Ceremonie
Wysłane przez lulu
lulu (offline) |
Post #1 09-06-2012 - 22:31:39 |
k/Kwidzyna |
Podzielcie się swoimi doświadczeniami jeśli chodzi o zwyczaje związane ze ślubem swoich dzieci. Mnie czeka ślub córki, ponieważ młoda prześciga się w wymyślaniu udziwnień ... więc chciałabym poznać, jak to było u Was. Jak wyglądało błogosławieństwo, wejście do kościoła, na sali weselnej ... Może ja po prostu nie jestem na bieżąco
![]() Na Forum od 07 lutego 2008 2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu 2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna ![]() |
agawa (offline) |
Post #2 10-06-2012 - 14:08:54 |
okolice |
Akurat taka ceremonia jeszcze przede mną, w dodatku z terminem nieokreślonym
![]() ![]() Zauważyłam jedną rzecz, która mi się bardzo podoba. Bo kiedyś (na moim ślubie też, wrrr) był zwyczaj zasypywania młodych drobniakami po wyjściu z kościoła. A teraz widziałam już: puszczanie balonów lub baniek mydlanych, no i oczywiście sypanie ryżu na pomyśłność. Rodość jest, symbol jest, a nie ma upokarzającego zbierania grosików przez pół godziny ![]() |
Krystyna (offline) |
Post #3 10-06-2012 - 14:51:29 |
Mogilno |
Ja jestem już po takich ceremoniach.
Lulu masz rację, młodzi teraz wymyślają...oj wymyślają, ale to była ich uroczystość więc ja za dużo się nie wtrącałam ![]() Błogosławieństwo - krótko i zwięźle, bo emocje ogromne, a trzeba się pilnować żeby makijaż nie spłynął....przecież to dopiero początek imprezy. Kościół pięknie wystrojony, kwiaty w kościele, na samochodzie i bukiecie pani młodej w tej samej tonacji. Mam w rodzinie sopranistkę, więc ona pięknym śpiewem uświetniała ceremonię. Do ołtarza panią młodą podprowadził ojciec i oddał swoją ukochaną córeczkę....oj był pod wielkim wrażeniem. Drugi syn już tego nie chciał i młodzi weszli razem. W kościele podczas przysięgi emocje sięgają zenitu. Potem jak agawa pisze ...sypną ryżem...życzenia od znajomych, którzy nie uczestniczą w dalszej części wesela. Moi synowie prowadzą firmę transportową, więc przystrojone tiry prowadziły młodych na salę w której odbywała się uroczystość, w galerii zdjęcia. |
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.
Użytkownicy online
Gości:
691
Największa liczba użytkowników online:
77
dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online:
134213
dnia 15-09-2024