U fryzjera

Wysłane przez Amazonki.net 

Al_la (offline)

Post #1

22-03-2016 - 16:27:30

k/Warszawy 

Kasiu, myślę, że to indywidualna sprawa uśmiech
Ja mam krótkie i najlepiej się czuję zaraz po ścięciu. Nie zamierzam mieć długich, choć przed leczeniem miałam długie.

W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół.
Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho

Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx

blue76 (offline)

Post #2

22-03-2016 - 17:12:06

Czaplinek 

amelia30
Dziewczyny kiedy zaczęłyście stosować odżywkę WAX? w trakcie chemii już czy po?

bo nie wiem czy jest sens jak mam jeszcze 3 wlewy dxl..czy i tak nie wypadna?

Amelko ja stosowałam WAX jak tylko pierwszy meszek na głowie się pojawił.

Kocham cię życie!...uparcie i skrycie...och życie kocham cię! kocham cię nad życie! ...

fianiebieska (offline)

Post #3

10-05-2016 - 14:01:01

Warszawa 

No kierwa, dziewczynki, 2 tygodnie od skończenia pxl, i tak jak przez całą chemię coś tam rosło na tej głowie, tak teraz nic, cisza totalna. Łysawe miejsce na czubku jak było tak jest. Używam różnych kosmetyków na porost włosów i nic, przytulenia potrzebuję...płacze

fianiebieska opowiada

jagodula (offline)

Post #4

10-05-2016 - 14:26:12

Sławkow 

pociesza

fianiebieska (offline)

Post #5

10-05-2016 - 14:40:48

Warszawa 

Ogólnie przed chorobą "chorowałam" na blond włosy i często rozjaśniałam chociaż z natury jestem bardzo ciemny blond i mam ciemną "włoską" oprawę oczu. Teraz marzy mi się ciemnorudy, nie pomarańczowy. Bywałam już ruda i podobno jest mi bardzo dobrze w takim wydaniu. Wymarzony kolor:

tylko co tu farbować?myśliprzed chemią moje włosy były bardzo mocne i gęste, teraz to żal opowiadać.

fianiebieska opowiada

Miciumpka (offline)

Post #6

10-05-2016 - 15:08:12

Augustów 

Fia - mój kolor, tylko że na krótkich włosach.
Słuchaj, ja taksany skończyłam na początku października a włosy zaczęły mi rosnąć po 3 czerwonej, czyli jakoś tak w połowie grudnia. W święta jeszcze byłam łysawa, tzn już się coś czerniło, ale na zdjęciach widać łysą pałę jezor
Pod koniec stycznia miałam operację i też myślała, że już mam włosy, a na zdjęciach nadal łysa pała.
Dopiero gdzieś luty zaczęły włosy wyglądać jak włosy a potem jak ruszyło to przed Wielkanocą już byłam u fryzjera.
Więc cierpliwości życzę, w końcu ruszą smiling smiley

fianiebieska (offline)

Post #7

10-05-2016 - 15:11:43

Warszawa 

oby, bo szlag mnie trafia winking smiley nigdy nie należałam do cierpliwych spinning smiley sticking its tongue out

fianiebieska opowiada

Miciumpka (offline)

Post #8

10-05-2016 - 15:17:52

Augustów 

Fia, wstawiłam zdjęcie z dzisiaj - po dwóch wizytach u fryzjera i świeżo po farbowaniu smiling smiley

fianiebieska (offline)

Post #9

10-05-2016 - 15:42:32

Warszawa 

O jesu chichot boski kolor, co kładłaś?

fianiebieska opowiada

Miciumpka (offline)

Post #10

10-05-2016 - 15:57:39

Augustów 

Professional By Fama 6,43 - kupiłam w sklepie z fryzjerskimi akcesoriami. Na krótkie włosy jedno opakowanie wystarczy mi na 4 razy.
Fryzjerka bierze ode mnie tyle co za strzyżenie męskie, a ja chodzę do niej co miesiąc śmiejąc się, ze muszę ostatnie pół roku nadrobić smiling smiley.
Tak więc ja wiem, cierpliwość to chyba nie jest niczyją mocną stroną, ale nic innego nie pozostaje, w końcu odrosną

Maura (offline)

Post #11

10-05-2016 - 16:47:31

wroclaw 

Fiani...troche cierpliwosci.Po chemii AC zaczely kepki meszkowate wyrastac.Potem Taxany do wrzesnia br. to samo.Jeszcze w grudniu i styczniu musialam miec mopa na glowie. Od lutego zaczely wygladac porzadnie tzn...geste takie ze za nic nie chca sie ulozyc.Stoja do gory i troche sie kreca.A ze sie kreca to wygladaja na krotsze niz sa.Ale ta gestosc ...podoba mi sie.Te ktore stracilam przy chemii w niczym sie nie umywaly do obecnych.Zyskalam w moim wieku nowe geste wlosy. Ale te pozostale na ciele nadal wiecej niz mierne i to tez mi sie podoba. Nie stosowalam zadnych odzywek i moze dlatego dluzej to trwalo.Jeszcze powstrzymuje sie od farby.Te nowe chemii jeszcze nie zaznaly i chce znalesc cos mniej szkodliwego.

Miciumpka (offline)

Post #12

10-05-2016 - 16:57:58

Augustów 

Maura - ja probowalam henny i sklepowych lzejszych farb. Noc nie bralo. Dopiero ta z salonu fryzjerskiego. Wzoela porzadnie.

Maura (offline)

Post #13

10-05-2016 - 17:02:55

wroclaw 

Te poprzednie wlosy tez sie nie braly na zadne delikatne wynalazki.Zeby cos zmienic musialam tez do fryzjera wedrowac.Na takich krotkich jeszcze poprobowalam troche zmienic kolor na rudy.Choruje na niego od lat a zawsze sie balam.Jak byly takie krotkie fajnie to wygladalo-widzialam z mam wlosy.Teraz sie boje - ruda szczotka ryzowa na glowie.....
jak bylam lysa stosowalam tran.Tak kiedys ponoc mama mi robila bo dlugo lysa tez bylam i sie wstydzila mnie w wozku wozicsmiling smiley)) Tez mialam za mlodu piekne jasne krecone wlosy.Potem sie przerzedzily i teraz znowy sa.Czy to nie piekne.

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 10-05-2016 - 17:05:03 przez Maura.

Jutta (offline)

Post #14

10-05-2016 - 20:47:22

między Łodzią a Warszawą 

A ja ostatnią białą dostałam w czerwcu. W dalszym ciągu dostaje hercie. A długosć w dalszym ciągu mnie nie satysfakcjonuje. Farby jeszcze się nie odważyłam położyć. A jutro idę do fryzjera podciąć sam tył i z niecierpliwoscią czekam, aż odrosną.

Maura (offline)

Post #15

10-05-2016 - 21:43:19

wroclaw 

Teraz zmierzylam dlugosc po rozprostowaniu i wychodzi ze rosna 1-1,5cm na miesiac.Mozna ponoc to przyspieszyc jakimis maseczkami jajecznymi i ampulkami ale musze dopytac o to.Farbe mialam raz zmywalna organiczna.No fakt szybko sie zmyladuży uśmiechzostal kolor nieokreslony -golebiosiwe z jasnymi.Ale teraz na sloneczku jak zwykle sie rozjasnily jeszcze.Nie narzekam pamietajac siebie sprzed rokuchichot zsuwajaca sie peruka w podrozy.

Asia122 (offline)

Post #16

15-05-2016 - 12:12:15

Warszawa 

Mi nie chcą rosną też włosy. Po chemii poszły ładnie ale jak zaczęłam brać ten tamoxifen to przestały mi rosnąć. Czy może to być skutek tych tabletek ? Do tego są jakieś "przylizane". Głowę mam czarną i widać te włosy ale chyba miałam ładniejsze przed chemią. Jestem trochę przerażona. Po jakim czasie od skończonej chemii zdjęłyście nakrycie głowy ? Mi lekarz mówiła że to może być i pół roku i nie powiem ale trochę mnie to "powaliło z nóg" smiling smiley

iwonaxk (offline)

Post #17

15-05-2016 - 16:15:50

Łódź 

ja ostatnia chemie skonczyłam w sierpniu , a od połowy wrzesnia chodzilam bez nakrycia głowy i jeszcze zrobilam sobie na rudo; w ogóle się nie przejmowałam opinią innych. Moja mama zaś miała opory , chemie skończyła w styczniu , a drugie włosy zdjęła dopiero lipiec - sierpień; no ale jest starsza ode mnie.

IFLO (offline)

Post #18

17-12-2018 - 10:35:50

Pruszków 

Czy kolezanki wiedza czy w czasie przeoperacyjnej hormonoterapii mozna farbowac włosy?

Rak inwazyjny zrazikowy, podtyp Luminalny A, złosliwość G2, e-kadheryna 0%, oba receptory 100%, Her2 - 0%, Ki67 - <14%, wielkośc 3,9x1,8 cm, od czerwca 2018 letrozol Aromek
Wyniki histopatlogiczne
Guz pierwotny ypT/m/1c , okoliczne wezły liczba ocenianych 4, zajetych 0 - ypNO/sn/ , przerzuty odległe pMx

goja66 (offline)

Post #19

17-12-2018 - 16:06:33

Ozorków 

IFLO
Czy kolezanki wiedza czy w czasie przeoperacyjnej hormonoterapii mozna farbowac włosy?
Z własnego doświadczenia wiem ,że farbowanie nie zawsze jest dobrym pomysłem - bo te włosy jakieś inne i nie współpracują..Raczej zalecana jest Henna..
Ja miałam wesele chrześniaka i potrzebowałam koloru na ten siwy pokręcony łepek...
No niestety -u fryzjera wyszedł :szaro-bury sfilcowany miś ze strychu -odnaleziony po 30 latach...Masakra..A miał być ciemny blond...
W domu z desperacji nakładałam se sama czarną farbę ( jak kiedyś przed )- poszło-ale wyglądałam dziwnie po tym jak pół roku byłam siwa....Ale już teraz jest ok....w sensie ,że czarny znowu mi pasuje....Henny nie udało mi się kupić tak od ręki ...

NST Gx po chemioterapii ypT3N3
Er- 30% ,Pr-0 , HER2-0 , Ki67-18-20%

ira (offline)

Post #20

17-12-2018 - 19:20:45

Pabianice 

Brałam 5 lat Tamosia i farbowałam się bez problemu, nie było dziwnych odcieni.
Teraz biorę Aromek, też się farbuję i też jest ok.

IFLO (offline)

Post #21

17-12-2018 - 21:38:41

Pruszków 

Też biore Aromek.
Dziękuję Wam dziewczyny za pomoc smiling smiley

Rak inwazyjny zrazikowy, podtyp Luminalny A, złosliwość G2, e-kadheryna 0%, oba receptory 100%, Her2 - 0%, Ki67 - <14%, wielkośc 3,9x1,8 cm, od czerwca 2018 letrozol Aromek
Wyniki histopatlogiczne
Guz pierwotny ypT/m/1c , okoliczne wezły liczba ocenianych 4, zajetych 0 - ypNO/sn/ , przerzuty odległe pMx

goja66 (offline)

Post #22

18-02-2019 - 20:12:10

Ozorków 

amazonka77
Zamierzam zafarbować włosy, które trochę się przerzedziły z jakiej firmy kolory są najtrwalsze?
Na którym etapie : pierwsze ci odrosły, dawno ci odrosły...które włosy ...bo to ma znaczenie ….

NST Gx po chemioterapii ypT3N3
Er- 30% ,Pr-0 , HER2-0 , Ki67-18-20%

Lola24 (offline)

Post #23

26-07-2019 - 13:14:29

Dziewczyny a mam pytanie jestem w trakcie chemioterapi Nevalbiną, mam już włosy na 5cm długie czy mogę rozjaśnić włosy u fryzjera lub w domu czy to ma wpływ na leczenie ...?

Eweczka (offline)

Post #24

10-12-2020 - 17:47:51

Dzień dobry
Chciałam się zapytać kiedy pierwszy raz po chemioterapii mogę pofarbować włosy ?
Czy są na rynku jakieś łagodne farby koloryzujące ?
Pozdrawiam Ewa

Potrójnie ujemna NHG3, pT1c, pN0, Ki 67 - 80-90%, ER - 5-8%, PR - 10%, Her 2 - ujemny,
Maj 2020 - mastektomia z rekonstrukcją implantem
W trakcie uzupełniającej chemioterapii 4xAC, 12xPaklitaksel
Mutacja BRCA1

Ewcia22 (offline)

Post #25

19-04-2021 - 14:14:36

Poznań 

Zaczęłam farbować szamponem Joanna bez amoniaku i wody utlenionej jak włosy miała ok. 2 cm dlugosci

xiouken (online)

Post #26

29-09-2024 - 01:50:49

xiouken (online)

Post #27

03-11-2024 - 22:31:02

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforeman
gangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiametergeartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisions
geophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringe
halfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephonehangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteraction
hartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonment
jobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterialjournallubricatorjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglory
kerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatom
knowledgestatekondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingload
laissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratiolanguagelaboratorylargeheart
lasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfield
mailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3listsnameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctor
navelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoid
onesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberrypapercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualitybooster
quasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchain
recessionconerecordedassignmentrectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrology
scarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysalestungun
tacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkas
ultramaficrockultraviolettesting

xiouken (online)

Post #29

03-02-2025 - 23:02:14

audiobookkeeper.rucottagenet.rueyesvision.rueyesvisions.comfactoringfee.rufilmzones.rugadwall.rugaffertape.rugageboard.rugagrule.rugallduct.rugalvanometric.rugangforeman.ru
gangwayplatform.rugarbagechute.rugardeningleave.rugascautery.rugashbucket.rugasreturn.rugatedsweep.rugaugemodel.rugaussianfilter.rugearpitchdiameter.rugeartreating.rugeneralizedanalysis.rugeneralprovisions.ru
geophysicalprobe.rugeriatricnurse.rugetintoaflap.rugetthebounce.ruhabeascorpus.ruhabituate.ruhackedbolt.ruhackworker.ruhadronicannihilation.ruhaemagglutinin.ruhailsquall.ruhairysphere.ruhalforderfringe.ru
halfsiblings.ruhallofresidence.ruhaltstate.ruhandcoding.ruhandportedhead.ruhandradar.ruhandsfreetelephone.ruhangonpart.ruhaphazardwinding.ruhardalloyteeth.ruhardasiron.ruhardenedconcrete.ruharmonicinteraction.ru
hartlaubgoose.ruhatchholddown.ruhaveafinetime.ruhazardousatmosphere.ruheadregulator.ruheartofgold.ruheatageingresistance.ruheatinggas.ruheavydutymetalcutting.rujacketedwall.rujapanesecedar.rujibtypecrane.rujobabandonment.ru
jobstress.rujogformation.rujointcapsule.rujointsealingmaterial.rujournallubricator.rujuicecatcher.rujunctionofchannels.rujusticiablehomicide.rujuxtapositiontwin.rukaposidisease.rukeepagoodoffing.rukeepsmthinhand.rukentishglory.ru
kerbweight.rukerrrotation.rukeymanassurance.rukeyserum.rukickplate.rukillthefattedcalf.rukilowattsecond.rukingweakfish.rukinozones.rukleinbottle.rukneejoint.ruknifesethouse.ruknockonatom.ru
knowledgestate.rukondoferromagnet.rulabeledgraph.rulaborracket.rulabourearnings.rulabourleasing.rulaburnumtree.rulacingcourse.rulacrimalpoint.rulactogenicfactor.rulacunarycoefficient.ruladletreatediron.rulaggingload.ru
laissezaller.rulambdatransition.rulaminatedmaterial.rulammasshoot.rulamphouse.rulancecorporal.rulancingdie.rulandingdoor.rulandmarksensor.rulandreform.rulanduseratio.rulanguagelaboratory.rulargeheart.ru
lasercalibration.rulaserlens.rulaserpulse.rulaterevent.rulatrinesergeant.rulayabout.ruleadcoating.ruleadingfirm.rulearningcurve.ruleaveword.rumachinesensible.rumagneticequator.rumagnetotelluricfield.ru
mailinghouse.rumajorconcern.rumammasdarling.rumanagerialstaff.rumanipulatinghand.rumanualchoke.rumedinfobooks.rump3lists.runameresolution.runaphtheneseries.runarrowmouthed.runationalcensus.runaturalfunctor.ru
navelseed.runeatplaster.runecroticcaries.runegativefibration.runeighbouringrights.ruobjectmodule.ruobservationballoon.ruobstructivepatent.ruoceanmining.ruoctupolephonon.ruofflinesystem.ruoffsetholder.ruolibanumresinoid.ru
onesticket.rupackedspheres.rupagingterminal.rupalatinebones.rupalmberry.rupapercoating.ruparaconvexgroup.ruparasolmonoplane.ruparkingbrake.rupartfamily.rupartialmajorant.ruquadrupleworm.ruqualitybooster.ru
quasimoney.ruquenchedspark.ruquodrecuperet.rurabbetledge.ruradialchaser.ruradiationestimator.rurailwaybridge.rurandomcoloration.rurapidgrowth.rurattlesnakemaster.rureachthroughregion.rureadingmagnifier.rurearchain.ru
recessioncone.rurecordedassignment.rurectifiersubstation.ruredemptionvalue.rureducingflange.rureferenceantigen.ruregeneratedprotein.rureinvestmentplan.rusafedrilling.rusagprofile.rusalestypelease.rusamplinginterval.rusatellitehydrology.ru
scarcecommodity.ruscrapermat.ruscrewingunit.ruseawaterpump.rusecondaryblock.rusecularclergy.ruseismicefficiency.ruselectivediffuser.rusemiasphalticflux.rusemifinishmachining.ruspicetrade.ruspysale.rustungun.ru
tacticaldiameter.rutailstockcenter.rutamecurve.rutapecorrection.rutappingchuck.rutaskreasoning.rutechnicalgrade.rutelangiectaticlipoma.rutelescopicdamper.rutemperateclimate.rutemperedmeasure.rutenementbuilding.rutuchkas
ultramaficrock.ruultraviolettesting.ru
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 669
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 134213 dnia 15-09-2024