Sezonowe hity - Truskawki i szparagi!!!
Wysłane przez dziubas
dziubas (offline) |
Post #1 11-06-2017 - 00:14:47 |
Gdańsk |
moja dietetyczka zacheciła mnie ostatnio do spozywania w najblizszym czasie sporo truskawek i szparagów, do truskawek nikt mnie nie musi przekonywać, ale na temat szparagów cos baknęłam, że nie przepadam za nimi, jak sie potem zastanowiłam, to w przeszłości pare razy jadłam je w formie przekąsek, białe szparagi konserwowe owinięte np plastrem szynki konserwowej, w tym szynka owszem owszem, a same szparagi takie sobie , generalnie prawie bez smaku, poczytałam w necie i to mnie zachęciło, zeby spróbować
[www.poradnikzdrowie.pl] [www.poradnikzdrowie.pl] [www.olgasmile.com] akurat kupiłam te "lepsze"-zielone, juz jak obierałam dolną część łodyg wg instrukcji z filmiku to spróbowałam kawalek-dobre to!, przypomina w smaku łupinki od strączków zielonego groszku, część więc zostawiłam surowe na sałatkę albo na przegryzanie a resztę ugotowałam w wodzie z solą i odrobiną cukru-pychota!!! parę pożarłam od razu a resztę zmiksowałam z woda po po gotowaniu czyli z wywarem, wspaniały smak ido tego wspaniały zieloniutki kolorek! Polecam!!! rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 11-06-2017 - 00:16:28 przez dziubas. |
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.
Użytkownicy online
Gości:
707
Największa liczba użytkowników online:
77
dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online:
134213
dnia 15-09-2024