miałam............lat
ToJa (offline) |
Post #1 17-05-2010 - 18:39:41 |
|
byłam rok starsza niz teraz moja młoda........
bardzo lubiłam słuchac moja siostra wtedy 2,5 roczna rozpoznawała bez mrugnięcia okiem.......pamietam jak mówiła siuzi katro ![]() pare lat później gdy słuchałam tego marzyłam o motorze, skórzanej kurtce i skórzanych spodniach ....... Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 17-05-2010 - 18:40:10 przez ToJa. |
Al_la (offline) |
Post #8 05-07-2010 - 17:24:13 |
k/Warszawy |
A jak ja się rodziłam tak śpiewali
Też niczego sobie ![]() Gdyby moja mama tego posłuchała, może nie rodziłaby mnie 2 doby ![]() ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
Dortek (offline) |
Post #11 07-07-2010 - 22:24:53 |
|
Ależ podoba mi się ten wątek!
![]() Słuchałam wszystkich wymienionych przez Was utwórów (podziwiam zdolności szperacze). A gdy moja Mama nosiła mnie w swym łonie w radio puszczali : TO Potem słuchałam : TEGO, no a potem zaczęły się lata 80te Ten ostatni utwór był pierwszym przetłumaczonym przez mnie na polski (przy pomocy nauczycielki angielskiego) Ach, przypomiało mi się, ze też nosiłam podobne znaczki. To były czasy... Ciemne wczoraj może sie przemienić w jasne jutro (Marcin Luther King) Miarą wielkości człowieka jest ilość przeszkód, które udało mu się pokonać. Nie płacz, że coś się skończyło, tylko uśmiechaj się, że ci się to przytrafiło. jedna z nas: [www.youtube.com] Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 07-07-2010 - 22:26:41 przez Dortek. |
Al_la (offline) |
Post #12 07-07-2010 - 23:47:05 |
k/Warszawy |
Dzięki za przypomnienie tych utworów
![]() Na filmie Saturday night fever byłam w kinie i to chyba nie raz ![]() No to ja dorzucę klasykę z moich młodych lat No i nie sposób zapomnieć o ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
lulu (offline) |
Post #15 08-07-2010 - 16:25:16 |
k/Kwidzyna |
Zdecydowaną większość poprzednich utworów też uznaje za "moje" (Abba, Beatlesi, Bee Gees,
![]() I tego też lubię posłuchać, Na Forum od 07 lutego 2008 2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu 2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna ![]() |
lulu (offline) |
Post #17 08-07-2010 - 21:17:37 |
k/Kwidzyna |
Włączyłam ....Stan Borys ...i ach .... znów
![]() Na Forum od 07 lutego 2008 2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu 2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna ![]() |
lulu (offline) |
Post #18 08-07-2010 - 21:19:57 |
k/Kwidzyna |
No to macie i to jeszcze
Na Forum od 07 lutego 2008 2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu 2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna ![]() |
Dortek (offline) |
Post #20 08-07-2010 - 22:36:15 |
|
Niemena, owszem, owszem... słuchałam.
Pamiętam, że w ostatnich klasach podstawówki (kiedyś chodziło się aż do 8ej klasy) słuchaliśmy The Stranglers i tego. W tym czasie zaczęłam tez namiętnie okupować radio w sobotnie wieczory słuchając Listy Przebojów Trójki. Miałam spisane WSZYSTKIE notowania... Pamiętacie to? Ciemne wczoraj może sie przemienić w jasne jutro (Marcin Luther King) Miarą wielkości człowieka jest ilość przeszkód, które udało mu się pokonać. Nie płacz, że coś się skończyło, tylko uśmiechaj się, że ci się to przytrafiło. jedna z nas: [www.youtube.com] |
Dortek (offline) |
Post #22 08-07-2010 - 23:04:58 |
|
A ja z koleżanką wysyłałam pocztówki... teraz juz nawet nie umiałabym powiedzieć na co głosowałam.
W początkach lat 80 puszczano w TV film Martin Eaden (wg książki Jacka Londona). Tutaj piosenka z tego filmu. Dla odmiany trochę rodzimej muzyki. W dodatku zespół rodem z miasta Łodzi : Rezerwat Ciemne wczoraj może sie przemienić w jasne jutro (Marcin Luther King) Miarą wielkości człowieka jest ilość przeszkód, które udało mu się pokonać. Nie płacz, że coś się skończyło, tylko uśmiechaj się, że ci się to przytrafiło. jedna z nas: [www.youtube.com] |
lulu (offline) |
Post #23 09-07-2010 - 01:51:16 |
k/Kwidzyna |
Nie znalazłam oryginalnej ścieżki dźwiękowej Nino Roty ale Górniakowa też ładnie to wykonała, i film i dźwięk jest dla mnie the best
[woj461.wrzuta.pl] i jeszcze z inny który uwielbiam The Sound of Music Na Forum od 07 lutego 2008 2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu 2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna ![]() |
lulu (offline) |
Post #25 09-07-2010 - 12:32:29 |
k/Kwidzyna |
Aluniu wielkie dzięki.
![]() Na Forum od 07 lutego 2008 2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu 2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna ![]() |
Eliza (offline) |
Post #26 09-07-2010 - 13:23:58 |
Warszawa |
Dzięki serdeczne za ten wątek.
![]() Niektóre utwory nigdy się nie starzeją i to jest ich urok i czar. Tak jest, przynajmniej u mnie, z piosenką "I love Paris". Tutaj trochę żartobliwie zaśpiewa słynny włoski tenor Roberto Alagna. ![]() "I po wielkim płaczu łza potrafi zakwitnąć i zapachnieć "/autor nieznany/ Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 09-07-2010 - 13:24:44 przez Eliza. |
reniula (offline) |
Post #29 09-07-2010 - 20:49:06 |
Różanki k.Gorzowa Wlkp. |
Miałam latek 3 jak ukazał się Dancing Queen ABBY. Jako, że ja była mała zamiast ABBA mówiłam AGBA.
Moja starsza o 8 lat siostra natomiast jako, że nie było wówczas takiego dostępu do j.angielskiego pisała tytuły angielskie, na okładce kasety stilonowskiej, ze słyszenia. I tak Dancing Queen było zapisane jako Kęzy Kły. ![]() W jaki sposób Ona to tak słyszała to do dnia dzisiejszego nie wiemy, ale do dziś mamy z tago starszka polewkę. ![]() |
Al_la (offline) |
Post #30 09-07-2010 - 23:46:43 |
k/Warszawy |
Grażynko, dzięki za Orbisona. Piosenki "She" chyba w ogóle nie słyszałam.
Przy dzźwiękach "Dancing queen" bawałam się na dyskotekach z młodości ![]() A oto moje wspomnienia: się w nim podkochiwałam ![]() i drugi "przystojniak" dla nastolatki ![]() ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |