Co nam w duszy gra 
dziubas (offline) |
Post #1 04-04-2020 - 00:07:22 |
Gdańsk |
![]() ![]() ![]() ![]() .... Pierwsza piękna rzecz.... " Wziąłem gitarę i gram dla Ciebie czas się nauczyć nie mam go i... nie umiem grać, ale gram dla Ciebie. Słuchasz tego głosu który śpiewa moje serce Miłość... miłość... miłość! jest tym co umiem powiedzieć ale Ty mnie zrozumiesz. Łąki są w kwiatach pachniesz również Ty chciałbym umrzeć nie mogę dłużej śpiewać nie proszę o więcej. Pierwsza piękna rzecz którą dostałem od życia jest Twój młody uśmiech...jesteś Ty. Pomiędzy drzewami gwiazda... noc się rozjaśniła coraz bardziej zakochane serce coraz bardziej.... Słuchasz tego głosu który śpiewa moje serce Miłość... miłość... miłość! jest tym co umiem powiedzieć, ale Ty mnie zrozumiesz...." rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #2 04-04-2020 - 00:25:50 |
Gdańsk |
![]() ![]() ![]() ![]() Diamonds and Rust - Diamenty i rdza (Piosenka wydana w 1975 roku, jest o Bobie Dylanie, z którym była związana) A niech mnie, Oto znów nadchodzi Twój duch, Lecz to nie jest niezwykłe, To tylko księżyc jest w pełni, I wtedy dzwoniłeś. I siedzę tu Z ręką na telefonie Słuchając głosu, który znałam Bardzo dawno temu, Zmierzając prosto ku upadkowi. Jak pamiętam Twoje oczy Były bardziej błękitne niż jaja rudzika (ptak) Mówiłeś, że moja poezja była słaba. Skąd dzwonisz? Z budki na midwest. Dziesięc lat temu przyniosłam Ci spinki (do mankietu) Ty coś mi przyniosłeś Oboje wiemy co mogą przynieść wspomnienia Przynoszą diamenty i rdzę Więc wdzierasz się na scenę Już jako legenda Nieoszlifowany diamencie, Oryginalny włóczęgo, Przybłąkałeś się w moje ramiona. I tam zostałeś, Tymczasowo zagubiony na morzu. Madonna była Twoja za darmo Tak, dziewczyna na połowie muszli Mogła utrzymać Cię nietkniętym Teraz widzę Cię stojącego Z brązowymi liśćmi spadającymi dokoła I śniegiem we włosach Uśmiechasz się z okna Obskurnego hotelu Na Skwerze Waszyngtona Nasze oddechy tworzą białe obłoczki Mieszające się i wiszące w powietrzu Mówiąc szczerze, jak dla mnie, Oboje mogliśmy zginąć wtedy i tam Teraz mówisz mi Że nie tęsknisz Dajesz mi na to kolejne słowo Ty, który jesteś tak dobry w słowach I utrzymywaniu rzeczy niejasnymi Ponieważ potrzebuję teraz tej niejasności - Wszystko to wraca tak wyraźnie Tak, kochałam Cię bardzo I jeśli oferujesz mi diamenty i rdzę To już zapłaciłam rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
Krynia58 (offline) |
Post #3 08-05-2020 - 21:35:08 |
Warszawa |
Od jakiegoś czasu nie ma dnia bez tej piosenki
[www.youtube.com] ![]() Rak piersi obustronny. Chth neoadiuwantowa 8 x AT. Mastektomia zmodyfikowana obustronna. HP: Rak zrazikowy naciekający - str. prawa - pT3N1 (1/17), str. lewa - pT1cN0 (0/18). ER 100%, PGR 100%. HER 1+ Napromienianie obszaru kl. piersiowej i ww. chł.nad- i podobojczykowych po str. prawej. HTH - Tamoxifen Czasem o byle cień człowiek ma żal do człowieka. A życie jak osioł ucieka. K.I. Gałczyński |
lulu (offline) |
Post #4 08-05-2020 - 22:19:44 |
k/Kwidzyna |
Basię Trzetrzelewską bardzo lubię.
Na Forum od 07 lutego 2008 2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu 2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna ![]() |
lulu (offline) |
Post #5 08-05-2020 - 22:42:42 |
k/Kwidzyna |
A to moja ostatnio ulubiona piosenkarka.
Sissel Na Forum od 07 lutego 2008 2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu 2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna ![]() |
dziubas (offline) |
Post #6 16-11-2020 - 19:09:22 |
Gdańsk |
![]() ![]() Kuba! Lubiłes PK! Moje słuchanie tych dźwieków, to był mały pikus w porównaniu do Twojego zaangazowania w te muzykę! Ale nauczyłes mnie lepiej słuchac i odbierać i za to Ci dziękuję! Wiem, ze ceniłes sobie nade wszystko nagrania studyjne nad nagrania z koncertów. A mi akurat wpadł w oczy i uszy ten prawie ciepły, bo sprzed 5 lat, koncert. To fakt! Jak wiele jednak moze sie wydarzyć w ciagu 5 lat! Jak duzo moze sie zmienic w ciągu ...niecałych 3 mcy... ![]() ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 16-11-2020 - 19:11:15 przez dziubas. |
dziubas (offline) |
Post #7 16-11-2020 - 20:02:33 |
Gdańsk |
Moze dobrze, ze sie źle link wkleił... Zapomniałam o żałobie! Chociaz muzyka Pink Floyd nie jest muzyka rozrywkowa to przepraszm, ze może samym zamiarem kogos niechcacy dotknęłam...
![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |