U fryzjera
debora48 (offline) |
Post #1 29-06-2010 - 22:49:14 |
Kozienice |
Dziewczyny, a ja to Uśkę rozumię, nie każdy czuję się w krótkich do tego siwawych włosach,ja już 2 razy wyrównywałam,robiłam kolor,żeby baki nie były siwe, a jeszcze nie odważyłam sie wyjść bez peruki na ulicę( w domu tak) Poczekam jeszcze z miesiąc wtedy będą miały 6 cm i może dadzą sie uczesać w moim stylu bo na razie trochę się kręcą i są niesforne.
|
Al_la (offline) |
Post #3 05-07-2010 - 16:57:21 |
k/Warszawy |
ciekawostka [www.naukawpolsce.pap.pl]
![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
uśka (offline) |
Post #4 08-07-2010 - 22:16:48 |
|
dziewczyny wreszcie dziś się odważyłam i wyszłam bez peruki -normalnie wszystkich zszokowałam .Niewiem czy udawali że mnie nie poznają tak jakos dziwnie na mnie patrzyli . Ale mam to gdzies ja sie czuje dobrze bez tej znienawidzonej peruki .Włoski mam koloru blond o dł.3cm .
![]() ![]() Wklej na forum [BBCode]: |
ToJa (offline) |
Post #17 30-12-2010 - 19:15:19 |
|
w czasach gdy swieciłam łysiną i w tych ciut późniejszych, kiedy to łysina pokryła się zarostem uzywałam odzywki
weszłam do apteki i porposiłam odzywke do włosów wax pani pyta - do włosów jasnych czy ciemnych - narazie do łysiny, bo włosy nie wiem jakie mi odrosną ![]() |
metka (offline) |
Post #21 30-06-2011 - 16:58:31 |
|
AniołkuJeden, specjalnie dla Ciebie dzwoniłam teraz do mojego kolegi - ma guza mózgu, jest po radioterapii głowy. Włosy zaczęły mu odrastać 3 tygodnie po naświetlaniach. Jeżeli masz ochotę z nim pogadać (on wyszedł z taką propozycją), to odezwij się do mnie na priv, skontaktuję Was.
![]() Jak się czujesz? widzę, że tu zaglądasz, ale nie pisałaś już miesiąc... myślimy o Tobie, pamiętaj o tym! "Spieprzaj, dziadu!" (L.K.) |
tarantella (offline) |
Post #23 06-07-2011 - 15:00:47 |
Kielce |
Wprawdzie do fryzjera to ja prędko nie pójdę, ale mam pytanie dotyczące wzrostu włosów. Nie mam zaś pewności, że w dobrym miejscu zadaję to pytanie. Ostatnią chemię wzięłam w czerwcu i aktualnie na głowie pojawiło mi się coś. To w mojej ocenie nie włosy tylko jakiś puch. Też tak miałyście? Ktoś mi powiedział, żeby to zgolić, ale mi szkoda, bo w końcu coś mam. To coś wygląda na całkiem siwe. Owszem miałam sporo siwych włosków, ale żeby wszystkie? Podzielcie się doświadczeniami, proszę
![]() |
madzia_61 (offline) |
Post #25 06-07-2011 - 15:50:48 |
|
Może nie golić lecz podciąć nożyczkami ,jeśli się oczywiscie da ,niestety u mnie tez był taki nijaki puch i kolor ,mi musnęła doslownie nożyczkami fryzjera ,umalowałam na pomarańcz ,postawiłam na żel i nawet dobrze było , ale pierwsza fryzurek miałam po 10 miesiącach od skończonej chemii
![]() |
GrażynkaB (offline) |
Post #26 28-09-2011 - 18:33:37 |
Pasym |
Witam jestem swiezynka na tyn portalu i jak Ania za zadne skarby nia wyjde na ulice bez mojej czapy .Wyszly mi wlosy siwiutenkie jak u golabka i kreca mi sie w rozne strony swiata i nie moge ich okielznac ,a modelowanie codziennie to moja obawa ze je zniszcze .Omijam moja fryzjerkie szerokim lukiem bo zagrozila mi ze jak mnie zobaczy w czapie na ulicy to bedzie mnie gonila i ja sciagnie .Dodam ze zawsze mialam dluzsze wlosy ,a z krotkimi to nikt mnie nie rozpozna bo po sterydach mam jeszcze pyzata buzie.
|
mituraewa (offline) |
Post #27 28-09-2011 - 21:00:49 |
Gdańsk |
Grażynko! Ja też zawsze miałam dłuższe włosy, robiłam pasemka to nawet nie wiedziałam, czy są siwe. Jak wyłysiałam to chadzałam w mopku, ale nie lubiłam, gryzł mnie i miałam wrażenie, że wiatr pod nim hula. Ciepłam mopa na lampę i chodziłam w chustkach
![]() Ledwo mi zaczęły włoski kiełkować to i chustkę ciepłam doi kąta. Dlaczego mam chadzać w czymś w czym źle się czuję? Dlaczego mam się pocić pod chustką? Bo ludzie? Przy milimetrowych włoskach chadzałam na " bezę"- makijaż, oko- maroko, ubranko i gra muzyka, ja się nie wstydzę łysinki, niech wstydzą się Ci co nie rozumieją ![]() Ubaw miałam nawet ( mieszkam za miastem) jak moje sąsiadki - szmery - mohery mało z rowerków nie pospadały jak mnie obaczyły, bo w temacie nie były ![]() |
GrażynkaB (offline) |
Post #28 29-09-2011 - 19:05:43 |
Pasym |
Slodziutka i odwazna mituraewo u mnie nie tylko jest problem z wlosami , ale po tak dlugiej chemii nie mam brwi rzes i moja buzia wyglada jak pelnia ksiezyca ,a ludziska patrza na mnie jak na ufo-gdyz kiedys bylam fajna laska ,ale i tak chodze z podniesiona glowa.Jeszcze troszke poczekam i sciagne swoja czape i niech gadaja .Nagadali sie ze sie spaslam a to byly tylko sterydy -troche bolalo -ja znam prawde i to wystarczy nie musze opowiadac sie nikomu.
|
agawa (offline) |
Post #29 29-09-2011 - 19:13:06 |
okolice |
Grażynko, trudno zachować swoje własne lusterko, gdy ludzie patrzą i głupio na dodatek komentują. A przecież najważniejsze jest to, jak Ty się czujesz, co Tobie odpowiada, co Ty wiesz.
Trzymaj się dzielnie. Za chwilę, za momencik - odrosną rzęsy i brwi, odrosną włosy. I szyku zadasz ![]() A ludziska olej. Przecież nie oni są najważniejsi, prawda? |
Haniap. (offline) |
Post #30 29-09-2011 - 19:16:07 |
Poznań |
Grażynko ja po sterydach wyglądam tak dobrze, że moja "ulubiona" sąsiadka , nasze osiedlowe Radio Wolna Europa
![]() ![]() ![]() "Nawet bardzo mały gest życzliwości nigdy się nie marnuje" Ezop |