Kosmetyki
Amazonki.net (offline) |
Post #1 24-01-2010 - 17:28:47 |
Forumowo |
Na pewno używasz różnego rodzaju kosmetyków.
W tym miejscu możesz zasięgnąć bądź udzielić porady kosmetycznej lub polecić sprawdzone kosmetyki. Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 18-05-2010 - 12:19:00 przez b_angel. |
Ewunia (offline) |
Post #2 16-05-2010 - 16:48:52 |
Warszawa |
Witam, zgłasza się w nowym serwisie - wasza kosmetyczka . Pisałam w starym kim jestem i co robię, może tutaj powolutku uzupełnię. Najważniejsze to- jestem jedną z was od 3 lat. Jestem kosmetologiem z pasją i od 3 (!) lat specjalizuję się w kosmetyce w czasie choroby onko i po. Jestem w programie" Piękniejsze życie " i w poradni internetowej dla amazonek. Teraz chętnie odpowiem na wasze pytania i tutaj, mój nr gg jest na profilu a poza tym na forum tez mogę bo w tym wątku pusto jeszcze.
Pozdrawiam i serdeczności dla wszystkich |
Ewunia (offline) |
Post #4 16-05-2010 - 17:21:08 |
Warszawa |
Pozdrawiam Luśka Wiem, że w obliczu choroby i związanych z nią koszmarów uroda jest na ostatnim miejscu, ale w myśl porzekadła "w pięknym ciele piękny duch " kobietą być nie przestaje się w żadnej sytuacji. Po skończonym leczeniu można wyglądać lepiej niż przed chorobą jeśli się zadba odpowiednio o skórę, więc śmiało pytajcie.
|
ToJa (offline) |
Post #13 17-05-2010 - 18:59:48 |
|
wy se róbta smichy chichy......
a ja chora strasznie jestem....... przez kaszel nie moge spać....... juz trzy noce nie spałam.......... oczy mam podpuchniete........ wygladam jak statysta do filmu o obozach koncentracyjnych (chyba, że moze gdzies krecą ... moze mogłabym sie załapac......kasiorką bym nie pogardziła)...... takie oczka mi sie teraz na nic nie przydadzą............komisje na stopien niepelnosprytnej mam dopiero za 1,5 roku Hala.....z ogórkami nie da rady......jak bede przez te plasterki na monitor patrzec |
amor (offline) |
Post #14 17-05-2010 - 19:05:40 |
Siemianowice Sl. |
Odpowiedż - nie patrzec w lusterko!!!! |
Haniap. (offline) |
Post #19 17-05-2010 - 20:07:37 |
Poznań |
Ja tę dietę stosuję już trzeci tydzień.... i niestety ptasie mleczko i pianki z bolącym gardłem wchodzą najlepiej.... A na wory pod oczkami to herbatka. Znaczy torebeczki zaparzone, lekko przestudzone i na powieki. Na monitor patrzeć nie można, to fakt. ale jaka ulga!
"Nawet bardzo mały gest życzliwości nigdy się nie marnuje" Ezop |
Ewunia (offline) |
Post #22 18-05-2010 - 16:02:58 |
Warszawa |
Bardzo fajnie, że tak sobie żartujecie Też uważam że sprawy związane z urodą są mniej ważne niż zdrowie, ale są. Pisałam już kiedyś na temat takiego programu Piękniejsze Zycie. To jest taki program sponsorowany przez producentów kosmetyków, można sobie poczytać na ich stronce. Byłam dzisiaj na takich warsztatach i jak zwykle nie było większego zainteresowania. Ponieważ uczestniczki takich warsztatów dostają w prezencie dużo kosmetyków to zwykle zjawiają się amazonki zainteresowane tylko tymi kosmetykami, nawet po kilka razy przychodzą i nie mogą się doczekać końca . Ponieważ wymyśli to amerykanie, więc nie mogą się nadziwić takim brakiem zainteresowania programem i wciąż wymyślają jakieś "ulepszenia". Dzisiaj zaproponowali - nie uwierzycie- żeby wolontariusze chodzili na oddziały i tam mówili kobietom jak pielęgnować skórę i jak się malować po operacji. Na to to ja się już nie piszę. Oni nie mogą zrozumieć, że często kobiety nie mają pieniędzy na dojazd do szpitala, czy na lekarstwa, a mają mieć na kosmetyki. Inna rzeczywistość, inne warunki życia.
|
mag_dag (offline) |
Post #23 18-05-2010 - 17:29:55 |
Sosnowiec |
a ktoś wziął pod uwagę, że kobiety potrafiące zadbać o siebie przed operacją, będą to potrafiły zrobić też po operacji?
ja rozumiem założenia akcji, bo kobieta podczas leczenia onkologicznego się zmienia, nie ma włosów, brwi itp. i wtedy cenne są różne wskazówki jak ja zachorowałam nie było takich programów ale nie popadajmy w skrajności ktoś, kto dbał o siebie zawsze, poradzi sobie i w czasie choroby - naprawdę niewielkie znaczenie ma tu cena kosmetyków, bo jest wybór w każdej cenie ktoś, kto nigdy nie przykładał do tego wagi, nie zmieni się, albo właśnie przyjdzie po kosmetyki i pójdzie do domu z cennym łupem... którego nie wykorzysta Gdyby mi coś przyszło do głowy, niech zaczeka. (Dominik Opolski) -----><----- ---------------------------------------------------------- Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 18-05-2010 - 17:30:33 przez mag_dag. |
Ewunia (offline) |
Post #24 18-05-2010 - 21:25:14 |
Warszawa |
Masz rację mag_dag. Jest jeszcze jedna strona tego założenia - sprawienie przyjemności kobietom tymi podarunkami. Wiesz, na jednym z warsztatów było takie zdarzenie: Po zakończeniu zobaczyłam jedną z uczestniczek jak siedzi i płacze, podeszłam i pytam o przyczynę, a ona - nigdy w życiu nie miałam swojej puderniczki, zawsze ważniejsze były dzieci, dom, zawsze żałowałam na siebie. Teraz dopiero choroba i te wasze warsztaty uświadomiły mi ile straciłam. - Popłakałyśmy się obie. Trudno sobie wyobrazić ile jest takich właśnie kobiet.
W moim gabinecie jest taki dzień dla amazonek i wtedy rzeczywiście przychodzą kobiety, które przed chorobą też o siebie dbały, jest to dla nich taka terapia dla urody i dla ducha, potrafią z tego korzystać. Trudno sobie wyobrazić u kosmetyczki kogoś kto nigdy z tego przed chorobą nie korzystał. |
amor (offline) |
Post #25 18-05-2010 - 21:31:55 |
Siemianowice Sl. |
No to ja mam pytanie! Zmienilam troche styl zycia po chorobie na taki bardziej eko i w zwiazku z tym co mogłabys mi poradzic ? Nie chcę zatruwac organizmu chemikaliami , wiem ze sa kosmetyki organiczne , ale moze cos sprawdzonego ,taniego , moze cos co mozna przygotowac samemu i oczywiscie nie gorszego ?Interesuje mnie wszystko od szamponu po maseczki czy kremy! Dam przykład- od kilku lat nie uzwyam dezodorantow tylko ałunu w kamieniu! ( na dodatek mam wciaz ten sam i chyba na 5 lat jescze mi starczy !)
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 18-05-2010 - 21:33:05 przez amor. |
Ewunia (offline) |
Post #26 18-05-2010 - 22:42:13 |
Warszawa |
Ojej, trudno by mi tu było wymieniać wszystkie organiczne kosmetyki czy domowej roboty. Pisałam na ten temat dużo w piśmie dla amazonek, jest na stronie klubu warszawskiego, tam było o pielęgnacji olejkami.
Poza tym jest taka firma Fitomed, mają dobre, tanie kosmetyki pochodzenia naturalnego, np szampony z mydlnicy, bez detergentów i inne.zobacz tez na ich stronie, fajne są, sama myję głowę tymi szamponami. Można tez kupić u nich składniki do maseczek i kremów. |
Theodora (offline) |
Post #27 19-05-2010 - 08:58:44 |
|
Szkodliwość kosmetyków można sprawdzić na
[www.cosmeticsdatabase.com] Tysiące kosmetyków przebadanych w niezależnych laboratoriach na zlecenie amerykańskich stowarzyszeń konsumenckich. |
Perła (offline) |
Post #29 19-05-2010 - 12:35:40 |
Łódź |
W necie są strony dla amatorek własnoręcznie robionych kosmetyków. Tam są dziewczyny z taką pasją! Polecam:www.mazidla.com, oraz www.zrobsobiekrem.pl...można robić WSZYSTKO. Owszem, są tam propozycje robienia kosmetyków z konserwantami, ale bez, również. A w ogóle, mr Google wie wszystko
www.perla.nets.pl |