Bóle kostne

Wysłane przez Amazonki.net 

Amazonki.net (offline)

Post #1

23-01-2010 - 13:44:32

Forumowo 

Boli Cię kręgosłup, stawy lub inne kości? Napisz o swoich dolegliwościach w tym miejscu.

basia04 (offline)

Post #2

22-04-2010 - 21:05:50

Olsztyn 

Dziewczyny,
od kilku lat mialam problem z kolanami, ale po operacji, rehabilitacji doszlam do siebie. Obecnie bol kolan obu, zaczelam cwicenia usprawniajce, ale nie zauwazylam specjalnej poprawy. Chemie zakonczylam 9 marca, obecnie biore herceptyne i avastin. Fakt w okresie brania chemii, za badzo sie nie ruszalam, ale obecnie cwicze, chodze na basen. Fakt, ze dopiero od 15 kwietnia. Zaczynam sie bac sie, ze to przerzut. Za dwa tygodnie bede u lekarza to jej powiem, a moze to od tego, ze zaczelam cwiczyc?

Haniap. (offline)

Post #3

22-04-2010 - 21:14:51

Poznań 

Nie wkręcaj się pociesza Miałam podobne bóle i też chodziły mi po głowie przeżuty...
Moja psiapsiuła pielęgniarka poradziła mi, żebym kupiła magnez i wapno. Chemia wypłukuje te składniki, a ich niedobór, szczególnie magnezu, powodują właśnie bóle. Krótko po chemii zalecają magnez czysty, nie taki musujący z witaminami. Teraz biorę Artrostop, bo pomimo basenu i spacerów kolana mi wysiadają. To przez Nolvadex. Jestem prawie cztery lata po chemii... radocha

"Nawet bardzo mały gest życzliwości nigdy się nie marnuje"
Ezop

gosik (offline)

Post #4

22-04-2010 - 21:24:26

Głęboka Prowincja 

Myślałam jak Wy, że to od razu przerzut ...
Od roku jestem leczona hormonalnie bo mój gad był hormonozależny i mam straszne boleści kręgosłupa , stawów mniej ale też bolą więc o tym mówiłam od dawna onkowi i dał na scyntygrafię kości czy naprawdę nic złego się nie dzieje ... odetchnęłam z ulgą ...a kręgosłup chyba mnie już boli, ten ból jest do wytrzymania buzki

.... Śmieję się ze wszystkiego na tym ziemskim padole, żeby nie płakać….

Al_la (offline)

Post #5

22-04-2010 - 21:33:04

k/Warszawy 

Zaczęłyście pisać w tym wątku, to zobaczycie, jaki tłok się zaraz zrobi duży uśmiech

Ja mam bóle kręgosłupa od dawna. Na pewno wpływa na to zbyt mało ruchu i nadwaga wnerwiony
Czasami boli mnie tak bardzo, że w pozycji stojącej wytrzymuję tylko 10 min.
Siedzieć i leżeć za to mogę bez ograniczeń rotfl

Miałam robioną scyntygrafię i rtg, które to wykazały zmiany przeciążeniowo-zwyrodnieniowe.
Czas najwyższy się przyzwyczaić do starości język

W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół.
Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho

Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx

Haniap. (offline)

Post #6

22-04-2010 - 21:41:32

Poznań 

No i do pozycji leżącej śpi

"Nawet bardzo mały gest życzliwości nigdy się nie marnuje"
Ezop

bożka1 (offline)

Post #7

22-04-2010 - 22:23:13

Jastrzębie Zdrój 

Ja też rano wstaję jak 100-u letnia babcia wszystkie kostki mnie bolą może jakiś masaż przez fajnego masażystę by pomógł

basia04 (offline)

Post #8

23-04-2010 - 12:20:09

Olsztyn 

Dzięki,
zisiaj boli dużo mniej, czyli po prostu za malo ruchu było. No nic ćwiczenia i dieta, bo moja chemiczka zaczęła po chemii plnować mojej wagi, w czasie chemii przytyłam 10, teraz schudłam trzy, czyli jeszcze 7niezdecydowany a tu cukierka by się zjadło....

Perła (offline)

Post #9

29-05-2010 - 19:38:14

Łódź 

Zaczęły mnie boleć kościska...Przynajmniej tak to odczuwam. Coś w krzyżu i po operowanej stronie, ale mam nadzieje, że to brak magnezusmiling smiley Skierowanie na scyntygrafię leży w szufladzie od dawna...taka bohaterka ze mnie. Oprócz jednej... wiadomej, badania kontrolne, to kolejna zmora mojego życia.

www.perla.nets.pl

Jolar (offline)

Post #10

29-05-2010 - 20:06:48

niedaleko Warszawy 

Z bólami kręgosłupa zmagam się od... 1991 roku... ( wielokrotne wyjazdy do sanatorium), więc to już dla mnie nie jest jakaś nowość....oczko
Niestety po leczeniu "chemicznym"... dolegliwości się nasiliły... dodatkowo wiek również robi swoje, więc staram się temu choć troszkę zapobiegać... codziennie rano przed pracą, a także w dni wolne ... ćwiczę....ok. 15 minut. Usiłuję "usprawnić" oczko kręgosłup i mięśnie po przespanej nocy...
Wierzę, że mi to nie szkodzi, a pozwala osiągnąć jakiś ... stopień sprawności mojego organizmu. co by ... w miarę dobrze funkcjonować przez cały dzień...(jeszcze pracuję... praca niestety siedząca... komputer... biurko). Myślę więc, że niestety trzeba się "trochę ruszać"...myśli, a wtedy dolegliwości trochę się ... zmniejszą...
Pozdrawiam wszystkie dziewczyny z dolegliwościami kręgosłupa... i bez dolegliwości również...
duży uśmiech

" Nie daj się ludzie niech swoje myślą...
Nie daj się z diabłem do piekła wyślą...
Nie daj się warto być zawsze tylko sobą..."

malgos 10 (offline)

Post #11

29-05-2010 - 22:08:18

Łódź 

ja też zapisuję się do tego klubu bólu kosteczekduży uśmiech
Tez wymyśliłam na samym początku że to przerzucik ale ja wolałam przebadać się
więc zrobiłam scyntygrafie (w sumie dwie od zachorowania) i cooooooooooooooooo i nic
więc odkurzyłam dowód spojrzałam na datę urodzenia i przestalam marudzic ,chociaż kosteczki bola nadal rotfl
Chodze na cwiczenia i na masaż i jest lepiej
Ale powinna się jeszcze trochę bardziej ruszac
Namawiam mężusia na rowerek
tylko żeby pogoda była by bardziej stabilna
a jeszcze do tego doszły bóle mięśni ud Dziwne są bo mocno bola jak tylko napinam mięśnie przy schylaniu ,klękaniu itd.
Może to objaw braku witaminek lub mikroelementów
Zobaczymy

jestem na forum od 25-10-2008

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.

- Fiodor Dostojewskiserce

Lonia (offline)

Post #12

01-06-2010 - 11:57:57

...na skraju Puszczy Noteckiej ;))) 

Ja byłam u rodzinnej w ub.tygodniu, ponieważ od jakiegoś czasu mam rwące wędrujące bóle w kościach , podobne miałam po chemii , ale dr chemik mówił,że to szpik się odbudowuje , miałam scyntygrafię pod koniec ub. roku i też na szczęście nic nie wykazała . Wracając do mojej wizyty u rodzinnej zapisała mi lek o nazwie "Dicloberl "...narazie nie brałam ponieważ boję się działań ubocznych tego leku ...hm

lidziaz (offline)

Post #13

01-06-2010 - 12:08:29

Tomaszów Maz 

I ja z tych , co marudzą na ból kręgosłupa. Z tym , że u mnie znaleziono jakiś czas temu 3 przepukliny w odcinku lędźwiowym i do tego mam skrzywienie - skoliozę z rotacją kręgosłupa , więc myślę , że wszystkie te dolegliwości pogłębiło jeszcze zażywanie nolvadex-u. Chociaż głupia myśl też przebiegła mi przez głowinę sad smiley.

zosiaa (offline)

Post #14

01-06-2010 - 12:11:42

Okolice Krakowa 

Przeczytałam i się dołączam.Bolą bioderka oj bolą.Na scynto miałam termin na kwietnia ale z powodu braku dolegliwości zrezygnowałam(wtedy bolał miedzy łopatkami kręgosłupek).Teraz mi głupio bo jak bym zrobiła to może spałabym spokojnie.A tak to głowka pracuje.confused smiley

zuzanna (offline)

Post #15

12-06-2010 - 16:29:37

Gdynia 

dziewczyny boli mnie cholernie kolano byłam u ortopedy ściągnął mi jakiś plyn z pod kolana i nic nie zapisal.....
powiedzial ze przestanie , aja dzisiaj siedze z kapusta na kolanie , noga nieco spochnieta no i dupa , kolano boli...
moze wiecie co może pomoc ???

Al_la (offline)

Post #16

29-06-2010 - 14:10:08

k/Warszawy 

[www.rynekzdrowia.pl]

Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho

Agaba190 (offline)

Post #17

03-07-2010 - 08:11:57

k/Warszawy 

zuzanna
dziewczyny boli mnie cholernie kolano byłam u ortopedy ściągnął mi jakiś plyn z pod kolana i nic nie zapisal.....
powiedzial ze przestanie , aja dzisiaj siedze z kapusta na kolanie , noga nieco spochnieta no i dupa , kolano boli...
moze wiecie co może pomoc ???

A z jakiego powodu miałaś ten płyn?.
Kilka lat temu miałam ściągany płyn z łydki (po urazie zrobił się najpierw taki wewnętrzny krwiak) i dostawałam zastrzyki.Niestety nie pamiętam co to było. Pamiętam jedynie, że musiałam je przechowywać w lodówce no i to, że miały zapobiegać gromadzeniu się płynu.

Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem twojego życia.
Mark Twain

Dortek (offline)

Post #18

15-07-2010 - 23:57:14

Moje dolegliwości kostne nasiliły się po chemioterapii. Byłam tak obolała, że wymusiłam rezonans magnetyczny, który stwierdził artretyzm.
Na chwilę się uspokoiłam, bóle jakby zelżały, ale ostatnio 'odczułam' stopy. Było tak źle, ze nie mogłam chodzić. Powiedziałam sobie, ze to wina butów, a może i... nadwagi.
Póki co zmieniłam buty i czekam na poprawę.
Na koniec mam pytanko: czy któraś z Was doświadczyła bólu żuchwy? To moje najnowsze zmartwienie... sad smiley

dani (offline)

Post #19

16-07-2010 - 00:16:45

Ja mam od czasu do czasu....
Zuchwa napiernicza.Już nie pamietam,ale to może byc efekt uboczny któregoś z naszych leków....

Chcesz rozśmieszyć Boga... Opowiedz mu o swoich planach..

Dortek (offline)

Post #20

16-07-2010 - 00:22:33

Tyle, że ja nic takiego nie biorę poza Celecoxibem w ramach badań klinicznych, które powinno mieć działanie p/zapalne, chyba, ze to placebo.

Ciemne wczoraj może sie przemienić w jasne jutro (Marcin Luther King)

Miarą wielkości człowieka jest ilość przeszkód, które udało mu się pokonać.

Nie płacz, że coś się skończyło, tylko uśmiechaj się, że ci się to przytrafiło.

jedna z nas: [www.youtube.com]

dani (offline)

Post #21

16-07-2010 - 00:35:11

Hm...To nie wiem Dortek...pociesza

lulu (offline)

Post #22

16-07-2010 - 00:42:22

k/Kwidzyna 

Mnie przez ostatnie dwa dni to i żuchwa bolała, i głowa. Właściwie to był taki ból wędrujący od lewej strony głowy do prawej. Myślałam, że może jakieś grypsko ale już dziś (wczoraj) prawie przeszło. Nie miałam żadnych przeciwbólowych w domu ... fajnie było .....

Na Forum od 07 lutego 2008

2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu
2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna
Nigdy nie jedz do syta. Jedna trzecia żołądka dla pokarmu, jedna trzecia dla napoju, jedna trzecia dla ducha.
je

dani (offline)

Post #23

16-07-2010 - 00:47:02

Może Cie przewiało?
Ja kiedyś pojezdziłam autkiem cabrio i nie mogłam później szczęką ruszyc...
Od lekarza rodzinnego dostałam antybiotyk.Przeszło....

lulu (offline)

Post #24

16-07-2010 - 00:51:55

k/Kwidzyna 

Ostatni raz autkiem jechałam w niedziele i raptem wszystkiego 40 km, nie miałam pootwieranych wszystkich okien, staram się uważać, tym bardziej, jak mnie bucha teraz w ten gorąc.

Na Forum od 07 lutego 2008

2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu
2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna
Nigdy nie jedz do syta. Jedna trzecia żołądka dla pokarmu, jedna trzecia dla napoju, jedna trzecia dla ducha.
je

mgiełka (offline)

Post #25

16-07-2010 - 10:00:18

Radom 

Mój kręgosłup ostatnio odstawia wariacje, ale i ja nie jestem już w stanie zapewnić mu komfortu - upał spowodował, że parę razy na dzień pod prysznicem siedzę, a potem w przeciągach (inaczej oddychać się nie da). Dopóki nie mam innej diagnozy - stawiam na to, a fachowa diagnoza już niebawem.

Z amazonki.net od 2006 roku.

Al_la (offline)

Post #26

16-07-2010 - 12:29:14

k/Warszawy 

Żuchwa mnie nigdy nie bolała, ale staw skroniowo żuchwowy już nie raz i to bardzo długo.
Rozmawiałam o tym z dentystką, bo ani ust szerzej otworzyć, ani gryźć nie mogłam.
Powiedziała, że to wynik zwyrodnień i wiele osób tak ma.
Samo przeszło.

dani (offline)

Post #27

16-07-2010 - 13:57:17

Hm...No mnie też "zawias" bolał.....chichot

ToJa (offline)

Post #28

16-07-2010 - 19:13:19

stopy Cie bola....hm....cos dr Dos(warsztaty w Kolobrzegu) mowil o stopach....to ma zwiazek z kregoslupem.....
moze aniol albo mag_dag beda pamietaly o co biegalo z tymi stopami.......
hehehe one blizej siedzialy grinning smiley

Dortek (offline)

Post #29

16-07-2010 - 21:39:13

Nie mam kabrio (nawet dostępu do takowegoż brak), zresztą zawsze bałam się przeciągów i fryzury rodem z Bridget Jones...
Tak sobie myślę, że może ta pogoda mnie wykończyła? W ubiegłym tygodniu upały (teraz poszły do Was), a od 3 dni zimnica i takie wiatrzysko, że głowę urywa. Może mnie przewiało...
A nogi od kręgosłupa... też może być.

Ciemne wczoraj może sie przemienić w jasne jutro (Marcin Luther King)

Miarą wielkości człowieka jest ilość przeszkód, które udało mu się pokonać.

Nie płacz, że coś się skończyło, tylko uśmiechaj się, że ci się to przytrafiło.

jedna z nas: [www.youtube.com]

bożka1 (offline)

Post #30

17-07-2010 - 09:31:58

Jastrzębie Zdrój 

Wczoraj byłam u lekarza i dostałam skierowanie do ortopedy. Bo boli mnie ręka operowana w barku idę dopiero 3.08. I tak mnie pani w rejestracji zapisała jakimś cudem bo juz nie ma miejsc . Kontrakty się pomału kończą - śmieszne . Zakaz chorowaniabezradny

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 311
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 134213 dnia 15-09-2024