baza fajnych kwater
betty (offline) |
Post #1 12-01-2013 - 13:56:27 |
|
Mam propozycję tematu. Ponieważ co roku śmigam po necie chcąć znaleźć dla siebie na wakcje lub ferie fajną miejscówkę, proponuję, abyśmy zamieszczały tu informacje o miejscach, w których już byłyśmy i które są rzeczywiście godne polecenia. Co Wy na to? Myślę, że może zebrać się niezła baza dla nas wszystkich.
Zacznę od siebie: niektóre z Was wiedzą, że jestem wielbicielką morza i nadmorskich klimatów ![]() W ubiegłym roku byliśmy w Jantarze. Mieliśmy do dyspozycji fantastyczną 1000-metrową działkę, z domem około 80 metrów w pełni wyposażonym, komfortowym. Jest to miejsce, w którym nikt Wam nie zagląda przez płot, macie całkowitą swobodę i intymność. Byliśmy w 2 rodziny, w sumie 8 osób. Jak na polskie warunki, moim zdaniem nie wypadło drogo. Do morza można chodzić krótszą drogą, niezbyt komfortową, bądź dłuższą (około kilometr z kawałkiem), ale za to wygodną. My z dziećmi chodziliśmy tą dłuższą. Tu link do strony pana Krzysztofa, właściciela posesji: pierwszy raz spotkałam się z sytuacją, że w realu było lepiej niż na zdjęciach ![]() [www.jantarmorze.friko.pl] byliśmy też w Mikołajkach, gdzie mieliśmy duży pokój z tarasem i dostępem do ogrodu, ale to polecam poza wysokim sezonem, z uwagi na ogólnodostępną kuchnię i fakt, że w razie większej ilości osób jest ciaśniej i niezbyt swobodnie. Jeśli jednak komuś to nie przeszkadza, link: [www.eholiday.pl] Byliśmy też w innych miejscach, ale nie podam linków, bo nie polecam. Tak naprawdę sama prawda objawia się dopiero na miejscu ![]() ![]() ![]() |
b_angel (offline) |
Post #2 12-01-2013 - 14:35:27 |
radom |
fajny pomysł
ja mogę polecić miejscówkę w Krynicy Zdrój [www.apartamentzklasa.pl] Byliśmy dwa razy zimą - bardzo zadowoleni ![]() . . . . . . . . . . . . . . ...na forum od 16 listopada 2005 ... ![]() |
Parabola (offline) |
Post #3 13-01-2013 - 15:26:18 |
Nowy Sącz |
Polecam też Krynicę, bardzo ładne miejsce.
[domki-krynica.eu] |
emes (offline) |
Post #4 11-06-2013 - 12:56:00 |
Łęczna |
SUPER POMYSŁ Z TYM WĄTKIEM ! dZIEWCZYNY DO DZIEŁA ! KAŻDA Z NAS GDZIEŚ PRZECIEŻ BYŁA...A JA NIE MAM POMYSŁU DOKĄD WYBRAĆ SIĘ TEGO LATA...
Sama mogę polecić Kluszkowce -willa Ostoja 9super) , na pewno tam wrócę, Rekowo/K .BYTOWA, KASZUBY( szczegóły na priv, bo muszę poszukać), a nad morzem - przepiękną plażę w Lubiatowie/ej . OW Victoria (chyba) między Łębą a Ustką, nie lubimy tłumów, a tam jest pięknie. |
Monika Zwierzyk (offline) |
Post #7 22-11-2013 - 11:57:30 |
|
Ja mogę polecić schroniska młodzieżowe. Co prawda nie jest to standard hotelowy, pokoje wieloosobowe, ale jest możliwość gotowania samemu we wspólnej kuchni, ceny niesamowicie niskie, a jeśli jeszcze macie zniżki PTSM to czasem i 25% zniżki. Przykładowo w Krakowie na Grochowskiej jest takowe schronisko i jeśli kartę PTSM macie + jesteście nauczycielem to nocleg jedynie 15PLN. A ja uwielbiem taki klimat: studencko-autostopowo-pttk'owy.
W sam raz odskocznia od salonu kosmetycznego. Raz na jakiś czas dobrze to robi. |
limonka (offline) |
Post #9 27-04-2014 - 22:59:51 |
|
Fajnym miejscem jest Dwór Konstancin w Konstancinie- Jeziorna. Bardzo spokojne miejsce idealne na wypoczynek. Wokół lasy, hotel bardzo komfortowy i w pobliżu Centrum Kompleksowej Rehabilitacji.
edit:usunięto link reklamowy Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 28-04-2014 - 13:11:37 przez myszka. |
Gizi (offline) |
Post #10 12-05-2014 - 18:47:58 |
Warszawa |
No i widzę pomysł padł, a bardzo szkoda. Może się uda coś ruszyć.
Dziewczyny, potrzebuję wskazówki chociaż. Mam dwa małe psy- popierdułki i chcę z nimi wyjechać na kilka dni. Bardzo by mi pasował jakiś domek, gospodarstwo agroturystyczne, które w dodatku ma własne produkty. Takie coś mi się marzy. Gdyby to było jeszcze totalne odosobnienie to super. Muszę się gdzieś zaszyć i odreagować leczenie. Tabuny turystów mnie nie podniecają. Może ktoś ma taką przystań i się podzieli informacjami. Nie wymagam super warunków byle było czysto. Osiągnięcie celu jest punktem startowym do osiągnięcia kolejnego. Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 12-05-2014 - 18:48:39 przez Gizi. |
Janina.S (offline) |
Post #11 12-05-2014 - 18:56:16 |
widły Soły i Wisły |
Gizi , byłam pare lat temu w takim ośrodku agro….. położonym w lesie i z domowym jedzonkiem.
bardzo , bardzo sympatycznie wspominam te kilka dni spędzonych jeszcze z moim śp. mężem ![]() Osrodek leży między Kielcami a Rakowem …www.grynwald.com .....jeśli niebo spada nam na głowę to nie po to by się z nas śmiać ....... lecz by podziwiać patrząc jak się podnosimy.... |
magda2411 (offline) |
Post #13 12-05-2014 - 19:05:25 |
Olsztyn |
Gizi, nie wiem jaki rejon Cię interesuje, ale jeśli moja Warmia to polecam [wipsowo44.pl]
![]() sama nigdy tam nie byłam na noc (za blisko Olsztyna), ale moi znajomi, którzy tam spali są zachwyceni ![]() Zmieniany 3 raz(y). Ostatnia zmiana 12-05-2014 - 19:09:19 przez magda2411. |
Gizi (offline) |
Post #14 12-05-2014 - 19:12:48 |
Warszawa |
Łał dziewczyny dzięki bardzo. Piszcie, piszcie może jeszcze inni skorzystają. Mnie interesuje wszystko i wszędzie byle z daleka od ludzi, byle było zielono i czysto.
Ira, poproszę namiary oczywiście. Osiągnięcie celu jest punktem startowym do osiągnięcia kolejnego. Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 12-05-2014 - 19:17:36 przez Gizi. |
Gizi (offline) |
Post #16 12-05-2014 - 19:26:04 |
Warszawa |
Przejrzę wszystko z moim lubym i gdzieś się wybierzemy. Priorytetem jest słowo ,,zadupie". Jeśli kogoś słownictwem uraziłam to przepraszam ale ono najlepiej oddaje nasze preferencje.
Ja mieszkam prawie w śródmieściu Warszawy i mam dość. Marzy mi się lornetka, ptaszki i sarny i nawet dziki przed domem. Wszystko jedno, byle samochody były daleko i taka cisza że aż uszy bolą. Ja mieszkam podobno w cichym miejscu, ale pochodzę ze wsi i jak mówią człowiek ze wsi wyjdzie, a wieś z człowieka nigdy. No i ze mnie nie wyszła. Straszliwie tęsknię za takimi klimatami. Choć tak prawdę mówiąc moja rodzinna wieś to raczej teren podmiejski. Osiągnięcie celu jest punktem startowym do osiągnięcia kolejnego. |
ira (offline) |
Post #17 12-05-2014 - 19:47:37 |
Pabianice |
Jeśli chodzi o sarny, to widzieliśmy je w Inowłodzu
![]() Pensjonat jest na uboczu, las o krok. Ale nie jest to jakieś zadupie w głuszy. Jest trochę rzeczy do zwiedzania, jakby się chciało. Pojadę tam jeszcze, w tym roku musiałam odpuścić z prozaicznych względów ![]() Absolutnie nie namawiam, bo każdy ma inne oczekiwania. |
Janina.S (offline) |
Post #18 12-05-2014 - 19:58:20 |
widły Soły i Wisły |
Boję się żeby tym określeniem - mnie wcale nie obraża - nie urazic gospodarzy "za.../ ale takie właśnie jest
miejsce w którym byłam …Rembów-Grynwałd zupełnie w lesie cisza aż w uszach boli , ptaki słychać . podane wcześniej www…… mi się nie otwiera ale można i tak ... agro@grynwald.com a nawet komórka podana na wizytówce - 661 251 355. Gizi przybij piątkę , ze mnie też nie wyszła ta piękna , zielona ,kolorowa i cicha wieś ![]() .....jeśli niebo spada nam na głowę to nie po to by się z nas śmiać ....... lecz by podziwiać patrząc jak się podnosimy.... |
Gizi (offline) |
Post #19 12-05-2014 - 20:08:43 |
Warszawa |
Dziewczyny jesteście wielkie. Tyle już jestem na forum że po prostu do Amazonek mam zaufanie. Ofert jest w sieci bardzo dużo, ale najlepsze są te polecane. A nas łączy coś wyjątkowego, dlatego wiem że dajecie to co macie najlepszego. Bardzo Wam dziękuję.
![]() Osiągnięcie celu jest punktem startowym do osiągnięcia kolejnego. |
gosiastyr1 (offline) |
Post #21 23-04-2015 - 07:57:23 |
|
Otwieramy od weekendu majowego wynajem pokoi w domu w Kościelisku pod samymi Tatrami.
Dom nasz stoi na słonecznej polanie blisko lasu. Mamy 2 pokoje 2 osobowe i 1 dla 3 osób z łazienkami. Jeśli ktos będzie zainteresowany wyślę zdjęcia. |
Kass (offline) |
Post #22 23-04-2015 - 17:22:13 |
|
Dziewczyny, ze tez ja wczesniej tego watku nie znalazlam. Przeciez tyle tu nas jest, na pewno zebralaby sie kupa miejsc, ktore mozna polecic. A ja zawsze ten sam dylemat mam - szukam miejsc fajnych, poleconych, a wiadomo, ze taka oferta w necie to kupno kota w worku..
Przy okazji - mysle, ze sama chetnie skorzystam z niektorych propozycji powyzej - z tych bardziej opisanych. Samo slowo "polecam" mi niestety niewiele mowi, bo kazdy z nas ma inne wymagania itp. Ja moge polecic dwa miejsca z czystym sumieniem. Mam nadzieje, ze opisy zadowalajace. ![]() Murzasichle u Toski Obiekt w Murzasichlu. Bylismy tam dwa lata temu w sezonie Sylwestrowym. My bylismy u Toski 1 - to chyba ich glowny obiekt. Zalety: czysto, cieplo, domowo. Jedzenie baaardzo dobre (moj malz byl w 7 niebie), przy okazji bylo tak, ze np. zupa byla podawana w wazach - takze mozna bylo sobie dolewac. Sniadanie - buffet szwedzki, duuuzo do wyboru, zawsze uzupelniane. W stolowce piekne duze okna z pieknymi widokami (Giewont widac ![]() ![]() Wady: Nasz pokoj byl czysty, ale dosyc prosto urzadzony i posciel byla takiej sobie jakosci. Telewizor maly, internet szwankujacy. My nie jestesmy bardzo wymagajacy, ale akurat to mi przypominalo bardziej miejsca, w ktorych nocowalam jako dzieciak na koloniach.. ![]() ![]() Wydaje mi sie ze na naszym pietrze nie bylo ogolno dostepnej kuchni (byc moze byl gdzies czajnik..? wybylo mi z glowy), ale chyba na nizszych pietrach byly male, ogolne kuchnie (pokroic sie nie dam).. Poza tym jak to urok Murzasichla - wszedzie jest albo pod gorke albo z gorki. Nasza Toska jest polozna bardziej w dolince, wiec do glownej ulicy trzeba bylo troche sie napracowac pod gorke (5 min. moze, ale jednak dosyc storma) - tak wiec pewnie nie do konca bym polecala osobom z dolegliwosciami kregoslupowo-biodrowymi, chyba ze zmotoryzowane.. Z parkowaniem moze byc maly problem, jesli jest to 'goracy' okres - tzn. miejsca sa tylko moga wymagac bardziej zaawansowanych umiejetnosci.. ![]() Murzasichle to jedno z moich ulubionych miejsc w gorach, na lato i na zime. ![]() --- A tu ponizej miejsce w Borach Tucholskich, nad jeziorem. ![]() Lesne Ustronie w Borach Tucholskich Jest to osrodek wybudowany pewnie w latach 60-tych.. typowo z poprzedniej ery, ale ma niepowtarzalny klimat. ![]() ![]() ![]() Jest tez kawiarnia, wraz z tarasem - nad samym jeziorem - idealne miejsce na wieczorne pifko przy zachodzie slonca.. ![]() Jest mala plaza, fajne molo, mozna wypozyczyc lodke, kajak, rower wodny.. Osrodek organizuje wycieczki, splywy kajakowe, wieczory z ogniskiem, kiedy ja tam bylam to byla tez wycieczka statkiem oraz przemarsz przez bagna.. ![]() Tuchola to miasto, w ktorym mozna robic zakupy, przy okazji bardzo fajne nieduze miasteczko. Doczytalam na stronie, ze moga tam przebywac zorganizowane grupy mlodzierzy. Jesli ktos ma z tym problem, pewnie dobrze byloby sie dopytac przed rezerwacja, czy w danym terminie nie przewiduja np. obozu mlodziezowego. ![]() To tyle. Jakby ktos mial pytania, to zapraszam. ![]() ![]() |
gosiastyr1 (offline) |
Post #23 02-04-2017 - 21:58:39 |
|
Willa Polana Górkówka zapraszam ☺
|