Bóle kostne

Wysłane przez Amazonki.net 

Danula72 (offline)

Post #1

21-09-2014 - 17:50:22

Warszawa  

A ja mogę bić rekordy poziomy strachu!!!!!
Mojej mamie ortopeda zalecił okłady z borowiny na odcinki gdzie są przepukliny z kręgosłupa ale onkolog oraz genetyczka zakazała używania czegokolwiek rozgrzewającego.

Gizi (offline)

Post #2

21-09-2014 - 18:56:16

Warszawa 

Karolinko, mnie przed operacją tak bolał kręgosłup że byłam pewna że to przerzuty, potem okazało się że to stres. Teraz znowu mnie boli - zaczęłam od nowa pracować. Ale oczywiście badania trzeba zrobić. Ten ból w pachwinie może mieć źródło właśnie w kręgosłupie.

Osiągnięcie celu jest punktem startowym do osiągnięcia kolejnego.

karolina21 (offline)

Post #3

05-11-2014 - 09:41:36

Strzelce Krajeńskie 

No i ciąg dalszy mojej męki...po dwóch tygodniach zwolnienia na półpasiec mam dzisiaj wracać do pracy a od wczoraj boli mnie okrutnie kręgosłup w odcinku lędźwiowym szczególnie z lewej strony, pośladek i cała noga...ani schylić się ani chodzić....szlag by to trafił, jeszcze jednych wyników nie porobilam a już muszę znowu na wizytę lecieć po jakąś scyntygrafię czy może rezonans, sama nie wiem sad smiley....mm pytanie w zwiazku z tym bólem...czy jest jakieś przeciwwskazanie do wizyty u fizjoterapeuty i oklejenie sie na jakiś czas plastrami, może jakieś masaże....nie wytrzymam dlugo z tymi bólami....boję się okropnie przerzutów bo w ostatnich trzech miesiącach na okrąglo mam problemy jak nie z żebrami to z łopatką, wcześniej lędźwiowy, teraz znowuż powtórka plus nogi....sorry za galimatias ale nawet na pisaniu nie mogę się skupić...

jagodula (offline)

Post #4

05-11-2014 - 10:26:14

Sławkow 

jablkoPo półpaścu często dochodzi do zapalenia nerwu kulszowego. Nie bojaj się to nie przerzutserce

karolina21 (offline)

Post #5

05-11-2014 - 10:38:47

Strzelce Krajeńskie 

Dzięki za pociechę smiling smiley tylko co dalej robić ? Od czego zacząć? Jak radzić sobie z bólem? niezdecydowany

Al_la (offline)

Post #6

05-11-2014 - 12:08:17

k/Warszawy 

Iść do neurologa i leczyć rwę kulszową, bo to na pewno to dziadostwo.

W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół.
Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho

Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx

karolina21 (offline)

Post #7

10-11-2014 - 18:42:20

Strzelce Krajeńskie 

Na początek byłam dzisiaj na rtg kręgosłupa i wyniki będą na czwartek, co mnie bardzo zdziwiło bo na rtg płuc czekalam 6 dni roboczych, więc już mam schizę, że opis jest na cito, bo coś jest nie tak...plecy nie bolą tak jak przez te dwa ostatnie dni, czuję tylko takie ćmienie i czasami zakuje w pośladku lub udzie Jako, że opis do odbioru w poradni onkologicznej na wizycie lekarskiej, zastanawiam się czy jest sens dzwonić, bo mam jeszcze 2 badania do wykonania i zaliczenie ginekologa. Chciałabym iść z kompletem badań, bo w tym miesiącu już byłam na 3 wizytach u onkologa i mam dość. W pracy też nawał obowiązków, więc chyba nic się nie stanie, jak nawet w przypadku złych wyników rtg pojawię się u lekarza tydzień później....niezdecydowany

Al_la (offline)

Post #8

10-11-2014 - 20:54:33

k/Warszawy 

Nic się nie stanie. A wyniki pewno będą ok. Być może masz ucisk nerwu i stąd taki ból. Może dyskopatia?

Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho

karolina21 (offline)

Post #9

10-11-2014 - 20:59:01

Strzelce Krajeńskie 

Alusia <3 dzięki za pociechę. Pozdrawiamserce

zosiaa (offline)

Post #10

15-11-2014 - 16:26:56

Okolice Krakowa 

Witajcie kochane.Mam pytanko czy ktoraś z Was miała zapalenie stawow? Po badaniach wyszło mi podwyzszone ASO na 350 a norma 200. I OB tez skoczyło. Ale najgorsze to ze od tygodnia ledwo sie wlokę . Bolą mnie nadgarstki, kolana i prawie całe stopy. Rodzinny stwierdził zapalenie stawow i dał Dicloberl i Nemesil do picia. Niezbyt to na mnie działa. Mało boli w nocy ale w dzień masakra. Jak zwykle przy jakichkolwiek dolegliwosciach mam cykorabezradny Macie jakąś radę? Tylko mnie nie straszcie bo zwaryjuje.zmeczony

ira (offline)

Post #11

15-11-2014 - 19:50:33

Pabianice 

Ja mam problem ze stawami, zwłaszcza stopy, lekarz podejrzewał dnę moczanową. Ale wyszło tylko podwyższone OB.
Stopę w czasie dużego bólu smarowałam Opokanem - rewelacja, przeszło w try miga.
Kolana też mnie czasem bolą i nadgarstek ręki po stronie operowanej. Nie stosuję na to żadnych leków.
Pomagam sobie gimnastyką.

Anna57 (offline)

Post #12

15-11-2014 - 20:42:40

Jarosław 

A ja ,gdzieś tak pewnie od marca ( pamiętam ,bo wtedy spanikowałam i zadzwoniłam do Warszawy ,aby przyśpieszyć wizytę ) mam dziwne ,tak jakby piekące bóle kości .Wtedy byłam pewna ,że to przerzuty ,lecz scyntygrafia to wykluczyła. Myślę ,że to jest sprawka Etruzilu. I obym się nie myliła.
Czy spotkał się ktoś z czymś takim ??? Czy powinnam zrobić jakieś badania krwi ??? Jeżeli tak ,to jakie ??? Codziennie zażywam do Etruzilu wapno z wit d. pod nazwą Ostercal 1250 D. Dodam jeszcze ,że mam osteopenię, już na granicy osteoporozy. Leczę się u ortopedy ,lecz lekarz nie podjął tematu w sprawie tej osteopenii.
Proszę o poradę .Pozdrawiam ....serce

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 15-11-2014 - 20:45:56 przez Anna57.

debora48 (offline)

Post #13

15-11-2014 - 21:14:59

Kozienice 

Aniu, czy ten etruzil to musisz brać? Minęło Ci 6 lat od operacji. Mnie minęło 5 lat od operacji i egistrozol mam łykac tylko do końca tego roku......też się leczę na osteoporozę, bóle mięśniowe, a może kostne też wędrują to tu i tam/ ostatnio boli mnie pięta przy chodzeniu/ Myślę, ze to działania uboczne tegoż leku.....u Ciebie pewnie też.

Anna57 (offline)

Post #14

15-11-2014 - 22:14:04

Jarosław 

Biorę ten lek ,bo to jednak jest jakiś komfort psychiczny. I chciała bym brać jak najdłużej, pomimo tych skutków ubocznych.
Dopisek :Teraz hormonoterapia jest zapisywana już na okres 10 lat.

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 15-11-2014 - 22:16:15 przez Anna57.

julcia.1966 (offline)

Post #15

16-11-2014 - 07:32:52

Ostrołęka 

kwiatek Biorę Egistrazol od stycznia tego roku, wcześniej przez 11m-cy był Tamoxifen. pomijając uderzenia gorąca i zimne poty to bóle kostno- stawowo-mięśniowe są też i moim utrapieniem.
Nadmienię, że kręgodłup po MR Dyskopatia II/III z kręgozmykiem i wpuklinami. Na brzuchu olbrzymia przepuklina po operacji w lutym(czekam na rekonstrukcję powłok brzusznych). Bóle w stopach, pięcie (zwłaszcza lewej), kolanach, biodrach, ramionach , dłoniach są czasem "wariacją na cztery ręce". Poza tym drżenie rąk -MAKABRA.załamka
Ostatnio jestem bardzo zajętą osobą więc nie bardzo mam czas na rozpamiętywanie bólu, ale jak długo?
Scyntografia chodzi mi po głowie, nigdy ni robiłam. 19-tego będę u onko więc poproszę bo ile można łykać te prochy p/bólowe.
POZDRAWIAM

Joa (offline)

Post #16

17-11-2014 - 11:33:24

Witajcie Dzielne Wojowniczki! Mam pytane, czy którejś z Was dolega (dolegał) ból w okolicy stawu skroniowo-żuchwowego? Mnie nie odpuszcza on już od roku, rehablitacja niewiele pomaga, a tu ani pogryźć coś twardszego ani ziewnąć porządnie się nie da... Przyszło mi do głowy że skoro od 2,5 roku biorę Tamoxifen, a on już wcześniej (wraz z Zoladexem) dał mi się we znaki bólem nóg (a dokładnie stóp, tak, że nie mogłam ich nawet dotknąć), że może przez niego ten dyskomfort???

karolina21 (offline)

Post #17

08-12-2014 - 22:31:19

Strzelce Krajeńskie 

Al_la
Iść do neurologa i leczyć rwę kulszową, bo to na pewno to dziadostwo.
Jestem po wizycie u neurologa sad smiley niby rwa ale nie do końca bo badał jakieś odruchy i są w normie a rwa oslabaia te odruchy. Na rezonans i tk nie dał skierowania bo nie ma wskazań. Leczenie nie , bo wit B12 niewskazana, masaże nie bo ekspert odradził przed diagnozą choć już się na masażyki zapisałam. Czekam na termin scyntygrafii....ile potrwa nie wiem...a jak bolało tak boli pośladek i cała lewa noga...dziękuję Bogu, że tylko przy chodzeniu ....jak siedzę i w nocy mnie nie boli...czyli jakiś ucisk jest....do pracy samochodem, na zakupy też i dupsko rośnie grinning smiley Nie wspomnę już o psychice ...cały czas w głowie przerzuty...jak przetrwać do diagnozy? sad smiley

Al_la (offline)

Post #18

08-12-2014 - 22:46:25

k/Warszawy 

Wiem, ciężko pociesza

Jolcia (offline)

Post #19

09-12-2014 - 09:01:12

Poczekam z Tobą Agnieszkopociesza

magda2411 (offline)

Post #20

09-12-2014 - 12:03:03

Olsztyn 

Jestem przekonana, że to rwa. Miałam dokładnie tak samo jak Ty, łącznie z psychiką i przerzutami. Długo to trwało, ale przeszło.... tabletkami można rwę leczyć, ja brałam "myopam" i coś, czego nazwy nie pamiętam (jakiś silny przeciwzapalny).

Danula72 (offline)

Post #21

09-12-2014 - 21:25:20

Warszawa  

A na psychikę???? pies

magda2411 (offline)

Post #22

09-12-2014 - 21:48:20

Olsztyn 

Psychoterapia.

braja (offline)

Post #23

10-12-2014 - 20:40:46

Karolina21, jeśli to skutek uboczny półpasca to najważniejsze jest powstrzymanie bólu- czymkolwiek co tylko zadziała i jak najszybciej- czy do wewnatrz, czy na zewnatrz. Bo jesli sie tego nie zrobi nerw "zapamietuje" że ma boleć i ból może się utrzymywac miesiącami. Moja mama miała późno rozpoznanego półpasca, skutkiem czego gdy wreszcie zaczęto leczyć, neuralgia zadomowiła sie na dobre i juz tylko psychotropy jej proponowali, żeby łatwiej to przetrwała.

karolina21 (offline)

Post #24

11-12-2014 - 22:16:40

Strzelce Krajeńskie 

Niestety na razie nikt nie potrafi postawić diagnozy a badania typu rtg nie wykażą czy to neuralgia po półpaścu...mam też zleconą scyntygrafię, niestety dopiero po nowym roku zapisy bo stara aparatura popsuła się...chcą wykluczyć przerzuty...wszystko się ciągnie jak to w naszej kochanej służbie zdrowia ....dzwoniłam do Szczecina i tam mogłabym zrobić wcześniej badanie niestety nikt nie jest mnie w stanie poinformować czy moja przychodnia onkologiczna ma podpisaną umowę z NFZ. Zresztą tydzień w tą czy w tą...do Szczecina mam spory kawałek więc cierpliwie poczekam. Neurolog powiedział że nie ma możliwości aby półpasiec mógł uszkodzić nerw kulszowy, a ja czytałam o takich przypadkach w internecie. Teraz to mam raczej takie odgraniczone bóle jak chodzę szybko to boli mnie kość udowa i odcinek lędźwiowy z lewej strony...przy ćwiczeniach rozciągających czuję ciągnięcie przez udo, łydkę zewnętrzną aż do pięty...najważniejsze że jak siedzę i leże to nic mnie już nie boli smiling smiley przynajmniej porządki świąteczne mam z głowy...

sylwetka36 (offline)

Post #25

29-01-2015 - 20:23:55

PRUSZCZ GDANSKI 

Dziewczyny co mam myslec od dwóch dni bolą mnie żebra po stronie operowanej ,moze to po radioterapibezradny

małgonia (offline)

Post #26

29-01-2015 - 20:44:42

Niepołomice 

Sylwetko nie martw się ja też tak miałam,bałam się bardzo tak że nawet zrobili mi prześwietlenie żeber po stronie operowanej ,wszystko było ok i jakoś tak samo przeszło nawet nie wiem kiedy,pociesza

sylwetka36 (offline)

Post #27

29-01-2015 - 20:55:44

PRUSZCZ GDANSKI 

Dziekuje powiedzmy narazie ze to po radio,na koniec lutego mam wizyte ale jak pomysle o tych badaniach to az mi sie robi nie dobrzestres

dorota79 (offline)

Post #28

29-01-2015 - 21:00:20

Sylwiooooo rozmasuj ładnie chłonkę i będziesz jak nowa.
Pamiętasz wszystkie nasze dolegliwosci sa w granicach normyśmiech

aga66 (offline)

Post #29

30-01-2015 - 08:09:46

Warszawa 

Sylwetko zgłoś to oczywiście lekarzowi, ale żebra po radio już chyba na zawsze, a przynajmniej na długo zostają tkliwe. Ja jestem 3,5 roku po radio i dalej mnie boląpociesza

"Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono". W. Szymborska
Alexis de Tocqueville „Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka.” Niestety, wielu z nas uważa, że ich wolność nie podlega ograniczeniom, przynajmniej nie takim, które oni sami by akceptowali...

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 30-01-2015 - 08:10:17 przez aga66.

Halka (offline)

Post #30

07-02-2015 - 15:02:47

Sylwetko, ja po operacji już prawie 9 lat, a żebro po operowanej stronie potrafi się odezwać. Spokojnie, czasami bóle kostne (i żebra, i stawy, a nawet pośladek, mimo że miękkioczko pochodzą też od zwyrodnień kręgosłupowych.
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 765
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 134213 dnia 15-09-2024