U fryzjera

Wysłane przez Amazonki.net 

Amazonki.net (offline)

Post #1

24-01-2010 - 17:26:28

Forumowo 

Tu piszemy wszystko o włosach.
Jakie lubisz fryzury, czy dobrze czujesz się w swojej itp.
To jest także wątek do pisania o wszystkich problemach z włosami tj. wypadanie, przetłuszczanie itp.

anna66 (offline)

Post #2

27-04-2010 - 10:19:57

Bardzo bym chciała móc pójść do fryzjera, ale moje włoski takie malutkie, nie chcą rosnąć choć 2 razy w tygodniu używam Wax, co zrobić żeby szybciej rosły, mam dość już tej czapy na łbie (od 1 września).
Sorry, jeśli powinnam napisać to gdzieś indziej!!

b_angel (offline)

Post #3

27-04-2010 - 10:30:38

radom 

zdejmij czapę to zaczną rosnąć jak oszalałe chichot

. . . . . . . . . . . . . .

...na forum od 16 listopada 2005 ...

agawa (offline)

Post #4

27-04-2010 - 10:40:50

okolice 

Aniu, poważnie - zdejmuj czapę. Daj włosom odetchnąć. Zobaczysz, jak wystrzelą smiling smiley

anna66 (offline)

Post #5

27-04-2010 - 11:00:40

Jak jestem w domu to ściągam, ale do pracy nie da się tak wyjść sad smiley
Włoski mają ze 3cm, a ostatnią chemię miałam 13 października.bezradny
Byle do wakacji, jeszcze 2 miesiące i myślę, że już bez czapy.

Al_la (offline)

Post #6

27-04-2010 - 11:05:44

k/Warszawy 

3 cm, to już długie duży uśmiech
Niedługo ściągniesz czapę i poczujesz ulgę.
Wiem coś o tym. Chodziłam do pracy w beretce od 1 kwietnia do 15 sierpnia.
Upał był niemożebny, pot mi kapał spod beretki. Myślałam, ze się wścieknę.
Ale było, minęło i mam nadzieję - nie wróci duży uśmiech

W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół.
Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho

Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx

Grazyna S (offline)

Post #7

27-04-2010 - 11:44:11

dziewczyno co Ty piszesz mnie włosy nie wyszły mimo bezradny,ze brałam chemie czerwoną ,ale za to takie zrobiły się brzydkie ,bezradnydosłownie ja u świni były
,jak szłam na naswietlania kazałam sobie mezowi obciać po samej skórze,niezdecydowanydopiero wtedy zrobiło mi gołe kolano na głowie ,ale zaczeły piekne krecone odrastaćradocha a jak młodsza sie zrobiłam ,,nie zwracaj uwagi na włosny ,wazne ze jesteś zdrowa buzki

"nadzieja ma skrzydła,przysiada w duszy i śpiewa pieśń bez słów,
która nigdy nie ustaje,
a jej najsłodsze dźwięki słychać nawet podczas wichury”

Emily Dickinson

mgiełka (offline)

Post #8

27-04-2010 - 12:38:55

Radom 

anna66
Jak jestem w domu to ściągam, ale do pracy nie da się tak wyjść sad smiley
Włoski mają ze 3cm, a ostatnią chemię miałam 13 października.bezradny
Byle do wakacji, jeszcze 2 miesiące i myślę, że już bez czapy.

Aniu, ja swoją ostatnią miałam 8 grudnia. Drugiego maja miałam komunię mojej córeczki. Jakiś tydzień, czy dwa przed komunią już odważyłam się wyjść na ulicę bez chustki czy szala (peruki nie uznaję, nie lubię). I wcale nie czułam się specjalnie dziwnie. Byłam dumna, że przeszłam leczenie, że żyję i cieszyłam się tym - z odkrytą głową wysoko uniesioną smiling smiley

Z amazonki.net od 2006 roku.

anna66 (offline)

Post #9

27-04-2010 - 12:46:03

Te moje włosiska takie dziwne, pokręcone,każdy w inną stronę i w dodatku siwe, także wyjście z taką fryzurą niemożliwe.
Poczekam jeszcze chwilę, muszę wytrzymać.
Myślałam, że macie jakieś złote środki na porost włosów??forumowiczmyśli

bożka1 (offline)

Post #10

27-04-2010 - 12:54:09

Jastrzębie Zdrój 

Włoski można zafarbowaćprosi , są farby bez amoniaku i takie słyszałam od Pani onkolog można stosowaćpociesza Więc do robotypapa

Al_la (offline)

Post #11

27-04-2010 - 13:15:20

k/Warszawy 

Ja stosuję już 7 lat farbę roślinną i sobie chwalę [eld.info.pl]

Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho

mgiełka (offline)

Post #12

27-04-2010 - 13:20:04

Radom 

Aniu, ja farbowałam te moje króciuteńkie, bo jak inaczej na taką uroczystość się pokazać? Używałam i używam farby z "Joanny". A jak miałam już takie jak Twoje, kręcone, to strasznie się podobały znajomym duży uśmiech Staliśmy w grupie przed kościołem, bo nasze dzieci miały próbę przed sypaniem kwiatków na Boże Ciało, a jedna z mam leci do mnie i mówi: nie nie mogę się powstrzymać, musżę dotknąć... takie fajne śmiech
Twoje też są fajne - tylko spójrz na nie "innymi" oczmi pociesza buziak

Z amazonki.net od 2006 roku.

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 27-04-2010 - 13:20:55 przez mgiełka.

anna66 (offline)

Post #13

27-04-2010 - 13:27:05

ok lecę po farbę i spróbuję coś z nimi zrobić
jutro się pochwalę (dobrze, że mam dzień wolny)buzki

bożka1 (offline)

Post #14

27-04-2010 - 13:51:33

Jastrzębie Zdrój 

To mi się podobaok szybka decyzja i zaraz włoski będą jak malowanehura

amor (offline)

Post #15

27-04-2010 - 15:01:23

Siemianowice Sl. 

Ja w lipcu nie wytrzymalam w peruce i walnęłam nia , choc przyznam ze bylo to za granicą na wakacjach. wiec moze łatwiej Poplakalam ale potem zaczęlo mi sie to podobac. Wlosy byly mocno kręcone co uwielbiałam , nakładalam na nia gume z "Joanny" by je postawic choc troche. Szczęscie mialam ze nie musialam farbowac bo siwe byly prawie niewidoczne i rozjasnilam dopiero po roku od zaprzestania chemii. Wiem jednak ze mnostwo babek farbuje takie krociutkie!

anna66 (offline)

Post #16

27-04-2010 - 20:34:55

Farba kupiona, jutro do dzieła!!
Mąż się denerwuje, że włosy mi się zniszczą i przestaną rosnąć, ale to nie ważne.
Na pewno bez czapy pojutrze nie wystąpię, ale może chociaż w ogrodzie się jej pozbędę.winking smiley

amor (offline)

Post #17

27-04-2010 - 21:00:43

Siemianowice Sl. 

Te nowe wlosy sa 10 razy silniejsze od starych! Uzywaj zawsze WAX-u- kup w aptece ! Naklada sie po myciu, przykrywa czepkiem foliowym i na to ciepla czapka - i tak z godz. Wiesz, ze ja wrociłam znow do WAxu i nawet corke przekonałam , to naturalny i bardzo dobry srodek do regeneracji wlosow ..

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 27-04-2010 - 21:01:10 przez amor.

mag_dag (offline)

Post #18

27-04-2010 - 21:11:22

Sosnowiec 

anno, zafarbowałam swoje świeże włosy jak miały 1cm i wtedy też zdjęłam "beretkę" - nic im się nie stało

3cm, to już cała kupa włosów - ja do tej pory nie noszę dłuższych
przewraca_oczy

Gdyby mi coś przyszło do głowy, niech zaczeka. (Dominik Opolski)

-----><-----

----------------------------------------------------------

krakuska (offline)

Post #19

27-04-2010 - 22:33:29

Kraków 

Ja chemię skończyłam we wrześniu 2009, w wigilię wystąpiłam bez nakrycia głowy wśród rodziny- stresstrasznie się stresowałam , moje włosięta miały tak ze 2 cm i oczywiście kolor myszy. Większy stres jednak przeżyłam po świętach. Bo najnormalniej w świecie , rano z pieskiem na szybki spacerek ,
a potem biegiem do pracy. Ubrałam czapkę ( mróz był wielki) i zapomniałam pod czapkę ubrać " futrzaka".
W pracy siedziałam w zimowej sportowej czapce i garsonce. I powiedziałam ,że nie zdejmę do 15 za żadne skarby świata. Koleżanki i koledzy mieli ubawradocha. Koło 9. spasowałam , bo czułam się idiotycznie, było niewygodnie i gorąco... i...zdjęłam. brawoByły ochy i achy , jakie super.
Ale z pokoju na korytarz to nawet sam dyrektor mnie nie wygnał. Nawet do toalety nie wychodziłamszok. A potem już było z górki.
W kwietniu byłam u fryzjera ,żeby co nieco opanować czuprynkę. Kolorek narazie zostawiłam naturalny, znaczy siwy...polubiłam go.
(w mojej galerii prezentuje swoją siwiznę - aktualną)

Anno najtrudniej jest pierwszy raz sie złamać, a potem ...sama zobaczysz.
3 cm to naprawdę już całkiem sporo. Jak nałożysz kolorek i troche żelu, będziesz miała super sportowy i młodzieżowy fryzbuzki

Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 27-04-2010 - 22:37:50 przez krakuska.

agawa (offline)

Post #20

27-04-2010 - 23:39:22

okolice 

anna66
ale może chociaż w ogrodzie się jej pozbędę.winking smiley
Brawo, bravissimo brawo Najtrudniejszy pierwszy raz...

zuzanna (offline)

Post #21

28-04-2010 - 10:58:12

Gdynia 

ja moje 1 cm wlosny rozjaśnialam 3 x pod rząd , bo cholera nie daly się rozjaśnić smileys with beer
i nic im nie było ...dziewczyno do dziela 3 cm to hoihoho
pozdrawiam

anna66 (offline)

Post #22

28-04-2010 - 13:07:28

włosy zafarbowane, miała być "szlachetna perła", a wyszło coś dziwnego, za tydzień powtórka chichot

Kela (offline)

Post #23

28-04-2010 - 15:54:43

mag_dag
anno, zafarbowałam swoje świeże włosy jak miały 1cm i wtedy też zdjęłam "beretkę" - nic im się nie stało

3cm, to już cała kupa włosów - przewraca_oczy

Kiedy moje pokazałam światu, były też bardzo krótkie...nawet guma "Joanny" nie była w stanie ich postawić

anno odważ się i zacznij chodzić bez peruki
może odwiedź wcześniej fryzjera, by wyrównał włoski
ja sama tak zrobiłam, umówiłam się z fryzjerką jeszcze przed godziną otwarcia zakładu i podrównałam swoje piórka

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 28-04-2010 - 15:56:01 przez Kela.

anna66 (offline)

Post #24

28-04-2010 - 16:37:23

"Pierwsze koty za płoty", otworzyłam drzwi listonoszowi, bez czapy,nie był zdziwiony. Wcześniej to była wielka panika, gdzie moje włosy??, ktoś się zbliża do bramy. załamka
Do pracy się na razie się nie wybiorę bez czapy, nie mam na tyle odwagi.
Dzięki dziewczyny buzki

Kris (offline)

Post #25

28-04-2010 - 16:50:58

Radom 

ooo...za pozno tu zajrzalam...
...bo chcialam wlasnie napisac, ze z tym farbowaniem to roznie bywa...
poszlam do fryzjera ze 3 miesiace po chemii, przykryc z lekka siwizne...
...wlosy krociutkie jeszcze byly, geste i krecone...i chcialam szybko peruke sciagnac...
...no i wyszlam z lekko zielonkawymi... niezdecydowany

Al_la (offline)

Post #26

29-04-2010 - 12:54:38

k/Warszawy 

Krysia, dobrze, ze nie zdążyłaś chichot

Idę jutro do fryzjera, bo w obecnej fryzurze dziewczyny w Ciechu mnie nie rozpoznają.
Będę musiała przypiąć sobie identyfikator z imieniem, który nam Maja chyba na II Ciech zrobiła rotfl

amor (offline)

Post #27

29-04-2010 - 13:00:43

Siemianowice Sl. 

Czyzbys miala wlosy do pasa???smiling smiley

Al_la (offline)

Post #28

29-04-2010 - 13:14:57

k/Warszawy 

Do pasa jeszcze nie, ale me piękne oczy przewraca_oczy grzywka zakrywa, a kolor...jakiś srebrny się zrobił język

BeataM (offline)

Post #29

12-05-2010 - 22:40:29

mi odrosły takie jak miałam kieeedyś - gęste uśmiech
a że rosną dość szybko to muszę co 3- tygodnie łazić do ulubionej fryzjerki i ścinać.
przed chemią też farbowałam, nosiłam ciemny kasztan albo oberżynę, dobrze to wyglądało przy niebieskich oczach przewraca_oczy
teraz też mnie czasami świerzbi, żeby pomalować, ale moja ulubiona fryzjerka odradza mi z dwóch powodów: odrosty i osłabienie włosów...
właściwie to zrobiłam się wygodna chichot i zostanę przy tych moich naturalnych i krótko ściętych duży uśmiech

na Forum od 17 lipca 2006r.

ajaka (offline)

Post #30

13-05-2010 - 00:06:52

40km od Warszawy 

Ostatnią chemię miałam chyba 12 lipca, byłam zupełnie łysa bo Taxol to super fryzjerkawnerwiony....18 pażdziernika szłam na wesele , nie było mowy aby iść w peruce, więc moja fryzjerka przycięła to co zdążyło urosnąć / włosy miały ok. 1cm/, ufarbowała na ciemny brąz....w dniu wesela "uczesała" mnie stawiając wszystkie włoski na żel.....bawiłam się świetnie.....kiedy oglądam zdjęcia z tego wesela to fryzura jest ok...gorzej prezentował się mój brzuchwstydniś....i jeszcze jedno....odmłodziła mnie ta fryzura...... Aniu odważ się....zaszalej.....bo jak nie teraz to kiedyśmiech.....pewnie nigdy nie ścinałaś włosów tak krótko i dlatego masz opory....3cm to wystarczająca długość aby zrobić z nich super fryzurę....

"Jeszcze nigdy tak nie było żeby jakoś nie było.." ....Szwejk
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 520
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 134213 dnia 15-09-2024