Epidemia otyłości
Al_la (offline) |
Post #1 20-04-2010 - 16:05:03 |
k/Warszawy |
Sieć społeczna, czyli tak szerzy się epidemia otyłości
W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
Jolar (offline) |
Post #2 23-05-2010 - 16:20:27 |
niedaleko Warszawy |
Bliscy wywierają na nas zgubny wpływ nawet wtedy, gdy nie mieszkają w sąsiedztwie i nie ma okazji do wspólnego biesiadowania – informują amerykańscy badacze w „New England Journal of Medicine”.
No do końca to nie jest prawdą... mój brat zawsze był bardzo szczupły i taki jest po dzień dzisiejszy.... (geny po ojcu) Ja no cóż geny po mamie, babci....w jesieni życia były pulchniejsze i widać ja to mam po nich Otyłości nie należy według mnie szukać po przodkach, choć zapewne i oni mają trochę wpływu na naszą genetykę...zły sposób odżywiania (sama to wiem po, sobie... co trochę zachowam ... "powściągliwości"... zaraz znajduje się milion pokus (m.in. pyszny smalczyk... na Sabacie ... jedzony o 2-giej w nocy , pyszne frytki u Tomaszka..., no i lody spiralnie "zakręcone"....) i to jest główna przyczyna.... Jestem pod wielkim wrażeniem "determinacji" naszej Elli... była wystawiana na bardzo dużo .... pokus i wyzwań kulinarnych.. (grill, piwko), ale nie uległa....jak mnie brakuje takiej determinacji i "uczciwości" kulinarnej wobec siebie...., ale ciągle się "rozgrzeszam", że po to Pan Bóg dał mi jeszcze szansę...., więc trudno nie skorzystać z pokus ( a te nie zawsze wychodzą nam na korzyść i zdrowie... no cóż....ale po to są zakazy i pokusy co by je łamać i ciutkę z nich korzystać...życie bez ryzyka jest niewiele warte...), ale oczywiście ... bez przesady.. jutro znów jest poniedziałek... i zaczynam się po raz kolejny....odchudzać... " Nie daj się ludzie niech swoje myślą... Nie daj się z diabłem do piekła wyślą... Nie daj się warto być zawsze tylko sobą..." |
roza3 (offline) |
Post #3 24-05-2010 - 20:13:15 |
|
a mnie sie spodobał kolejny artykuł pod spodem
....a tam napisano że..... .."...kalorie z alkoholu są przetwarzane inaczej niż te z pokarmów. Zgodnie z jedną z teorii, w wyniku regularnej konsumpcji "procentów" w wątrobie wykształca się odrębny mechanizm ich rozkładania głównie do ciepła, a nie tłuszczu" ......i winko czerwone każą pić ....dlatego w bliskimi spotykać sie należy nie w celach konsumpcji......tylko spożywania procentów....by sie wątróbka "przyuczyła jak nas ogrzewać ....ale coś w tym jest......widział kto alkoholika z otyłością....i wyśpi sie to_to na betonie.....i nawet kataru nie ma "nie jest ważne ile dajesz, tylko ile miłości w to wkładasz" |
lulu (offline) |
Post #5 25-05-2010 - 17:30:51 |
k/Kwidzyna |
Tak też można się leczyć i jakie przyjemne lekarstwo, i skutki uboczne minimalne ... no chyba że przyjdzie dmuchać w balonik.
"Łamanie w kościach - trzeba pić dużo mleka i dużo herbaty z mlekiem. Co drugi dzień po śniadaniu szklankę mocnej herbaty bez mleka z łyżką spirytusu - który rozrzedza krew do najwyższych granic, a esencja herbaciana zawiera kofeinę i delikatną taninę - rozszerza naczynia krwionośne i po nocnym zastoju momentalnie serce zmuszone jest do silnej pracy. Nogi zaczynają się robić ciepłe." Na Forum od 07 lutego 2008 2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu 2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna |
lulu (offline) |
Post #9 25-05-2010 - 19:23:59 |
k/Kwidzyna |
Jakby nie patrzył (czytał), wniosek jeden; nie jeść tylko "zapijać" i będzie zdrowie.
Na Forum od 07 lutego 2008 2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu 2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 25-05-2010 - 19:24:30 przez lulu. |
Al_la (offline) |
Post #15 14-01-2011 - 16:54:34 |
k/Warszawy |
Tłusty brzuch kurczy mózg
To ja już nie mam mózgu W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
Al_la (offline) |
Post #17 07-02-2012 - 14:17:37 |
k/Warszawy |
To nie białko, lecz zbyt duża ilość kalorii powoduje tycie
W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 07-02-2012 - 14:20:11 przez Al_la. |
Al_la (offline) |
Post #19 01-01-2013 - 11:06:23 |
k/Warszawy |
[wiadomosci.gazeta.pl]
W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |