Rak narządów rodnych
niusia 46 (offline) |
Post #1 01-01-2016 - 21:51:41 |
|
co myslicie na przelomie maja lipca 2015 roku mialam problemy miasiaczkowe 2razy krwotok mnie dopadl i plamienie plamienia non stop bylam u lekarza usg 2 razy mi robili mialam biopsje wynik ujemny dostalam tabletki antykoncepcyjne na unormowanie krwawien.Zaczelam brac niepomogly odrazu chwile trwalo nim sie uspokoilo .od sierpnia bylo juz dobrze pod koniec wrzesnia poszlam do kontroli pani doktor zadowolona kazala przyjs za pol roku i wlasnie wtedy pamietam jak dzi 29 wrzesien zapytala mnie czy robilam ostatnio mamogram ja ze nie no to ona to damy skierowanie prosze isc......i poszlam a 21 pazdziernika dowiedzialam sie ze mam raka lewej piersi.moja pani doktor kazala mi odstawic te tabletki przy raku niemoge ich brac wiec odstawilam od 3 dni znowu zaczelam lekko plamic na 15 stycznia zrobilam sobie wizyte u ginekologa .Mam do was pytanie bo myslam zeby usunac caly dol zeby sie nic nieprzyplatalo
|
niusia 46 (offline) |
Post #3 02-01-2016 - 13:10:53 |
|
dziekuje haniam ma 45 lat no prawie juz 46 beda chciala tak zrobic tak jak pisalam 15 stycznia mam wizyte wiec bede romawiac i naciskac troche moja pania doktor zobaczymy jak wyjdzie wszystko bo ja jestem 2 tygodnie po operacji usuniecia lewej piersi i czeka mnie teraz dalsze leczenie ale ten dol niedaje mi spokoju caly czas mysle co tam sie dzieje no i te plamienia znowu od paru dni sa narazie delikatne ale sa
|
fianiebieska (offline) |
Post #6 04-01-2016 - 16:32:34 |
Warszawa |
A ja po kontrolnym usg tv i niestety mam na lewym jajniku jednokomorową torbiel 42mm. Dostałam skierowanie na marker ca125. Pan doktor chce mi usunąć jajniki zaraz po zakończeniu chemii. Nie wiem czy się martwić,Jolcia twierdzi że absolutnie nie,ale mi się humor zważył
fianiebieska opowiada ![]() |
grazyna1810 (offline) |
Post #7 04-01-2016 - 19:57:06 |
|
fianiebieska ja też miałam torbiel na jajniku za parę dni gdzieś znikł ,sama nie wiem co o tym myśleć tak jak w piosence pojawia się i znika
![]() Ostatnio mój gino po przeanalizowaniu wyniku z badań genetycznych stwierdził że jeżeli lekarz genetyk zalecił rozwazenie usunięcie dołu powiedział że będzie bezpieczniej usunąć wszystko .Teraz znowu pojawił się problem bo jaką decyzję podejmę to będę myśleć czy była dobra .Nie mam mutacji genów i jestem na tamosiu i zoladexie ,tak że chyba nigdy nie bedzie nasze życie wyglądało jak z przed choroby ![]() |
fianiebieska (offline) |
Post #8 04-01-2016 - 20:22:37 |
Warszawa |
|
niusia 46 (offline) |
Post #13 27-01-2016 - 15:48:26 |
|
obys miala racje haniama.....mamogram rez tylko zrobilam kontrolnie he he a za 3 tygodnie dowiedzialam sie ze mam raka......mam takie pytania zaczynam chemoterapie ladadzien jak myslsz ma to jakis wplyw ,mogo mi naprzyklad no niewiem wstrzymac chemie do wyjasnienia wyniku ......a moze swiruje juz zadurzo mysle
![]() |
niusia 46 (offline) |
Post #16 29-01-2016 - 01:21:43 |
|
haniam 10 lutego to badanie to kolonoskopia tak mi wytlumaczyli pani doktor znieczuli mnie wpuszcza jakis plyn do srodka i te zle komorki,obszary zabarwiajasie na jakis tam kolor i ona pobera do badania dalszego i czekamy na wynik badanie trwa 20 gora 30 minut......i niestety znowy czekamy ......niecierpie tego slowa
![]() |
grazyna1810 (offline) |
Post #19 29-01-2016 - 16:38:09 |
|
Niusia trzymaj się wszystko będzie dobrze ,pozdrawiam i mocno trzymam kciuki
![]() |
niusia 46 (offline) |
Post #26 03-03-2016 - 16:14:19 |
|
przepraszam ze niepisalam bardzo zle znosze chemie poprostu tragedia...........wszystko wyszlo dobrze stan zapalny tylko ale trzeba pilnowac za rok czyli tak luty 2017 powtarzamy tosamo badanie niema zadnych komorek rakowych.........chociaz tyle na ta chwile sie ciesze......mimo wszystko bede jednak chciala usunac caly dol ale to jak skoncze leczenie niema co bede naciskac lekarza pozdrawiam haniam
|
dziubas (offline) |
Post #27 03-03-2016 - 16:16:18 |
Gdańsk |
niusiu! spokojności zycze !
![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |