........... głos podobny do SuziQuatro (tempo utworku tez z rodzaju rocków SQ)..........hm........jaklbym angielski dobrze znała, tobym se w google wpisała i pewnie sama bym znalazła..........ale angielskiego nie znam (dopiero się uczę ![]() ![]() Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 02-11-2010 - 17:38:23 przez ToJa. |
Al_la (offline) |
Post #12 01-05-2012 - 18:56:20 |
k/Warszawy |
Zaczynam serię zagadek muzycznych. Do udostępniania takich fragmencików nikt się chyba nie przyczepi
![]() Poniżej będę liczyła punkty. Punktacja: betty - ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jolcia - ![]() kasiaf - ![]() lulu - ![]() ![]() mituraewa - ![]() ![]() andrzej1975 - ![]() madzia_61 - ![]() ![]() ![]() ![]() ira - ![]() ----------------------------------------------------------------------- 1. Jaka to melodia? Tytuł i wykonawcę poproszę ![]() ![]() ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx Zmieniany 16 raz(y). Ostatnia zmiana 20-10-2013 - 16:24:08 przez myszka. |
Al_la (offline) |
Post #23 08-05-2012 - 19:03:15 |
k/Warszawy |
Przypominam, że zagadka 3 jest jeszcze nie rozwiązana.
A tu (post 12) będzie ranking [amazonki.net] ![]() ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 08-05-2012 - 19:03:39 przez Al_la. |