Co nam w duszy gra 
blankaIn (offline) |
Post #1 24-01-2016 - 12:15:50 |
Warszawa |
Czy ktoś tu słucha Queen? Kocham ich, mnie zawsze dają albo powera albo chwile podumania nad losem
![]() Przewodowy NST, G3, T2N2M1- kościec, wątroba Er+/Pr+/HER2-, Ki67-50%. Leczenie: Mastektomia, Owariektomia. 03/2016 Tamoxifen i Zometa. 11/2017 progresja, wątroba, węzły nadobojczykowe - AC i Zometa. 04/2018 - Stabilizacja, podtrzymująco Letrozole + Zometa. 12/2018 - Stabilizacja w kościach, całkowita remisja w wątrobie i węzłach, niestety uciekł do OUN - 12/2018 ![]() |
Kuba (offline) |
Post #3 25-01-2016 - 18:47:44 |
Gogolin |
Queen - no ba, jasne. Swego czasu byłem bardzo aktywnym i zapalonym fanem. To muzyka towarzysząca mi od bardzo młodych lat, kiedy można było kupić ich kasety na bazarze, pirackie oczywiście. Co do płyt, mam w domu prawie wszystkie, oryginalnie kupione, nie kopiowane. Nie mam tylko debiutu, Flash Gordon i tego gniota co wysmażyli go z Paulem Rodgersem. Za ich najlepszą uważam album Queen II. Jest przepiękny, taki baśniowy. Poza tym A Day at the Races i mam wielką słabość do The Miracle, która powszechnie nie jest uznawana za genialny album, jednak dużo osób chwali go za powrót do formy i ostrzejszego brzmienia po wielkiej smucie w latach 1982-86. Za najgorsze albumy Queen uważam The Works i A Kind of Magic. Oprócz tych największych hitów, nie mają niczego do zaoferowania. A pod spodem 3 utwory z moich ulubionych płyt.
[www.youtube.com] [www.youtube.com] [www.youtube.com] |
Al_la (offline) |
Post #4 25-01-2016 - 22:01:10 |
k/Warszawy |
Moja najukochańsza piosenka Queen to [www.youtube.com]
Zawsze mam ciary ![]() ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
mea (offline) |
Post #6 26-01-2016 - 15:17:40 |
Piaseczno |
a ja ostatnio słyszałam Queen w takim wykonaniu
[www.youtube.com] śmiesznie brzmi ![]() Mi dziś przygrywa mój ukochany Bono ![]() ![]() [www.youtube.com] With or without you... |
Al_la (offline) |
Post #7 26-01-2016 - 15:25:46 |
k/Warszawy |
Mea, przeca to nie Queen. Od razu słychać, że wokalista ma inną barwę i nie radzi sobie z tą piosenką
![]() ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
Kuba (offline) |
Post #10 26-01-2016 - 18:27:17 |
Gogolin |
A najlepsze jest to, że nabrała ona takiego znaczenia, dopiero po śmierci Fredka. Muzykę napisał Brain May, tekst napisał wspólnie z Fredkiem. W każdym razie, pisząc go, nie myśleli o chorobie i rychłej śmierci wokalisty. Zresztą zupełnie podobnie jest z piosenką These Are the Days of Our Lives. Muzykę i tekst w całości napisał Roger Taylor, patrząc z perspektywy czasu na swoją młodość. Po śmierci F nabrała kompletnie innego sensu. [www.youtube.com] ![]() Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 26-01-2016 - 18:27:36 przez Kuba. |
Kuba (offline) |
Post #11 09-02-2016 - 10:15:27 |
Gogolin |
[www.youtube.com]
![]() Mówią, że to taka krajowa wersja Moonlight Shadow, ale nawet jeżeli, to dla mnie lepsza wersja ![]() |
dziubas (offline) |
Post #13 23-02-2016 - 20:17:11 |
Gdańsk |
[youtu.be]
![]() zainspirowana przez Ale ![]() ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
Kuba (offline) |
Post #14 23-02-2016 - 20:31:50 |
Gogolin |
Dziubasie, toż to klasyk jest. Warto zwrócić uwagę na solówkę "Człowieka w czerni", czyli Ritchiego Blackomore'a; ma wyraźne konotacje klasyczne, a nawet bachowskie. Na zdjęciu poniżej Blackmore współcześnie z żoną. ![]() |
dziubas (offline) |
Post #15 24-02-2016 - 17:02:48 |
Gdańsk |
I tak oto od DP dotarłam dzieki Tobie do Blackmore's Night! Lubie folk rock...
A porwał mnie utwór ![]() ![]() ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 24-02-2016 - 17:09:13 przez dziubas. |
dziubas (offline) |
Post #16 01-03-2016 - 12:04:09 |
Gdańsk |
zmysłowa Kora!
![]() ![]() ![]() Kora sentymentalna ![]() ![]() ![]() Kora chyba dramatyczna ![]() ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
Al_la (offline) |
Post #17 01-03-2016 - 12:28:20 |
k/Warszawy |
Kora ekologiczna
![]() ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
dziubas (offline) |
Post #19 02-03-2016 - 09:24:12 |
Gdańsk |
![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #20 02-03-2016 - 15:44:57 |
Gdańsk |
![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #21 02-03-2016 - 16:37:02 |
Gdańsk |
![]() ![]() ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 02-03-2016 - 16:50:04 przez dziubas. |
dziubas (offline) |
Post #22 02-03-2016 - 18:29:16 |
Gdańsk |
To mi też zagrało
![]() ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
Kuba (offline) |
Post #23 02-03-2016 - 18:51:41 |
Gogolin |
A u mnie ostatnio cały czas Maanam, dzisiaj Maanam "nieklasycznie", czyli z płyty Sie Ściemnia
[www.youtube.com] Okazuje się, że można nagrać dobrą płytę nawet bez Placha, Bodka i Pawła Markowskiego ![]() A tu już Maanam całkowicie w klasycznym składzie, czyli 4 lata wcześniej z wyżej wymienionymi panami: [www.youtube.com] ![]() "Klasyczny" skład Maanamu po reunion w 1991 roku, od lewej Ryszard "Placho" Olesiński, Paweł Markowski, Marek Jackowski i Bodek Kowalewski, w tle Kora |
dziubas (offline) |
Post #24 02-03-2016 - 19:05:59 |
Gdańsk |
ale dziadki!
![]() ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
Kuba (offline) |
Post #26 31-03-2016 - 15:59:11 |
Gogolin |
[www.youtube.com]
A tutaj nie tylko muzyka, ale może przede wszystkim tekst. To bliska mi piosenka... ![]() |
dziubas (offline) |
Post #27 31-03-2016 - 19:44:34 |
Gdańsk |
Utwór piękny!
![]() ![]() ![]() ![]() Biała Królowa Tak smutne były jej oczy Uśmiechnięte ciemne oczy Tak smutne były jej oczy Kiedy to wszystko się zaczęło W taką bezwietrzną* noc jak ta Z delikatnym pocałunkiem na czole Spacerowałem samotnie I czułem w powietrzu Jak moja pani się porusza, Jak odchodzi w smutek Gdy Biała Królowa spaceruje, noc blednie Gwiazdy miłości błyszczą w jej włosach W potrzebie - niesłyszany Wymawiam jedno słowo Tak smutne są me oczy Ale ona tego nie widzi Jak było, co widziałeś Matkę zielonej wierzby Której imienia wzywam Pod jej oknem stałem Kochałem ślady stóp, który zostawiała I kiedy przyszła Biała Królowa, tak pełne bólu było moje serce A usta tak suche, że nie mogły wymówić ani słowa Więc wciąż czekam Moja bogini, czy widzisz jak się boję Me słowa są spóźnione To czekanie nie ma końca Drogi przyjacielu, żegnaj Me oczy są suche Koniec jest tak smutny Jak początek rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 31-03-2016 - 19:44:54 przez dziubas. |
Al_la (offline) |
Post #29 01-09-2016 - 16:39:20 |
k/Warszawy |
Można i tak i też pięknie - na jazzowo [www.youtube.com]
To ulubiona wykonawczyni naszej Jazzowej ![]() ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
dziubas (offline) |
Post #30 01-09-2016 - 17:14:20 |
Gdańsk |
Rzeczywiscie piękne choc inne!
![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |