Zdrowa woda

Wysłane przez Al_la 

Al_la (offline)

Post #1

17-03-2011 - 15:16:24

k/Warszawy 

Skórki od bananów oczyszczają wodę

A tak przy okazji zapytam. Korzystacie z jakichś filtrów do oczyszczania wody?

W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół.
Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho

Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 17-03-2011 - 15:16:51 przez Al_la.

Teresa1957 (offline)

Post #2

17-03-2011 - 15:28:38

Kraśnik 

Ja żadnych filtrów nie mam, ale u nas woda jest ze studni głębinowych, tylko twarda i zawiera dużo kamienia, do herbaty to ja biorę wodę z Brity i jest różnica, czajnik nie zachodzi kamieniem.

amor (offline)

Post #3

17-03-2011 - 16:56:30

Siemianowice Sl. 

Ja mam filtry , podwojna osmoza....ale mialam je juz przed chorobą!

wako47 (offline)

Post #4

21-03-2011 - 22:03:31

Przemyśl 

Ja mam Generator H-01....

Al_la (offline)

Post #5

14-04-2011 - 20:11:34

k/Warszawy 

[www.naukawpolsce.pap.pl]

W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół.
Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho

Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx

lulu (offline)

Post #6

14-04-2011 - 21:50:25

k/Kwidzyna 

Te skórki od banana to chyba żart, banany aby przetrwać transport są pryskane ... "Konserwanty z przedziału E230 – E232, stosowane do zabezpieczania skórek owocowych przed rozwojem pleśni i grzybów, mogą powodować alergie skórne – ostrzega Anna Rogulska, dietetyk Zakładu Produkcji Spożywczej „Krzętle”.
Istotnie konserwanty te stosowane są także jako pestycydy, które z pewnością nie mają pozytywnego wpływu na nasze zdrowie."
Przecież to wszystko co znajduje się w skórce przejdzie do "zdrowej wody". chichot

Na Forum od 07 lutego 2008

2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu
2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna
Nigdy nie jedz do syta. Jedna trzecia żołądka dla pokarmu, jedna trzecia dla napoju, jedna trzecia dla ducha.
je

Haniap. (offline)

Post #7

14-04-2011 - 22:10:45

Poznań 

Ja mam też podwójną osmozę i mam ten filtr od 15 lat. Od czasu gdy go mam nie smakuje mi u nikogo herbata, ewentualnie mogę wypić kawę, bo słodzę i dolewam mleka... Nie muszę czyścić czajnika do wody, nie mam osadu na szklankach. A czy taka woda jest niezdrowa? Podobno nie, tylko nie zawiera żadnych mikroelementów. Ale wolę mieć smaczną herbatę, a mikroelementy jem z warzywami...

"Nawet bardzo mały gest życzliwości nigdy się nie marnuje"
Ezop

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 14-04-2011 - 22:12:20 przez Haniap..

lulu (offline)

Post #8

14-04-2011 - 22:14:32

k/Kwidzyna 

Ja na herbatę kupuję w Lidlu 5-litrową wodę "Kryształ Żywiecki", też nie mam żadnych osadów.

Na Forum od 07 lutego 2008

2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu
2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna
Nigdy nie jedz do syta. Jedna trzecia żołądka dla pokarmu, jedna trzecia dla napoju, jedna trzecia dla ducha.
je

Haniap. (offline)

Post #9

14-04-2011 - 22:17:34

Poznań 

Tak żywiec też jest niezły. Kupuję na działkę, bo tam mam kran i nie wiem skąd ta woda jest brana... Do zmywania używam, ale herbatę gotuję z butelkowanej oczko

"Nawet bardzo mały gest życzliwości nigdy się nie marnuje"
Ezop

Anonimowy użytkownik (offline)

Post #10

01-12-2011 - 13:26:00

Też mam filtry z odwróconą osmozą i woda jest o wiele lepszej jakości. Jeśli ktoś jest zainteresowany to mogę polecić ten model->[filtr.info]
, którego sama używam od roku.

xiouken (offline)

Post #11

28-09-2024 - 23:37:00

xiouken (offline)

Post #12

03-11-2024 - 20:16:58

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforeman
gangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiametergeartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisions
geophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringe
halfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephonehangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteraction
hartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonment
jobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterialjournallubricatorjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglory
kerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatom
knowledgestatekondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingload
laissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratiolanguagelaboratorylargeheart
lasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfield
mailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3listsnameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctor
navelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoid
onesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberrypapercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualitybooster
quasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchain
recessionconerecordedassignmentrectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrology
scarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysalestungun
tacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkas
ultramaficrockultraviolettesting
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 123
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 134213 dnia 15-09-2024