herbata zielona i nie tylko
Janina.S (offline) |
Post #5 01-02-2011 - 17:36:30 |
widły Soły i Wisły |
... ...pewnie w Tokio .......wybacz Perło ...żart.. ale w Krakowie np w Galerii jest duży sklep na dole i tam jest , a kiedyś kupowałam w sklepiku typu ..."Kawa i herbata" były i pakowane i sypane na wagę. ..Łódź to duże miasto i pewnie takie sklepiki też są - warto poszukać bo faktycznie herbatki pyszne. .....jeśli niebo spada nam na głowę to nie po to by się z nas śmiać ....... lecz by podziwiać patrząc jak się podnosimy.... |
Halinka (offline) |
Post #6 06-11-2011 - 23:00:44 |
|
Dziewczęta, czy jest jakaś optymalna ilość zielonej herbaty, którą należałoby wypić dziennie? Czy można ją pić na okrągło i bez ograniczeń? Pytam, bo na opakowaniach znajduję informacje: pić 2 szklanki dziennie. Czy można przedobrzyć z zieloną herbatą?
|
Al_la (offline) |
Post #9 25-11-2011 - 17:54:31 |
k/Warszawy |
[www.naukawpolsce.pap.pl]
W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
Janina.S (offline) |
Post #10 25-11-2011 - 18:42:50 |
widły Soły i Wisły |
... Halinko , myślę ze nie przesadzasz bo ....ja bardzo ,bardzo mocna zwolenniczka zielonej piłam po 2 , 3 kubki dziennie po prostu i lubiłam i smakowała ale ostatnio jak miałam problem z żołądkiem /chyba śluzówka się zbuntowała/ to tak mnie odrzuciło od zielonej że patrzeć na nią nie mogłam o piciu nie wspomnę. Może to przez lekarstwa które brałam żeby się ratować i te kleiki i dieta b. lekka. Ból ustąpił ale dzisiaj to tylko bardzo słaba jaśminowa już mi zaczyna smakować . Myślę że to organizm jakoś sobie reguluje i wybiera co lubi a co nie . ...co do artykułu wklejonego wyżej przez Alle - coś w tym jest i chyba u mnie tak działa . .....jeśli niebo spada nam na głowę to nie po to by się z nas śmiać ....... lecz by podziwiać patrząc jak się podnosimy.... |
amor (offline) |
Post #11 25-11-2011 - 20:20:31 |
Siemianowice Sl. |
Zielonej herbaty tez nie mozna pic zbyt wiele , ale 2-3 filizanki dziennie to nie jest duzo. A parzycie w 80st przez kilka min? Lzejsza jest po drugim parzeniu.
Ja w/g Budwig po przebudzeniu mam wypic herbatę, ziołowa ,zieloną lub owocową. Zostałam przy tej ostatniej bo po zielonej na czczo jest mi niedobrze. |
Halinka (offline) |
Post #13 25-11-2011 - 20:54:48 |
|
Baaaaardzo lubię zieloną, ale... ograniczyłam właśnie do 2 - 3 dziennie. Parzę po odstawieniu wody z ognia na ok. 5 minut. Poza tym ziołowe i owocowe, białą, roboois. Czarnej nie lubię za bardzo, czasem... śnieżną zimą... z miodzikiem i cytrynką... Niestety kawy pijam zdecydowanie za wiele
|
Janina.S (offline) |
Post #14 25-11-2011 - 21:07:19 |
widły Soły i Wisły |
...... a ile to jest ..."za wiele" ? ....ja piję przeważnie 2 filiżanki dziennie no i ostatnio zrezygnowałam z rozpuszczalnej na korzyść "sypanej" tylko parzę w zaparzarce takiej piętrowj /zbiornik na wodę ,sitko z kawą i zbiorn.na kawę / .....jeśli niebo spada nam na głowę to nie po to by się z nas śmiać ....... lecz by podziwiać patrząc jak się podnosimy.... |
Al_la (offline) |
Post #16 28-01-2012 - 12:25:58 |
k/Warszawy |
[www.naukawpolsce.pap.pl]
W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
magda2411 (offline) |
Post #18 05-02-2012 - 11:16:31 |
Olsztyn |
o takkkkkkkkk Halinko.... yerba mate jest super! Odkryliśmy ją z Mężem ok. 2 lat temu ... i ja... jestem uzależniona... Mamy całe oprzyrządowanie (bomlille, naczynka itd), a wszystko kupujemy tu: [www.yerbamarket.com]
|
Al_la (offline) |
Post #21 05-03-2012 - 12:43:13 |
k/Warszawy |
[www.rynekzdrowia.pl]
Anonimowy użytkownik (offline) |
Post #22 05-03-2012 - 15:10:52 |
|
Są dni kiedy wypijam 4-5 kubków zielonej z cytryną (ostatnio kupiłam w Tesco chyba,całkiem smaczna) Jest to jedyna herbata którą piję bez cukru.A nie,jeszcze melisa z pomarańczą,też pyszna.
|
Teresa1957 (offline) |
Post #23 05-03-2012 - 17:26:22 |
Kraśnik |
|
aquila (offline) |
Post #25 31-03-2012 - 18:36:55 |
|
z zielonych imo najlepsiejsza jest japońska sencha, nie śmierdzi rybą jak chińskie i nie traci smaku nawet po trzecim zalaniu; niestety jest bardzo droga (a jak jest tania, to jest niedobra ;p) - ok 10 - 13 zł za paczkę 75 g :/ no ale ja wolę pić wodę z kranu niż oszczędzać na herbacie :>
It's just a ride ... |
Janina.S (offline) |
Post #28 15-05-2012 - 11:47:38 |
widły Soły i Wisły |
Becia , Angela - dokładnie taką ostatnio smakuję - dobra , dobra .
Jaśminowa juz mi się trochę opiła bo zbyt długo używam . Zielona z cytryną z tej beczki też dobra . .....jeśli niebo spada nam na głowę to nie po to by się z nas śmiać ....... lecz by podziwiać patrząc jak się podnosimy.... |
b_angel (offline) |
Post #30 13-01-2013 - 23:12:46 |
radom |
Ernestyno droga a czy aby to nie jest reklama?
może najpierw nam się przedstaw, opowiedz o sobie troszkę a nie na dzień_dobry wciskasz nam specyfik na odchudzanie i w dodatku to nie ten wątek . . . . . . . . . . . . . . ...na forum od 16 listopada 2005 ... |