Rak piersi
Wysłane przez anna1407
anna1407 (offline) |
Post #1 24-08-2011 - 21:36:03 |
radom |
Witam wszystkie Amazonki! Mieszkam w okolicy Radomia. Wczoraj zawiozłam siostrę do dr. Krajewskiej po wstępnym badaniu okazało się iż siostra choruje na nowotwór piersi .Dziś odbyło się badanie mammograficzne potwierdzające dużego guza i kilka małych, druga pierś zaś okazała się czysta. Dziś była robiona biopsja. Za tydzień rtg płuc i usg jamy brzusznej.6 września wizyta u dr. Krajewskiej która odda nam wyniki biopsji. Jednak dziś lekarze nie dawali dobrych rokowań. Dr. Krajewska zasugerowała zrobienie szczepionki na żółtaczkę. Tak jak większość takich przypadków, moja siostra załamała się. Dlatego piszę na forum ponieważ moje wsparcie i całej rodziny nie znaczy tyle samo co rozmowa z osobami które walczą z ta chorobą. Szukam Pomocy dla mojej siostry i odpowiedzi na dręczące nas pytania. Bardzo zależy mi na kontakcie i pomocy w tej tak ciężkiej dla nas wszystkich sytuacji. Czekam na Państwa odpowiedzi.
|
lulu (offline) |
Post #2 24-08-2011 - 21:59:17 |
k/Kwidzyna |
Nie ma co na zapas się zamartwiać. Postaraj się namówić siostrę na to aby sama tu zaglądała. Jest nas spora gromadka z bardzo różnymi przejściami. Jak widać żyjemy mamy się dobrze i nic nie stoi na przeszkodzie aby Twoja siostra dołączyła do nas. Odpowiemy prawie na wszystkie pytania, mamy własne doświadczenia i chętnie podzielimy się nimi. Spokojnie czekajcie na wyniki ... tak jak powiedzial mi mój lekarz rodzinny jak przyszłam z wynikami biopsji ... "to się leczy" i tego się trzymajcie.
Na Forum od 07 lutego 2008 2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu 2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna |
anna1407 (offline) |
Post #4 24-08-2011 - 22:13:53 |
radom |
Dziękuję za odpowiedź. Postaram się namówić siostrę chociaż będzie to bardzo trudne, ponieważ jak narazie się poddaje i nie potrafi korzystać z internetu. Cenie sobie rady wszystkich Amazonek. Chciałabym jednak by mogła ona nawiązać kontakt osobisty (lub za moją namową mailowy) z kobietami o podobnych przejściach która mogłaby posłużyć radą i odpowiedzieć o historii swojej choroby. Zależy mi także na tym aby mogła się ona dowiedzieć że leczenie również daje pozytywne efekty,ale i również o sposobach i profilaktyce zabiegów. Dowiedziałam się iż istnieje klub Amazonek w Radomiu. Chciałabym nawiązać kontakt z tym klubem i z Amazonkami.
|
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.
Użytkownicy online
Gości:
681
Największa liczba użytkowników online:
77
dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online:
134213
dnia 15-09-2024