Przytul mnie
karina10 (offline) |
Post #4 17-12-2015 - 14:15:58 |
Warszawa |
Furagina, jest dobra fakt, ale to trzeba 2 naraz 3 x dziennie. Zalecenia mojego urologa na taki stan.
Ja mam kamice, od lat. Przerobilam wszystko, troszkę się już na tym znam. Pij ta debelizyne. To jest jeszcze lepsze, i smak jest tragiczny. Współczuje. Na pocieszenie dodam, ze aktualnie mam to samo, leze na poduszce elektrycznej, i mam antybiotyk. |
dziubas (offline) |
Post #8 18-12-2015 - 07:35:12 |
Gdańsk |
Aniu! Tez znam ten ból! Mi tez pomagala furagina i to w ekspresowym tempie ale dobrze zrobic badanie na posiew bo jaks bakteryjka mogła sie zalegnąć...
rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
bozena_stanczyk (offline) |
Post #10 19-12-2015 - 08:31:17 |
Tomaszów Mazowiecki |
|
Magdat (offline) |
Post #11 19-12-2015 - 20:44:45 |
Działoszyn |
Dziewczyny wczoraj brat mojej szwagierki(24 lata) miał straszny wypadek wracał z pracy z kolegami wyjechał im samochód i zderzyli się czołowo z autobusem ...jest w bardzo ciężkim stanie ..jest podłączony do respiratoora ,płuca ma przebite iwszystkie żebra połamane dodatkowo nie wiadomo co dalej lekarze karzą czekać ....więc proszę kto może niech odmówi zdrowaśkę za niego wierzę w siłę modlitwy....ja też o tej porze rok temu bardzo rozpaczałam a teraz dzięki Bogu jest dobrze.
|
Krynia58 (offline) |
Post #12 19-12-2015 - 20:46:35 |
Warszawa |
Rak piersi obustronny. Chth neoadiuwantowa 8 x AT. Mastektomia zmodyfikowana obustronna. HP: Rak zrazikowy naciekający - str. prawa - pT3N1 (1/17), str. lewa - pT1cN0 (0/18). ER 100%, PGR 100%. HER 1+ Napromienianie obszaru kl. piersiowej i ww. chł.nad- i podobojczykowych po str. prawej. HTH - Tamoxifen Czasem o byle cień człowiek ma żal do człowieka. A życie jak osioł ucieka. K.I. Gałczyński |
bozena_stanczyk (offline) |
Post #16 20-12-2015 - 00:32:53 |
Tomaszów Mazowiecki |
|
Krynia58 (offline) |
Post #21 29-12-2015 - 23:02:56 |
Warszawa |
Rak piersi obustronny. Chth neoadiuwantowa 8 x AT. Mastektomia zmodyfikowana obustronna. HP: Rak zrazikowy naciekający - str. prawa - pT3N1 (1/17), str. lewa - pT1cN0 (0/18). ER 100%, PGR 100%. HER 1+ Napromienianie obszaru kl. piersiowej i ww. chł.nad- i podobojczykowych po str. prawej. HTH - Tamoxifen Czasem o byle cień człowiek ma żal do człowieka. A życie jak osioł ucieka. K.I. Gałczyński |
dziubas (offline) |
Post #22 29-12-2015 - 23:04:40 |
Gdańsk |
rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
Jutta (offline) |
Post #25 02-02-2016 - 20:47:09 |
między Łodzią a Warszawą |
RANY BOSKIE ! Zaczynam swirować. Mój syn miał bilans w szkole. Pielęgniarka stwierdziła, że gorzej widzi na prawe oko i gorzej słyszy na prawe ucho. To oczywiscie może oznaczać wszystko (ma czop w uchu, przycisnął oko, ma niedosłuch, wadę wzroku). Poza tym przecież nie korzystała z aparatów do badania słuchu czy wzroku. A ja co ? Wyobraźnia zaczęła mi pracować pełną parą. Podsuwała mi scenariusze, że.... Był moment, że zaczęłam kombinować nad rezonansem głowy. Oczywiscie na cito! Teraz trochę się otrząsnęłam, ale ....
|
braja (offline) |
Post #26 02-02-2016 - 22:53:19 |
|
Jutta, ale co to znaczy "gorzej"? Przeciez kazdy z nas ma jedno oko lepsze i jedno ucho lepsze. Może po prostu zwrócila uwagę, że gorsza jest prawa strona, co zwykle zdarza sie u osób leworęcznych, a jesli Twój syn jest praworęczny to swiadczy o tak zwanej skrzyzowanej lateralizacji, czyli niepełnej dominacji jednej z półkul mózgowych. To nie jest żadna choroba. Może powodowac czasami klopoty z pisaniem i czytaniem na początku nauki, ale niekoniecznie. Ja tak mam i prawie nigdy nie piszę odwróconych liter. Ale odróżniac strone prawą od lewej to sie długo uczyłam
|