Stomatologia
Al_la (offline) |
Post #4 29-12-2014 - 13:07:51 |
k/Warszawy |
Leczyć zęby raczej można. Jeśli byłaby konieczność usunięcia, wtedy się to robi pod osłoną antybiotyku.
![]() ![]() Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
Al_la (offline) |
Post #8 28-04-2015 - 12:19:01 |
k/Warszawy |
Ja nie wiem, czy mam paradontozę, ale mam odsłonięte szyjki i nadwrażliwość. Kiedyś miałam problem zjeść loda, a to dramat
![]() ![]() ![]() Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
dziubas (offline) |
Post #9 28-04-2015 - 12:25:39 |
Gdańsk |
Ja tez mam paradontoze ale pdochtorka mi wytłumaczyła, ze u mnie jest to nastepstwem wady zgruzu i nie muszę sie obawiać ze zabki zaczną sie ruszać na wizyty chodze raz w roku na NFZ przy okazji robie tam panoramę uzebienia ref przez NFZ i pani doktor pokazuje ico gdzie sie dzieje i z tym ide do stomatologa zachowawczego (prywatnie
![]() ![]() |
ira (offline) |
Post #10 28-04-2015 - 12:26:51 |
Pabianice |
Moja stomatolog mówiła, że można to traktować laserem, ale potem doczytała, że w moim przypadku nie. Ja jestem z tych ostrożnych, które wolą nie budzić bestii.
dziubas, robi się różne rzeczy, oczywiście. Oprócz antybiotykoterapii , laseroterapii stosuje się zabiegi chirurgiczne - czyści korzeń, zapuszcza w jego okolice leki. Ale póki co poprzestanę - z różnych względów- na antybiotyku. |
dziubas (offline) |
Post #13 28-04-2015 - 12:58:19 |
Gdańsk |
ło matko i corko! Jak ja słyszę , że ktoś sobie sam zastosował antybiotyk to mnie ręka świerzbi żeby przyłożyć...
![]() mam nadzieje, że to nie ten antybiotyk z pierwszej kuracji, choć gdyby był uczciwie datowany-miałby szansę nie utracić jeszcze wazności ![]() Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 28-04-2015 - 13:00:41 przez dziubas. |
pola1 (offline) |
Post #19 25-12-2016 - 13:07:48 |
|
Witam. Jestem po 2 chemioterapii Ac. Czy w tych okolicznościach można plombowac ząb ze znieczulenie? Czy lepiej nie ryzykować znieczulenia? Zupełnie nagle pojawił mi się ubytek na górnej jedynce, boję się czekać do końca chemii , żeby się nie powiększył za bardzo...Czy ktoras z was leczyla zęby w trakcie chemii?
|
Al_la (offline) |
Post #22 06-05-2019 - 21:15:25 |
k/Warszawy |
[www.medexpress.pl]
![]() ![]() Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |