Ceremonie
Wysłane przez lulu
lulu (offline) |
Post #1 09-06-2012 - 22:31:39 |
k/Kwidzyna |
Podzielcie się swoimi doświadczeniami jeśli chodzi o zwyczaje związane ze ślubem swoich dzieci. Mnie czeka ślub córki, ponieważ młoda prześciga się w wymyślaniu udziwnień ... więc chciałabym poznać, jak to było u Was. Jak wyglądało błogosławieństwo, wejście do kościoła, na sali weselnej ... Może ja po prostu nie jestem na bieżąco
Na Forum od 07 lutego 2008 2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu 2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna |
agawa (offline) |
Post #2 10-06-2012 - 14:08:54 |
okolice |
Akurat taka ceremonia jeszcze przede mną, w dodatku z terminem nieokreślonym , więc na bierząco nie jestem... Co nie znaczy, że nie bywam
Zauważyłam jedną rzecz, która mi się bardzo podoba. Bo kiedyś (na moim ślubie też, wrrr) był zwyczaj zasypywania młodych drobniakami po wyjściu z kościoła. A teraz widziałam już: puszczanie balonów lub baniek mydlanych, no i oczywiście sypanie ryżu na pomyśłność. Rodość jest, symbol jest, a nie ma upokarzającego zbierania grosików przez pół godziny |
Krystyna (offline) |
Post #3 10-06-2012 - 14:51:29 |
Mogilno |
Ja jestem już po takich ceremoniach.
Lulu masz rację, młodzi teraz wymyślają...oj wymyślają, ale to była ich uroczystość więc ja za dużo się nie wtrącałam . Błogosławieństwo - krótko i zwięźle, bo emocje ogromne, a trzeba się pilnować żeby makijaż nie spłynął....przecież to dopiero początek imprezy. Kościół pięknie wystrojony, kwiaty w kościele, na samochodzie i bukiecie pani młodej w tej samej tonacji. Mam w rodzinie sopranistkę, więc ona pięknym śpiewem uświetniała ceremonię. Do ołtarza panią młodą podprowadził ojciec i oddał swoją ukochaną córeczkę....oj był pod wielkim wrażeniem. Drugi syn już tego nie chciał i młodzi weszli razem. W kościele podczas przysięgi emocje sięgają zenitu. Potem jak agawa pisze ...sypną ryżem...życzenia od znajomych, którzy nie uczestniczą w dalszej części wesela. Moi synowie prowadzą firmę transportową, więc przystrojone tiry prowadziły młodych na salę w której odbywała się uroczystość, w galerii zdjęcia. |
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.
Użytkownicy online
Gości:
441
Największa liczba użytkowników online:
77
dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online:
134213
dnia 15-09-2024