Kosmetyki

Wysłane przez Amazonki.net 

Amazonki.net (offline)

Post #1

24-01-2010 - 17:28:47

Forumowo 

Na pewno używasz różnego rodzaju kosmetyków.

W tym miejscu możesz zasięgnąć bądź udzielić porady kosmetycznej lub polecić sprawdzone kosmetyki.

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 18-05-2010 - 12:19:00 przez b_angel.

Ewunia (offline)

Post #2

16-05-2010 - 16:48:52

Warszawa 

Witam, zgłasza się w nowym serwisie - wasza kosmetyczka . Pisałam w starym kim jestem i co robię, może tutaj powolutku uzupełnię. Najważniejsze to- jestem jedną z was od 3 lat. Jestem kosmetologiem z pasją i od 3 (!) lat specjalizuję się w kosmetyce w czasie choroby onko i po. Jestem w programie" Piękniejsze życie " i w poradni internetowej dla amazonek. Teraz chętnie odpowiem na wasze pytania i tutaj, mój nr gg jest na profilu a poza tym na forum tez mogę bo w tym wątku pusto jeszcze.
Pozdrawiam i serdeczności dla wszystkich

luska (offline)

Post #3

16-05-2010 - 16:54:36

Gdynia 

Witaj jak miło ....chichot

Ciesz się
drobnymi rzeczami,
gdyż pewnego dnia
możesz odkryć,
że były one wielkie.

Ewunia (offline)

Post #4

16-05-2010 - 17:21:08

Warszawa 

Pozdrawiam Luśka duży uśmiech Wiem, że w obliczu choroby i związanych z nią koszmarów uroda jest na ostatnim miejscu, ale w myśl porzekadła "w pięknym ciele piękny duch " kobietą być nie przestaje się w żadnej sytuacji. Po skończonym leczeniu można wyglądać lepiej niż przed chorobą jeśli się zadba odpowiednio o skórę, więc śmiało pytajcie.

amor (offline)

Post #5

17-05-2010 - 14:18:01

Siemianowice Sl. 

Czy my wyglądamy na zaniedbane? duży uśmiech
Zartuje oczywiscie , milo,ze jestes z nami i chetnie słuzysz pomocą! Na razie nie mam pytania...Pozdrawiam

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 17-05-2010 - 14:18:28 przez amor.

ToJa (offline)

Post #6

17-05-2010 - 18:07:04

własnie nasunelo mi sie pytanie....... spojrzalam w lusterko.......

jak zlikwidowac wory i cienie pod oczami...........

poprosze o porade, ale żebym sie za duzo napracowac nie musiała.....bo ja leń straszliwy jestem.......

dani (offline)

Post #7

17-05-2010 - 18:25:27

Se maskę kup....

Chcesz rozśmieszyć Boga... Opowiedz mu o swoich planach..

mag_dag (offline)

Post #8

17-05-2010 - 18:27:37

Sosnowiec 

maskę myszki miki proponuję jezor
już myślałam o takiej dla siebie chichot

Gdyby mi coś przyszło do głowy, niech zaczeka. (Dominik Opolski)

-----><-----

----------------------------------------------------------

b_angel (offline)

Post #9

17-05-2010 - 18:27:57

radom 

dani
Se maskę kup....

gazowom chichot

. . . . . . . . . . . . . .

...na forum od 16 listopada 2005 ...

Hala1962 (offline)

Post #10

17-05-2010 - 18:28:44

Szczecin 

po plasterku ogórka na oczka...

dani (offline)

Post #11

17-05-2010 - 18:30:23

Toż ja pisałam o maseczce..kosmetycznej....chichot

Chcesz rozśmieszyć Boga... Opowiedz mu o swoich planach..

luska (offline)

Post #12

17-05-2010 - 18:33:13

Gdynia 

Dani Ty o kosmetycznej ,a dwie inne kosmetyczki o masce myszki radocha....pewnie Tojce już tylko taka pomoże

Ciesz się
drobnymi rzeczami,
gdyż pewnego dnia
możesz odkryć,
że były one wielkie.

ToJa (offline)

Post #13

17-05-2010 - 18:59:48

wy se róbta smichy chichy......
a ja chora strasznie jestem.......
przez kaszel nie moge spać....... juz trzy noce nie spałam..........
oczy mam podpuchniete........
wygladam jak statysta do filmu o obozach koncentracyjnych (chyba, że moze gdzies krecą ... moze mogłabym sie załapac......kasiorką bym nie pogardziła)......
takie oczka mi sie teraz na nic nie przydadzą............komisje na stopien niepelnosprytnej mam dopiero za 1,5 roku

Hala.....z ogórkami nie da rady......jak bede przez te plasterki na monitor patrzec rotfl

amor (offline)

Post #14

17-05-2010 - 19:05:40

Siemianowice Sl. 

ToJa
własnie nasunelo mi sie pytanie....... spojrzalam w lusterko.......

jak zlikwidowac wory i cienie pod oczami...........

poprosze o porade, ale żebym sie za duzo napracowac nie musiała.....bo ja leń straszliwy jestem.......
Odpowiedż - nie patrzec w lusterko!!!!

b_angel (offline)

Post #15

17-05-2010 - 19:16:15

radom 

amor
Odpowiedż - nie patrzec w lusterko!!!!

chichotchichotchichot

. . . . . . . . . . . . . .

...na forum od 16 listopada 2005 ...

mag_dag (offline)

Post #16

17-05-2010 - 19:59:00

Sosnowiec 

Toja, Ty se nie pochlebiaj, do statystowania w onych filmach musisz jeszcze zrzucić parę kilo jezor

-----><-----

ToJa (offline)

Post #17

17-05-2010 - 20:01:49

3 dni nic nie jem......oponka poszla do wulkanizatora jezor
jeszcze 3 dni bólu gardła i ........... bedzie nowy sposób odchudzania sie......... dieta a'la ToJa duży uśmiech

Hala1962 (offline)

Post #18

17-05-2010 - 20:05:41

Szczecin 

brzmi prawie jak LaToya...

Haniap. (offline)

Post #19

17-05-2010 - 20:07:37

Poznań 

Ja tę dietę stosuję już trzeci tydzień....wnerwiony i niestety ptasie mleczko i pianki z bolącym gardłem wchodzą najlepiej.... A na wory pod oczkami to herbatka. Znaczy torebeczki zaparzone, lekko przestudzone i na powieki. Na monitor patrzeć nie można, to fakt. bezradny ale jaka ulga!

"Nawet bardzo mały gest życzliwości nigdy się nie marnuje"
Ezop

ToJa (offline)

Post #20

17-05-2010 - 20:08:01

no i prosze........
tylko ToJa se troche popisze......i od razu watek sie popularny robi..... jezor

w którym watku jeszcze słaba frekwencja.......nie ma problema....jutro mam dzien wolny duży uśmiech

Baba Jaga (offline)

Post #21

18-05-2010 - 09:31:57

Jagolandia 

Toja, pod oczy kostki lodu, takie z wody, to języka nie nadwyrężysz
i plaster miodu na serce, jak nie pomoże chichot

Ewunia (offline)

Post #22

18-05-2010 - 16:02:58

Warszawa 

Bardzo fajnie, że tak sobie żartujecie kwiatek Też uważam że sprawy związane z urodą są mniej ważne niż zdrowie, ale są. Pisałam już kiedyś na temat takiego programu Piękniejsze Zycie. To jest taki program sponsorowany przez producentów kosmetyków, można sobie poczytać na ich stronce. Byłam dzisiaj na takich warsztatach i jak zwykle nie było większego zainteresowania. Ponieważ uczestniczki takich warsztatów dostają w prezencie dużo kosmetyków to zwykle zjawiają się amazonki zainteresowane tylko tymi kosmetykami, nawet po kilka razy przychodzą i nie mogą się doczekać końca . Ponieważ wymyśli to amerykanie, więc nie mogą się nadziwić takim brakiem zainteresowania programem i wciąż wymyślają jakieś "ulepszenia". Dzisiaj zaproponowali - nie uwierzycie- żeby wolontariusze chodzili na oddziały i tam mówili kobietom jak pielęgnować skórę i jak się malować po operacji. Na to to ja się już nie piszę. Oni nie mogą zrozumieć, że często kobiety nie mają pieniędzy na dojazd do szpitala, czy na lekarstwa, a mają mieć na kosmetyki. Inna rzeczywistość, inne warunki życia.

mag_dag (offline)

Post #23

18-05-2010 - 17:29:55

Sosnowiec 

a ktoś wziął pod uwagę, że kobiety potrafiące zadbać o siebie przed operacją, będą to potrafiły zrobić też po operacji?
ja rozumiem założenia akcji, bo kobieta podczas leczenia onkologicznego się zmienia, nie ma włosów, brwi itp. i wtedy cenne są różne wskazówki
jak ja zachorowałam nie było takich programów

ale nie popadajmy w skrajności
ktoś, kto dbał o siebie zawsze, poradzi sobie i w czasie choroby - naprawdę niewielkie znaczenie ma tu cena kosmetyków, bo jest wybór w każdej cenie
ktoś, kto nigdy nie przykładał do tego wagi, nie zmieni się, albo właśnie przyjdzie po kosmetyki i pójdzie do domu z cennym łupem... którego nie wykorzysta

-----><-----

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 18-05-2010 - 17:30:33 przez mag_dag.

Ewunia (offline)

Post #24

18-05-2010 - 21:25:14

Warszawa 

Masz rację mag_dag. Jest jeszcze jedna strona tego założenia - sprawienie przyjemności kobietom tymi podarunkami. Wiesz, na jednym z warsztatów było takie zdarzenie: Po zakończeniu zobaczyłam jedną z uczestniczek jak siedzi i płacze, podeszłam i pytam o przyczynę, a ona - nigdy w życiu nie miałam swojej puderniczki, zawsze ważniejsze były dzieci, dom, zawsze żałowałam na siebie. Teraz dopiero choroba i te wasze warsztaty uświadomiły mi ile straciłam. - Popłakałyśmy się obie. Trudno sobie wyobrazić ile jest takich właśnie kobiet.
W moim gabinecie jest taki dzień dla amazonek i wtedy rzeczywiście przychodzą kobiety, które przed chorobą też o siebie dbały, jest to dla nich taka terapia dla urody i dla ducha, potrafią z tego korzystać. Trudno sobie wyobrazić u kosmetyczki kogoś kto nigdy z tego przed chorobą nie korzystał.

amor (offline)

Post #25

18-05-2010 - 21:31:55

Siemianowice Sl. 

No to ja mam pytanie! Zmienilam troche styl zycia po chorobie na taki bardziej eko i w zwiazku z tym co mogłabys mi poradzic ? Nie chcę zatruwac organizmu chemikaliami , wiem ze sa kosmetyki organiczne , ale moze cos sprawdzonego ,taniego , moze cos co mozna przygotowac samemu i oczywiscie nie gorszego ?Interesuje mnie wszystko od szamponu po maseczki czy kremy! Dam przykład- od kilku lat nie uzwyam dezodorantow tylko ałunu w kamieniu! ( na dodatek mam wciaz ten sam i chyba na 5 lat jescze mi starczy !)

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 18-05-2010 - 21:33:05 przez amor.

Ewunia (offline)

Post #26

18-05-2010 - 22:42:13

Warszawa 

Ojej, trudno by mi tu było wymieniać wszystkie organiczne kosmetyki czy domowej roboty. Pisałam na ten temat dużo w piśmie dla amazonek, jest na stronie klubu warszawskiego, tam było o pielęgnacji olejkami.
Poza tym jest taka firma Fitomed, mają dobre, tanie kosmetyki pochodzenia naturalnego, np szampony z mydlnicy, bez detergentów i inne.zobacz tez na ich stronie, fajne są, sama myję głowę tymi szamponami. Można tez kupić u nich składniki do maseczek i kremów.

Theodora (offline)

Post #27

19-05-2010 - 08:58:44

Szkodliwość kosmetyków można sprawdzić na

[www.cosmeticsdatabase.com]

Tysiące kosmetyków przebadanych w niezależnych laboratoriach na zlecenie amerykańskich stowarzyszeń konsumenckich.

amor (offline)

Post #28

19-05-2010 - 12:20:41

Siemianowice Sl. 

MNie chodzi konkretnie o kosmetyki, naturalne, bez jakiejkolwiek chemii, jakie zaleca stosowac dr.Servan-Schreiber w ksiązce Antyrak .

Perła (offline)

Post #29

19-05-2010 - 12:35:40

Łódź 

W necie są strony dla amatorek własnoręcznie robionych kosmetyków. Tam są dziewczyny z taką pasją! Polecam:www.mazidla.com, oraz www.zrobsobiekrem.pl...można robić WSZYSTKO. Owszem, są tam propozycje robienia kosmetyków z konserwantami, ale bez, również. A w ogóle, mr Google wie wszystkosmiling smiley

www.perla.nets.pl

amor (offline)

Post #30

19-05-2010 - 12:40:31

Siemianowice Sl. 

TYle to ja tez wiem smiling smiley , ale Ewunia zaoferowala sie z poradami ,więc chciałam zasiegnąc języka u fachowca!
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 751
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 134213 dnia 15-09-2024