Depilacja
sssabina (offline) |
Post #2 09-12-2012 - 19:02:56 |
|
Właśnie dziewczyny, czy są jakieś przeciwskazania do epilacji (depilacji laserowej)?
Czasami piszą, ze choroby nowotworowe, czasami w ogole nie piszą, a czasami że choroby nowoworowe w stanie czynnym, ponieważ depilacja to również osłabienie organizmu. Pytałyście sie moze kiedyś swoich lekarzy onkologów? W natchnieniu kupiłam sobie grupon i teraz zastanawaiam się czy ja mogę isc na ten zabieg. W sumie jestem juz 3 lata po operacji, tylko tamoksyfen mi pozostał. I mam zamiar wydepilowac bikini, a nie cycuszka, czy pachy. Wiec raczej nie powinnien mi taki zabieg zaszkodzic jakoś specjalnie, czy jakiegos kolegę raczka przywołac? Nigdzie w sieci nie znalazłam opinii, że laser mógłby wpłynąć na rozwój choroby. Pytałam eksperta, ale jak narazie nie ukazała się odpowiedz. Może Wy coś poradzicie? sssabina |
agawa (offline) |
Post #7 11-12-2012 - 13:03:08 |
okolice |
a może jednak plastry lepsze? w Rossmanie są na różne częśli ciała; i całkiem tanie
![]() * Się mi przypomniała moja konstrnacja, gdy film "Ile waży koń trojański?' oglądałam - tam jest scena, gdy pewna pani rękę podnosi i tam widać taaaki kłąb ![]() ![]() ![]() |
Janina.S (offline) |
Post #8 11-12-2012 - 18:38:38 |
widły Soły i Wisły |
Agawo a gdzie ten "kłąb ' widziałaś u konia
![]() ..nie , nie , sprawdziłam u wujka googla - kłąb - przednia część konia . ![]() .....jeśli niebo spada nam na głowę to nie po to by się z nas śmiać ....... lecz by podziwiać patrząc jak się podnosimy.... |
sabinamusial (offline) |
Post #11 20-09-2013 - 12:41:06 |
|
najlepsza i najbardziej bezpieczna będzie depilacja woskiem
|
justyna81 (offline) |
Post #12 05-11-2013 - 12:15:18 |
|
Ja depilacje robiłam sobie kiedyś u kosmetyczki ale bolało jak diabli więc się zniechęciłam i teraz mam elektryczną maszynkę ale siostra kupiła sobie podobny do tego zestaw - na allegro- i jest ok.
![]() Używała aplikatora z woskiem miodowym z szeroką rolką natomiast nie używała tego drugiego aplikatora z woskiem różanym do skóry delikatnej z wąską rolką ( on jest do bikini). |
imaginatione (offline) |
Post #14 16-12-2013 - 16:38:57 |
|
Depilacja laserowana pewno jest genialnym wynalazkiem, więc może warto spróbować? Normalną depilację muszę wykonywać co 3-4 dni, a laser pozwala na cieszenie się brakiem włosków przez długi czas
![]() edit:usunięto link reklamowy Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 16-12-2013 - 20:16:29 przez myszka. |
marzeniasenne (offline) |
Post #15 03-02-2014 - 10:54:56 |
Warsyawa |
Mnie na depilację laserową nie stać, mimo, że z perspektywyc zasu na pewno jest opłacalna, chocby w przeliczeniu na czas jaki poświęcamy temu całe życie. Na tę chwilę zostaję przy depilatorze Philipsa. Z czasem idzie się przyzwyczaić i siadam do tej czynności co 2 tygodnie.
|
sunandflower (offline) |
Post #18 16-10-2014 - 17:01:17 |
|
Może spróbuj depilacji laserowej w jakimś salonie kosmetycznym?
|
Kass (offline) |
Post #20 16-04-2016 - 22:04:21 |
|
Jolciu, ja sie podepne. Jestem wlasnie po rozmowie z siostra, ktora mnie na ten temat podedukowala, i sama tez mam na nia ochote.
Nie przypuszczalam, ze moga byc jakies przeciwwskazania.. nawet mi do glowy nie przyszlo. Siostra kilka lat temu miala kilka sesji w okolicach bikini (obie z sis niestety mamy na co narzekac). Bylo fajnie przez pare lat, ale jak widac efekt nie jest staly, bo mowi, ze musi sie znowu umowic. Mowila mi o roznicy miedzy dwoma rodzajami depilacji laserowej, jedna to tylko laser (IPL?), a druga to elite (lub cos podobnego) - laser polaczony z pradem..? (tak zrozumialam).. moze troche przerazajaco brzmi, ale podobno skuteczniejszy. Jakby ktos cos wiedzial wiecej, to ja rowniez chetnie poczytam. Niestey inne metody depilacje daja marne efekty w moim przypadku, wiec stwierdzilam, ze pooszczedzam... ![]() |
Rudzia (offline) |
Post #27 22-04-2016 - 12:03:25 |
Warszawa |
Jolusiu... króliczku, cudaczku, brzdącu Ty mój
![]() Daj mi po dotykać jeszcze przed ![]() ![]() Kass... no to radość w mym sercu hula ![]() ![]() ![]() a co do tego Twojego "fstytlifa jestem" to... coś się wymyśli ![]() ![]() ![]() "Cha do dhuin doras nach d’fhosgail doras" |
Jolcia (offline) |
Post #28 22-04-2016 - 20:33:52 |
|
Oczywiście, zdam relację Kasiu
![]() ![]() Zakupić trzeba czerwony dywan ![]() ![]() Rudasku mój ![]() ![]() Ale Ty bidulko jesteś taka ciągle zapracowana, że aż strach ![]() Podotykać chcesz mówisz? A co na to chłop? ![]() |