Co nam w duszy gra 
Al_la (offline) |
Post #1 19-10-2016 - 12:55:28 |
k/Warszawy |
A mi dzisiaj tak gra:
[www.youtube.com] [www.youtube.com] lubię taką muzykę ![]() ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
dziubas (offline) |
Post #2 19-10-2016 - 14:05:13 |
Gdańsk |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #4 20-10-2016 - 14:48:50 |
Gdańsk |
[youtu.be]
rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
Kuba (offline) |
Post #7 06-01-2017 - 15:42:24 |
Gogolin |
[www.youtube.com]
Lady Pank - Przerwa w trasie Utwór z płyty Zawsze tam, gdzie ty z roku 1990. Autorem tekstu (podobnie jak i wszystkich na tej płycie) jest nieżyjący już Jacek Skubikowski. Daję ten utwór nie tyle ze względu na muzykę, bo akurat nie on jest moim ulubionym z tej płyty, ale bardziej na tekst, niezwykle wzruszający. Tragedia, która dotknęła Naród Rosyjski bo stracie Chóru Aleksandrowa jak najbardziej koresponduje ze strofami Ś.P. Jacka... |
dziubas (offline) |
Post #8 06-01-2017 - 16:24:05 |
Gdańsk |
Ooo!
![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
Kali (offline) |
Post #9 06-01-2017 - 17:34:36 |
Warszawa |
video: [www.youtube.com]
A mi od tygodnia gra jak w załączniku, szkoda że na koncert już się nie wybiorę ![]() |
Kuba (offline) |
Post #10 06-01-2017 - 19:02:49 |
Gogolin |
Lady Pank - Młode orły
Proste, pewnie naiwne, a jakie piękne... Dla niewtajemniczonych, to pierwszy tekst dla Lady Pank autorstwa wokalisty Janusza Panasewicza. Jak na debiut, chybe nieźle, co...? Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 06-01-2017 - 19:07:34 przez Kuba. |
dziubas (offline) |
Post #11 07-01-2017 - 16:06:27 |
Gdańsk |
wczoraj napisałam sie tu jak gupia
![]() ![]() ![]() ![]() dzięki Kuba za obydwa kawalki LP! ![]() ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 07-01-2017 - 16:17:38 przez dziubas. |
dziubas (offline) |
Post #12 07-01-2017 - 16:34:32 |
Gdańsk |
tekst Jacka S. niewatpliwie traktuje o śmierci, moze gdzies autor tłumaczył, co mial na mysli, jeżeli nie-juz sie nie dowiemy, słowa "to nie koniec" kazdy moze zinterpretować po swojemu, dla mnie zwłaszcza w tym światecznym okresie brzmia i znaczą pocieszająco! jeszcze zastanawialam sie nad takim "drobiazgiem" w tekście, w wiekszosci miejsc podajacych ten tekst rozpoczyna sie on slowami "Kiedy wróci do mnie jeden z tych..." a w jednym miejscu natknęłam się na słowa "po mnie", czy to duża róznica? raczej nie, ale uważnie słuchajac jak spiewa Janusz, nie potrafię jednoznacznie orzec, która wersja jest prawidłowa
![]() tekst Młodych orłów także piękny i prawdziwy, bo w każdym z nas drzemie potrzeba kochania i bycia kochanym ![]() Fajnie Kali, że tez pochwaliłas sie , co tobie w duszy gra..., w ostatnim czasie, w zwiazku ze śmiercią GM bardzo duzo czytałam o nim, słuchalam jednak tylko "światecznego" Last Christmas rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 07-01-2017 - 16:48:39 przez dziubas. |
dziubas (offline) |
Post #13 07-01-2017 - 18:00:53 |
Gdańsk |
czy juz was zeby rozbolały?
![]() ![]() ![]() ![]() wracam wiec do moich odczuć w stosunku do George'a Michaela, jestem wrecz przeraźliwie hetero i przyznam, ze do niedawna nie rozumiałam nikogo o innej orientacji... ![]() ![]() ![]() ale sie rozgadałam..., sorki! taka miałam potrzebę... ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 07-01-2017 - 18:04:08 przez dziubas. |
dziubas (offline) |
Post #14 10-01-2017 - 19:38:25 |
Gdańsk |
Fajne słowa i fajna muzyka!
![]() ![]() ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #15 11-01-2017 - 17:00:04 |
Gdańsk |
cały dzień w duszy mi gra i śpiewa Sting...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #17 11-01-2017 - 17:34:42 |
Gdańsk |
mi tez sie podoba!!!
![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #18 11-01-2017 - 18:02:12 |
Gdańsk |
...jejciu!!! jakie to piękne!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I Will Be There-Będę Tam Ona jest jak pani w dole drogi Albo po prostu kobieta na ulicy. Jak każda matka którą możesz znać. Dla mnie ona jest osobą, która zaplanowała Doprowadzić nas do Krainy Czarów, Zawsze chciała, żebyśmy poszli, I powiedziała: Nigdy nie będziesz samotna, Pamiętaj, że zawsze będę się troszczyć Gdziekolwiek jesteś Pamiętaj, będę tam. I podobnie jak inna pani, którą znamy Ona ma uśmiech tak jasny i słodki, I włosy tak białe jak zwichrowany śnieg Choć życie nigdy nie jest łatwe, dzień w dzień, Ona ma bardzo szczególny sposób Aby sprawić byśmy się śmiali, kiedy jesteśmy smutni I mówi: Nigdy nie będziesz samotna, Pamiętaj, że zawsze będę się troszczyć Gdziekolwiek jesteś Pamiętaj, będę tam. Nigdy nie będziesz samotna, Pamiętaj, że zawsze będę się troszczyć Gdziekolwiek jesteś Pamiętaj, będę tam. Nigdy nie będziesz samotna, Pamiętaj, że zawsze będę się troszczyć Gdziekolwiek jesteś Pamiętaj, będę tam. Będę tam. Będę tam. No jestem całkowicie rozmiekczona... ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #20 11-01-2017 - 18:32:46 |
Gdańsk |
ja tez choc rzadko ja słucham...
![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
Al_la (offline) |
Post #21 23-02-2017 - 20:31:43 |
k/Warszawy |
A ja dziś sobie słucham i słucham....[www.youtube.com]
![]() ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
dziubas (offline) |
Post #24 03-11-2017 - 20:53:46 |
Gdańsk |
ira!!!
![]() ![]() ![]() ![]() Barcelona Miałem doskonały sen Ten sen otulił mnie ciepło W tym sennym marzeniu byliśmy ty i ja Być może jesteś tu Chcę, by cały świat zobaczył Kierowałam się instynktem Cudowną sensację Moją przewodniczkę i inspirację Teraz mój sen powoli staje się jawą Wiatr jest szlachetną bryzą Opowiedział mi o tobie Huczą dzwony Pieśń szybuje Wzywają nas oboje Prowadzą nas na zawsze Pragnę nigdy nie obudzić się z tego snu Barcelona- spotkaliśmy się wtedy po raz pierwszy Barcelona- jak mógłbym zapomnieć Ten moment, gdy weszłaś do pokoju i zaparło mi dech w piersiach Barcelona- wibrowała muzyka Barcelona- i zjednoczyła nas Jeśli Bóg zechce, spotkamy się jeszcze raz ...pewnego dnia Niech rozpoczną się pieśni Niech się narodzą Niech muzyka gra Aaaaaaaaaaaaaaa Niech głosy śpiewają Narodziła się wielka miłość Zacznijmy świętować Przyjdź do mnie I krzyczcie Wołajcie Bawcie się Bawcie się I wstrząśnijcie fundamentami niebios Aa, Aa, wstrząśnijcie waszym życiem Barcelona- taki piękny horyzont Barcelona- niczym klejnot w słońcu Będę mewą krążącą nad twym pięknym morzem Barcelona- brzmią dzwony Barcelona- otwórz swe drzwi dla świata Jeśli Bóg zechce Jeśli Bóg zechce Jeśli Bóg zechce Będziemy już zawsze przyjaciółmi Viva- Barcelona rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 03-11-2017 - 20:57:12 przez dziubas. |
blankaIn (offline) |
Post #26 03-11-2017 - 21:27:43 |
Warszawa |
Dziubasku
![]() A dziś chodzi za mną "Moja droga" Wodeckiego. Piękne. Przewodowy NST, G3, T2N2M1- kościec, wątroba Er+/Pr+/HER2-, Ki67-50%. Leczenie: Mastektomia, Owariektomia. 03/2016 Tamoxifen i Zometa. 11/2017 progresja, wątroba, węzły nadobojczykowe - AC i Zometa. 04/2018 - Stabilizacja, podtrzymująco Letrozole + Zometa. 12/2018 - Stabilizacja w kościach, całkowita remisja w wątrobie i węzłach, niestety uciekł do OUN - 12/2018 ![]() |
dziubas (offline) |
Post #27 03-11-2017 - 21:31:02 |
Gdańsk |
Gosiu!!!
![]() ![]() ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #28 03-11-2017 - 21:34:12 |
Gdańsk |
Blanko!
![]() ![]() ![]() [youtu.be] rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
Krynia58 (offline) |
Post #29 03-11-2017 - 21:34:49 |
Warszawa |
W tym tygodniu tak mi gra:
[www.youtube.com] [www.youtube.com] ![]() ......czasem dziękuję Panu Bogu za YT ![]() Rak piersi obustronny. Chth neoadiuwantowa 8 x AT. Mastektomia zmodyfikowana obustronna. HP: Rak zrazikowy naciekający - str. prawa - pT3N1 (1/17), str. lewa - pT1cN0 (0/18). ER 100%, PGR 100%. HER 1+ Napromienianie obszaru kl. piersiowej i ww. chł.nad- i podobojczykowych po str. prawej. HTH - Tamoxifen Czasem o byle cień człowiek ma żal do człowieka. A życie jak osioł ucieka. K.I. Gałczyński |
Al_la (offline) |
Post #30 06-11-2017 - 10:09:14 |
k/Warszawy |
Bardzo smutny czas...
[www.youtube.com] ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |