Nowy regulamin Naszej Klasy

Wysłane przez Hala1962 

Hala1962 (offline)

Post #1

29-06-2010 - 14:51:42

Szczecin 

Dziewczyny i chłopaki - czy wiecie jak mam usunąć zdjęcia z mojego profilu???? Niepotrzebnie kliknęłam że zgadzam się na ich nowy regulamin i teraz mam stracha po wysłuchaniu rozmowy dziennikarza tok fm z prawnikiem. Może się zdarzyć np. tak że ukaże się bilbord albo art.w gazecie nt. problemu bicia kobiet przez mężów opatrzone zdjęciem na którym mam podbite oko, albo że jestem wśród elektoratu Jarosława duży uśmiech, albo reklamuję np. Corega tabs... zwłaszcza ostatni przykład nie przypadł mi do gustu chichot Szkoda mi likwidować całe konto więc zamierzam usunąć swoje fotki....ino nie wiem jak... Pomożecie?

Kasia_W (offline)

Post #2

29-06-2010 - 15:10:50

Zduńska Wola 

Halu wchodzisz do galerii i na górze na zdjęciami jest tryb edycji kliknij i przy każdym zdjęciu pojawi Ci się krzyżyk "usuń"

a mówisz że mogą tak wykorzystywać nasze zdjęcia wnerwiony a wnerwionyniby czytałam ten regulamin

na forum od 13.08.2008
najważniejsze jest mieć plan, a plan jest :-)

Centrala - Klub Muzyczny

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 29-06-2010 - 15:12:31 przez Kasia_W.

Hala1962 (offline)

Post #3

29-06-2010 - 15:34:38

Szczecin 

Dzięki Kasiu - udało mi się wreszcie znaleźć te krzyżyki i wsio usunęłam smiling bouncing smiley

Hala1962 (offline)

Post #4

29-06-2010 - 15:59:07

Szczecin 

Kasiu prawda jest taka, że ja też do końca nie przeczytałam tego co akceptuję...niby rzuciło mi się w oczy że coś jest nie tak...ale długo się nad tym nie zastanawiałam...Ale teraz w mediach rozpętała się mała burza...i coś mi się kojarzy, że akceptując regulamin było też coś o tym że wyrażam zgodę na przetwarzanie mojego wizerunku do jakiejś gry...no Lara Croft to ja nie jestem więc z tego typu gry ja wypadam...ale weź się zobacz w jakiejś grze erotycznej???!!! stres Żarty żartami ale wcale fajnie nie jest, NK wykorzystuje pozycję monopolisty i narzuca nam swoją wolę...a to mi się bardzo nie podoba...

“Zgodnie z ustawą [...] wyrażam zgodę na nieodpłatne przetwarzanie i wykorzystanie przez spółkę „Nasza Klasa Sp. z o.o.”, z siedzibą we Wrocławiu, przy ul. gen. J. Bema 2 (dalej również: „Spółka”) mojego zdjęcia głównego (w tym wizerunku) umieszczonego w ramach portalu prowadzonego pod adresem nk.pl (dalej również: „Serwis”) wraz z imieniem, nazwiskiem lub pseudonimem [...], jak również w celach reklamowych Spółki i jej kontrahentów, w ramach Serwisu lub poza Serwisem, w szczególności realizując cel społecznościowy.[...]“

No i jeszcze wyszperałam w necie że jeśli zlikwiduje się swoje konto a wcześniej wyraziło się zgodę na nowy regulamin to dopóki pisemnie się nie zwróci do NK o usunięcie danych z bazy to mogą z nich korzystać! no i trzeba po usunięcia konta zawiadomić wszystkich znajomych żeby i oni usunęli Twoje dane i Twoje zdjęcia ze swojego profilu, bo w reg.jest takie coś że umieszczone zdjęcia są umieszczane za obopólną zgodą, np.koleżanka zamieści zdjęcie na którym jest ona i ja...i proszę NK może skorzystać z tego zdjęcia i mnie wykorzystaćwnerwiony

Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 29-06-2010 - 16:06:55 przez Hala1962.

mgiełka (offline)

Post #5

29-06-2010 - 16:10:44

Radom 

Prośba o usunięcie danych nie jest spełniana od razu. Moja córka usunęła z dniem 27 czerwca swoje konto, a zaraz potem wysłała prośbę o usunięcie jej danych osobowych z nk. Odpowiedzieli odpowiedzią wygenerowaną automatycznie, że mają na to 30 dni. Poprosili też o potwierdzenie woli smiling smiley

ps. Źle napisałam - na pierwszą prośbę odpowiedzieli automatycznie. Potem przyszła wiadomość taka:

W związku z przesłanym przez Panią żądaniem usunięcia danych o którym mowa w art. 5.8
naszego Regulaminu, informuję, że fizyczne usuniecie danych z bazy danych Serwisu
(anonimizacja danych) nastąpi w ciągu 30 dni, licząc od dnia 27 czerwca 2010 roku.
Z uwagi na zautomatyzowany system anonimizacji danych z bazy danych Serwisu, po upływie
określonego terminu nie potwierdzamy dodatkowo tego faktu, odrębną wiadomością.
W przypadku zastrzeżeń co do usunięcia danych po upływie 30 dni prosimy o kontakt z
Działem Obsługi Użytkownika.

Z amazonki.net od 2006 roku.

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 29-06-2010 - 16:15:22 przez mgiełka.

Al_la (offline)

Post #6

29-06-2010 - 16:18:05

k/Warszawy 

A ja mam przy każdym wejściu taki napis " Nie zaakceptowałaś wszystkich zgód koniecznych do prawidłowego świadczenia na Twoją rzecz usługi serwisu oraz usług w ramach serwisu, co jest równoznaczne z rozwiązaniem umowy z ważnych powodów. Możesz cofnąć swoją decyzję w wyznaczonym terminie 26 dni"

Już ja im cofnę zly

W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół.
Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho

Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx

dani (offline)

Post #7

29-06-2010 - 16:34:42

Ogłaszam wszem i wobec,że żem się z N-K wypisała.
Żadanie usunięcia danych wysłałam.
Bujałam się z tym problemem od dłuższego czasu, ale nowym regulaminem mi " pomogli " podjąć decyzję.

Chcesz rozśmieszyć Boga... Opowiedz mu o swoich planach..

ToJa (offline)

Post #8

29-06-2010 - 17:50:15

juz kilka dni temu zmienilam nazwisko i usunelam fotki.......
dzisiaj usuwam profil.....
a niech no tylko skorzystaja z moich danych osobowych to ja im jeszcze pokaze.....
hehehehe i nie tylko ja zapewne smiling smiley

nie moge znalezc tego kwestoinariusza co to mam im wyslac zeby skasowali moje dane......
hm....ale go ukryli...... chichot

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 29-06-2010 - 17:58:41 przez ToJa.

baniula (offline)

Post #9

29-06-2010 - 18:36:24

LESZNO 

Ja mam to samo co Ala
""Nie zaakceptowałaś wszystkich zgód koniecznych do prawidłowego świadczenia na Twoją rzecz usługi serwisu oraz usług w ramach serwisu, co jest równoznaczne z rozwiązaniem umowy z ważnych powodów. Możesz cofnąć swoją decyzję w wyznaczonym terminie 23 dni. Zaakceptuj wszystkie zapisy.""

i co sądzicie trzeba znikać z nk?

Na forum od 21 stycznia 2006 roku

Al_la (offline)

Post #10

29-06-2010 - 18:49:58

k/Warszawy 

Jak nie zaakceptujesz regulaminu, to Cię sami wywalą duży uśmiech

Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho

baniula (offline)

Post #11

29-06-2010 - 18:56:29

LESZNO 

Alu poczekam co Ty zrobisz, bo Ty mądrzejsza głowa i masz więcej czasu............. pewnie coś wymyślisz serce

Na forum od 21 stycznia 2006 roku

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 29-06-2010 - 18:57:14 przez baniula.

Hala1962 (offline)

Post #12

29-06-2010 - 18:57:11

Szczecin 

No sama nie wiem...miało być miło i przyjemnie...a tu zaczyna się robić za dużo problemów z tą NK. Ja narazie wykasowałam galerię. Wiadomo, że te wszystkie obawy, o których pisałam, są trochę na wyrost...ale kto to tam do końca wie..

ToJa (offline)

Post #13

29-06-2010 - 19:02:30

mnie juz nie ma na NK...... zreszta...od jakiegos czasu to tylko bylam...hm...byl moj profil, bo ja zagladalam co najwyzej raz w miesiacu...a moze i rzadziej.... na NK znalazlam juz kogo mialam znalezc, odszukal mnie rowniez ten, kto chcial mnie odszukac.......
po co mi NK...... mam forum radocha

moja starsza mowi, ze taki regulamin jaki wprowadzila Nk to na facebooku (czy jak to tam sie pisze) jest juz od dawna......myśli

Dortek (offline)

Post #14

07-07-2010 - 00:16:49

Ja zgody nie wyraziłam. Czekam aż mnie usuną. Myślę, że takich będzie więcej...

Ciemne wczoraj może sie przemienić w jasne jutro (Marcin Luther King)

Miarą wielkości człowieka jest ilość przeszkód, które udało mu się pokonać.

Nie płacz, że coś się skończyło, tylko uśmiechaj się, że ci się to przytrafiło.

jedna z nas: [www.youtube.com]

agawa (offline)

Post #15

07-07-2010 - 00:22:05

okolice 

A ja nie zaglądąłam tam tak dawno, ze zapomniałam jakie było hasło.... Usuną mnie sami, prawda?

reniula (offline)

Post #16

07-07-2010 - 00:39:37

Różanki k.Gorzowa Wlkp. 

Niedługo będzie rok jak usunęłam konto i wykasowałam dane z NK. Nie powiem, na początku, jakieś 3 lata temu było fajnie, potem coraz bardziej przestawało mnie to bawić. Podobnie jak ToJa, znalazłam kogo chciałam znależć, odnowiłam kilka kontaków i to mi wystarczy w zupełności.

Ja nie lubię portali społecznościowych, ale Was lubię i to bardzo ( moja mama też) duży uśmiech

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 07-07-2010 - 00:42:20 przez reniula.

agawa (offline)

Post #17

07-07-2010 - 00:44:39

okolice 

reniula
Ja nie lubię portali społecznościowych, ale Was lubię i to bardzo ( moja mama też) duży uśmiech

A przeciez w mediach mówią o nas: portal społecznościowy... chichot

betty (offline)

Post #18

07-07-2010 - 06:12:34

Dawno temu usunęłam profil na NK, kiedy się okazało, że zaczęli u mnie w profilu bywać moi "klienci" winking smiley

Coś czuję, że zbliża się nieuchronny koniec tego portalu. Pozostaną same małolaty i konta zmyślone...

Dortek (offline)

Post #19

08-07-2010 - 22:56:40

Muszę przyznać, że dzięki NK odnowiłam trochę kontaktów i zorganizowałam również spotkanie klasowe, które odbyło się w przerwie między diagnozą a operacją (właściwie z tego powodu przesunęłam opeację o 2 tygodnie). Obecnie zaglądam rzadziej; ta stronka straciła swoje pierwotne przeznaczenie i stała się dla wielu bazą próżności.

Ciemne wczoraj może sie przemienić w jasne jutro (Marcin Luther King)

Miarą wielkości człowieka jest ilość przeszkód, które udało mu się pokonać.

Nie płacz, że coś się skończyło, tylko uśmiechaj się, że ci się to przytrafiło.

jedna z nas: [www.youtube.com]

BeataM (offline)

Post #20

08-07-2010 - 23:35:52

ja też usunęłam profil i zażądałam usunięcia swoich danych z bazy, żeby nie mogli handlować przynajmniej moim adresem mailowym. czekam te 30 dni i jak znowu wyświetlą moje okrojone dane, to chyba trzeba będzie zrobić dym...

na Forum od 17 lipca 2006r.

agawa (offline)

Post #21

09-07-2010 - 00:10:12

okolice 

A czy wiecie, dziewczynki, jak to jest: bo ja zapomniałam hasła... albo nicku... w każdym razie nie mogę się tam zalogować. Mało tego: adres mailowy też wykasowłam (z innej przyczyny..., więc nie mogę do nich napisac...) Czy moje konto sobie samo wygaśnie?

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 09-07-2010 - 00:10:47 przez agawa.

mgiełka (offline)

Post #22

09-07-2010 - 00:22:22

Radom 

Aga, a zaakceptowałaś nowy regulamin? Bo jeśli tak, to konto nie wygaśnie. A poza tym to możesz napisać do nich i tak, bo podasz nowego maila kontaktowego i odpiszą. Zwróć się o usunięcie konta i danych jeśli tego chcesz. Poproszą Cię o podanie nicku, ale wtedy możesz podać to co pamietasz - może trafisz albo z nickiem, albo z hasłem i jakoś sobie poradzą.

agawa (offline)

Post #23

09-07-2010 - 00:26:06

okolice 

Nie zaakceptowałam nowego regulaminu...., bo sięnie logowa.lam od dawna_dawna... To może jednak jest to konto już nieaktywne. A można to sprawdzić?

mgiełka (offline)

Post #24

09-07-2010 - 00:31:18

Radom 

Ktoś z Twoich znajomych może sprawdzić, jak z tym kontem jest, czy jest smiling smiley A zniknie samo kiedy minie 30 dni odkąd oni ogłosili nowy regulamin. Tylko nie wiem, czy wtedy wykasują Twoje dane - chyba nie.

lulu (offline)

Post #25

09-07-2010 - 03:24:54

k/Kwidzyna 

Też się dawno nie logowałam na NK, właśnie przed chwilą chciałam to zrobić i .... nie mogę nigdzie wejść, bo najpierw trzeba zaakceptować regulamin. Jak będę miała natchnienie to może poczytam ten ichny regulamin.

Na Forum od 07 lutego 2008

2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu
2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna
Nigdy nie jedz do syta. Jedna trzecia żołądka dla pokarmu, jedna trzecia dla napoju, jedna trzecia dla ducha.
je

elizka (offline)

Post #26

09-07-2010 - 08:13:37

Tarnobrzeg 

Ja tez usunęłam swój profil i poprosiłam o usunięcie danych osobowych, odpisali mi, ze mam czekać 30 dni.
Zaczekam, a potem sprawdzę...

Budząc sie rano, pomyśl jaki to wspaniały skarb żyć, oddychać i móc sie radować
/Marek Aureliusz/

Kela (offline)

Post #27

09-07-2010 - 10:47:30

elizka
i poprosiłam o usunięcie danych osobowych
Jak to zrobić?

Al_la (offline)

Post #28

09-07-2010 - 10:50:38

k/Warszawy 

agawa
Nie zaakceptowałam nowego regulaminu...., bo sięnie logowa.lam od dawna_dawna... To może jednak jest to konto już nieaktywne. A można to sprawdzić?

A jak się tam nazywałaś?
Imię i nazwisko?
Jeśli można Cię poszukać, to znaczy, że konto masz uśmiech

elizka (offline)

Post #29

09-07-2010 - 12:43:26

Tarnobrzeg 

Keluś w prawym gornym rogu jest napis "Pomoc" wchodzisz do tego, tam znajdziesz opisane prostokąty, na jednym z nich jest
napis "dane osobowe", klikasz, wybierasz "usuń dane osobowe", pokaże Ci sie" wybierz formularz", wybierasz, piszesz, ze chcesz usunac dane osobowe, trzeba tez podac Login i wysłać, dostaniesz na poczte emeilowa wiadomosc o potwierdzeniu usuniecia danych, wiec trzeba wysalc potwierdzenie.
Za kilka dni za poczte dostaniesz informacje, ze usuną Twoje dane w ciagu miesiaca.

Budząc sie rano, pomyśl jaki to wspaniały skarb żyć, oddychać i móc sie radować
/Marek Aureliusz/

agawa (offline)

Post #30

09-07-2010 - 15:56:13

okolice 

Alu... Mgiełka już mi pomogła buzki Nie ma mnie hot smiley
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 313
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 14207 dnia 25-04-2022