Wypadanie włosów po operacji
Halinka (offline) |
Post #2 12-04-2012 - 12:32:55 |
|
Mnie bardzo pomogły (też nie przy chemii, tylko tak 'normalnie', przy wypadaniu z niewiadomych powodów) tabletki Doppel-herz activ "Na włosy i paznkocie" Nie mam już w domu opakowania, ale sprawdziłam w internecie i tam nie podają w składzie B12. Polecam też herbatkę z pokrzywy. Możesz też spróbować wzmocnić jakoś zewnętrznie, na przykład osławioną już odżywką Wax - jest taka do włosów słabych i wypadających.
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 12-04-2012 - 12:34:20 przez Halinka. |
Anna57 (offline) |
Post #5 04-09-2013 - 21:40:34 |
Jarosław |
Piszę tutaj ,chociaż nie jestem świeżo po operacji .( 5 lat temu)
Boję się już czesać , bo włosy wyłazą mi całymi garściami . Nie wiem co może być powodem , czy stres ,czy też leki ,które biorę od dłuższego czasu.( Tamoxyfen i Euthyrox tj. lek na tarczycę ) Poradżcie mi ,co można zażywać , bo jak tak dalej będzie ,to będę znowu łysa ( Peruka w pogotowiu ) ![]() |
aquila (offline) |
Post #6 04-09-2013 - 21:47:12 |
|
a z tą tarczycą uregulowane ? jak onegdaj chwilowo popadłam w "nadczynność" polekową, to włosy mi się sypały masakrycznie, po zmniejszeniu dawki eutyroxu szybko się unormowało; ale oczywiście może być milion innych powodów wypadania włosów
It's just a ride ... |
Anna57 (offline) |
Post #8 04-09-2013 - 22:02:30 |
Jarosław |
Jestem pod ścisłą kontrolą endokrynologa cały czas .Ja mam tzw. wole guzowate obojętne.
Wyniki są zawsze w porządku , a dawka Euthyroxu to 50 mikrogramów. Raz w roku mam robione USG i biopsję. b-angel , nie próbowałam tej odżywki ,brałam długi czas Belissę , chyba tak to się nazywało. I nic to nie pomogło. Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 04-09-2013 - 22:07:46 przez Anna57. |
parasol431 (offline) |
Post #10 05-09-2013 - 11:46:47 |
wołów |
Aniu nie martw się .Z tego co mi wiadomo kłopoty z tarczycą mogą dawać różne powikłania hormonalne .Być może jednym z nich jest wypadanie włosów .Zastosuj odżywkę zaproponowaną wyżej i koniecznie zapytaj lekarza czy Twoje obawy są słuszne.Oby nie Aniu
![]() ![]() |
Anna57 (offline) |
Post #11 22-09-2013 - 22:29:20 |
Jarosław |
Mam już odżywkę "Biovax" ,dwa razy zastosowałam i ...rewelacja .Włosy mięciutkie i bardzo lśniące i się nie "puszą "
Kupiłam też "Belissę " i niestety ,w składzie jest wit.B12 , a doczytałam ,że nie wolno tej witaminy brać .( ??? ) Witamina B12 - odgrywa rolę w procesie podziału komórek . I teraz już sama nie wiem i zgłupiałam (!!!!)Może ktoś wie coś dokładniej .Można czy nie ???? |
wojowniczka (offline) |
Post #13 06-02-2014 - 15:25:16 |
|
herbatka z pokrzywy naturalny sposób i na pewno bezpieczny. na pewno szybko i w mgnieniu oka nie zdziała żadnych cudów ale przy regulanym piciu kondycja włosów jest o wiele lepsza. pokrzywa usuwa też nadmiar wody z organizmu
![]() |