Co nam w duszy gra 
dziubas (offline) |
Post #4 02-12-2017 - 23:30:35 |
Gdańsk |
Gosiu!
![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #5 03-12-2017 - 01:31:27 |
Gdańsk |
Niech Wam sie przysnia te spiewajace Anioły zwłaszcza ten blond... , który od ponad 20 lat spiewa w Anielskim Chórze w niebie! i niech Was kołysze ta muzyka...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
Krynia58 (offline) |
Post #6 06-12-2017 - 20:35:02 |
Warszawa |
Mnie ostatnio gra w duszy to
[www.youtube.com] Jestem zauroczona melodią i słowami tej starej modlitwy. Nasz chór przygotowuje jej fragment by zaśpiewać w piątek. Dzisiaj kolejna próba, a ja zaziębiona..... mam nadzieję że do piątku przejdzie bo jeśli nie to będzie przykro...... ![]() Rak piersi obustronny. Chth neoadiuwantowa 8 x AT. Mastektomia zmodyfikowana obustronna. HP: Rak zrazikowy naciekający - str. prawa - pT3N1 (1/17), str. lewa - pT1cN0 (0/18). ER 100%, PGR 100%. HER 1+ Napromienianie obszaru kl. piersiowej i ww. chł.nad- i podobojczykowych po str. prawej. HTH - Tamoxifen Czasem o byle cień człowiek ma żal do człowieka. A życie jak osioł ucieka. K.I. Gałczyński |
Al_la (offline) |
Post #7 07-12-2017 - 13:43:04 |
k/Warszawy |
a mnie to [www.youtube.com]
![]() ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
Kuba (offline) |
Post #8 07-12-2017 - 16:40:44 |
Gogolin |
No, fajne. Mam całą płytę A Momentary Laps of Reason, z której pochodzi ten utworek. Ale dziś oceniam ją znacznie surowiej niż kędyś, kiedy dopiero poznawałem dokonania Floydów, czyli jakieś 15 lat temu. Mam wrażenie, że Gilmour na siłę chciał stać się Watersem. Niestety, choć instrumentalistą jest na pewno lepszym, choć gra na gitarze, a Waters na basie - to nie jest tak przekonujący jeśli chodzi o przekaz jak RW. Poza tym AMLOR nie jest tak naprawdę płytą PF, tylko solowym dokonaniem Gilmoura. Udział Masona, a zwłaszcza Wrighta jest tutaj minimalny. Grają przede wszystkim muzycy sesyjni, a perkusję wyręcza nierzadko automat. Zamiast Wrighta - mamy na klawiszach Jona Carina, zamiast kiepskiego Masona bębni Carmine Appice itd. AMLOR jest bardzo dobrą solową płytą Gilmoura, a przeciętną płytą Pink Floyd. Chociaż powstała ze znacznie większym udziałem Masona i Wrighta, kolejna płyta - The Division Bell, też nie powala, a często męczy... nudą i międleniem ogranych patentów.
[www.youtube.com] To z kolei Floydzi jeszcze "przedksiężycowi" ![]() |
Krynia58 (offline) |
Post #9 15-02-2018 - 21:58:12 |
Warszawa |
Dziś usłyszałam wiadomość o pogrzebie Mieczysława Święcickiego. Coś ścisnęło w gardle, a w duszy zagrało.....pięknie....
[www.youtube.com] (*) ![]() Rak piersi obustronny. Chth neoadiuwantowa 8 x AT. Mastektomia zmodyfikowana obustronna. HP: Rak zrazikowy naciekający - str. prawa - pT3N1 (1/17), str. lewa - pT1cN0 (0/18). ER 100%, PGR 100%. HER 1+ Napromienianie obszaru kl. piersiowej i ww. chł.nad- i podobojczykowych po str. prawej. HTH - Tamoxifen Czasem o byle cień człowiek ma żal do człowieka. A życie jak osioł ucieka. K.I. Gałczyński |
dziubas (offline) |
Post #10 15-02-2018 - 22:59:45 |
Gdańsk |
Panie Mateuszu, Talencie Wielki i Wielka LEGENDO! Do zobaczenia w domu Ojca!!!
![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
Al_la (offline) |
Post #14 14-07-2018 - 14:56:50 |
k/Warszawy |
[www.youtube.com]
![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
Załamka (offline) |
Post #15 14-07-2018 - 22:23:28 |
Kraków |
Zamfira i ten utwór słuchałam często dawnymi czasy , ale dzięki Tobie pierwszy raz zobaczyłam go na YouTube! ( I to jeszcze w jakim towarzystwie). Że też nigdy nie przyszło mi wcześniej do głowy oglądnąć go w necie ..., aż sama sobie się dziwię ... Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 14-07-2018 - 22:26:45 przez Załamka. |
ira (offline) |
Post #18 19-07-2018 - 21:48:19 |
Pabianice |
Kocham. Uwielbiam. ICH.
![]() [www.youtube.com] Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 19-07-2018 - 21:49:09 przez ira. |
dziubas (offline) |
Post #20 28-07-2018 - 12:44:42 |
Gdańsk |
gosiu!
![]() ![]() ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
Kuba (offline) |
Post #22 11-12-2018 - 18:52:35 |
Gogolin |
Smutne, bo to wielka wokalistka i nietuzinkowa osobowość. Maanam nagrywał wspaniałe płyty w latach 1980-1991, potem było już słabiej, ale nieźle odnaleźli się w nowym ustroju. Wśród zespołów rockowych wyrosłych na początku lat 80-tych Maanam jest u mnie chyba na pierwszym miejscu przed Perfectem i Lady Pank. Natomiast nigdy nie rozumiałem fenomenu Republiki. Jakiś taki wydziwaczony i przeintelektualizowany zespół.
|
Tomasz. (offline) |
Post #25 13-02-2019 - 22:12:28 |
Pruszków |
Link do bardzo kiepskiego nagrania- ale zaśpiewane ze swadą a zwłaszcza z kapitalnymi slowami Zbigniewa Drabika:
[www.youtube.com] ____________ Nie jestem lekarzem. Moje sugestie odnośnie leczenia należy zawsze skonsultować z lekarzem prowadzącym. |
dziubas (offline) |
Post #26 13-02-2019 - 22:25:53 |
Gdańsk |
![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #29 18-03-2019 - 21:52:15 |
Gdańsk |
![]() ![]() ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
Krynia58 (offline) |
Post #30 21-03-2019 - 21:07:00 |
Warszawa |
A mnie ostatnio ona zachwyciła
![]() [www.youtube.com] ![]() Rak piersi obustronny. Chth neoadiuwantowa 8 x AT. Mastektomia zmodyfikowana obustronna. HP: Rak zrazikowy naciekający - str. prawa - pT3N1 (1/17), str. lewa - pT1cN0 (0/18). ER 100%, PGR 100%. HER 1+ Napromienianie obszaru kl. piersiowej i ww. chł.nad- i podobojczykowych po str. prawej. HTH - Tamoxifen Czasem o byle cień człowiek ma żal do człowieka. A życie jak osioł ucieka. K.I. Gałczyński |