Amazonki ze stażem 5-10 lat
Al_la (offline) |
Post #2 04-10-2012 - 13:46:56 |
k/Warszawy |
Napisałam w swoim "domku", a powinnam tutaj, bo tu więcej osób czyta.
A więc ku pokrzepieniu serc Waszych.... Wczoraj skończyłam 9 lat i zaczęłam 10. - ostatni rok w tej grupie. Co prawda mój suwaczek mówi coś innego, ale suwaczek liczy od operacji, a u mnie walka z gadem zaczęła się od chemioterapii i ta data - 03.10.03 jest dla mnie najważniejsza, bo okazało się, ze 08.12.03, kiedy miałam operację, to gada już nie było. Tak więc "trójujemne_dziewczynki", nie załamujcie się, bo nie musi być tak źle, jak mówią rokowania. Zdrówka Wam życzę i na początek mam zamiar do innego wątku dożyć (+10), a potem się zobaczy ![]() ![]() ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
Al_la (offline) |
Post #5 04-10-2012 - 14:07:53 |
k/Warszawy |
Takich wzorów, a nawet większych niż ja, to u nas dostatek. Ale im więcej tym lepiej
![]() Dziękuję ![]() ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
Parabola (offline) |
Post #10 12-11-2012 - 13:52:44 |
Nowy Sącz |
Dzisiaj mija 9 lat od mojej operacji.... ależ to zleciało
![]() Zaczynam dziesiątkę i tak jak Alla jestem trójujemna... Mam nadzieję, że za rok znajdę się w grupie_dwucyfrowych amazonek i będziemy świetować dalsze rocznice ![]() Wszystkiego dobrego dziewczynki.... na zdrowie ![]() |
Al_la (offline) |
Post #11 12-11-2012 - 13:57:53 |
k/Warszawy |
Grażynko, gratuluję "siódemeczki"
![]() ![]() Parabolko, jak wejdziemy w "dwucyfrówki", to pójdziemy się spić ![]() Gratuluję ![]() ![]() ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
Tomasz. (offline) |
Post #18 13-11-2012 - 16:20:28 |
Pruszków |
Witam,
O tej godzinie równo pięć lat temu moja żona wróciła po pierwszej operacji na salę. Wszystko wskazuje na to, że 29 listopada, podczas wizyty u onkologa leczenie Tamoxyfenem zostanie zakończone. Są też z tym obawy, jak z zakończeniem walki, ale odsuwamy te myśli w dal. Trochę też nachodzą wspomnienia o Zonce i Polci (Izuni), która była operowana w tym samym czasie i nie dane jej było doczekać tej rocznicy. Dla Amazonek nowych 31.07.2007- wynik cienoigłowej- cacinoma. Czekanie AŻ DO: 13.11.2007- mastektomia. Hispat: 1) Ca ducatle invasium G2, T1C, N0, (0/22) wybitna hormonowrażliwość (100% ER+++, 100% PGR+++). 2. Rak rdzeniasty G1 T1 N0. HER2 (-) Leczenie pooperacyjne: Zoladex 7 podań co miesiąć 15.05.2008 druga operacja (histerektomia z owariektomią) Tamoxyfen. Koszty leczenia: Znikoma niesprawność prawej ręki, dna moczanowa wtórna (Milurit w dawce aż 500 mg), osteoporoza- mimo Ostenilu i Alfadiolu. Miejsce leczenia: CO Ursynów (mastektomia), Szpital Św. Zofii (histerektomia z owariektomią), leczenie uzupełniające Tamoxyfenem- Magodent, ul. Fieldorfa (wszystko Warszawa). ____________ Nie jestem lekarzem. Moje sugestie odnośnie leczenia należy zawsze skonsultować z lekarzem prowadzącym. Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 13-11-2012 - 16:33:10 przez Tomasz.. |
kudlatam (offline) |
Post #19 13-11-2012 - 16:33:51 |
krakow |
Dzisiaj też mija mi 5 lat od operacji.
Czuje się wspaniale !! Dziekuję Wam za to, że byłyście wtedy i jesteście nadal. 5 lat temu tak bardzo się bałam , tak dużo otrzymałam od Was wsparcia. Zyczę wszystkim " swieżynkom " , aby mogły sie cieszyc za parę lat z pokonania choroby. ![]() Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 13-11-2012 - 16:34:36 przez kudlatam. |
Janina.S (offline) |
Post #20 13-11-2012 - 16:57:09 |
widły Soły i Wisły |
Kudłata , ogromne gratulacje za tę "5" i wielu , wielu następnych życzę .
Dla wszystkich tu obecnych wielokrotnego powtarzania Waszych 'rocznic" ![]() .....jeśli niebo spada nam na głowę to nie po to by się z nas śmiać ....... lecz by podziwiać patrząc jak się podnosimy.... |
Al_la (offline) |
Post #27 15-11-2012 - 18:10:58 |
k/Warszawy |
Śmiejcie się ze mnie, śmiejcie. Ja Wam jeszcze kiedyś pokażę
![]() ![]() ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 15-11-2012 - 18:11:59 przez Al_la. |
maryla (offline) |
Post #28 15-11-2012 - 19:07:47 |
gdzieś w górach... |
Właśnie dzisiaj, mija moje 5 lat !!! Pamiętam Kudłata -G jak się poznałyśmy, Ty śmigałaś po korytarzch na Garncarskiej z rozwianym włosem, zarażałaś nas wszystkie wielkim optymizmem, dodawałaś sił ![]() Wspólne przeżycia dały nam coś bardzo cennego - naszą bliskośc , naszą przyjaźńi nasze wzajemne wsparcie ![]() Na forum trafiłam parę miesięcy po, pierwsza powitała mnie Ala ![]() Wtedy kiedy Was potrzebowałam, kiedy było mi ciężko - otrzymywałam wsparcie - dziekuję !!! |